Bijgewerkt: 27 maart 2023

We hebben allemaal een 06 nummer (mobiel telefoonnummer). Wist je dat je geld kunt verdienen met je 06 nummer? Gebruik je het telefoonnummer niet meer of heb je een nieuw mobiel nummer bemachtigd, dan kan jou dit tot €500 of zelfs meer opleveren. Hoe dit werkt, leg ik je hieronder uit. Zo zie je maar, telefoonnummers zijn geld waard.

Verschil 06 en 0900 nummer

Er is een duidelijk verschil tussen een 06 nummer of een 0900 nummer. Een 06 nummer wordt ook wel een mobiel nummer genoemd. Bijna iedereen heeft er een, verkrijgbaar als telefoonabonnement of prepaid. Wat kun je met een 0900 nummer? Dit is een telefoonnummer waarvoor bellers moeten betalen. Een 0900 nummer is vooral handig voor bedrijven.

Geld verdienen met 06 nummer

Hoe werkt dat nu, geld verdienen met een 06 nummer? Dat zal ik je uitleggen. Er zijn veel verschillende soorten mobiele nummers. De meeste zijn lastig te onthouden. Daarom is er veel vraag naar gemakkelijk te onthouden telefoonnummers. Denk maar eens aan het nummer 06-111222 of 06-44224422. Je kunt je voorstellen dat iedereen wel zo een telefoonnummer wil! Heb jij toevallig een gemakkelijk te onthouden of apart mobiel nummer? Dan levert dit jou veel geld op. Er zijn al mobiele telefoonnummers voor bedragen van €500 tot €1000 weggegaan.

Hoe je dit doet? Door je bestaande nummer te verkopen, maar je kunt ook handelen in 06 nummers.

Overzetten of verhuizen van een mobiel nummer

Voordat je aan de slag gaat moet je eerst weten of je een 06 nummer kunt oververhuizen. Je mag een mobiel telefoonnummer meenemen wanneer je overstapt naar een andere provider. Dit kan bij een abonnement of sim-only. Dit noemen we ook wel nummerbehoud. Bij verkoop van een gebruikt 06 nummer is het belangrijk dat deze op een andere naam komt te staan. Vraag vooraf aan de provider of dit ook echt mogelijk is.

Bij sommige providers mag je een abonnement omzetten naar prepaid. Een prepaid nummer is gemakkelijk verkoopbaar, omdat deze niet persoonsgebonden is.

Ik wil mijn 06 nummer verkopen

Je hebt besloten je 06 nummer te verkopen. Dit is alleen winstgevend wanneer je ook écht een apart of gemakkelijk te onthouden nummer hebt. Je 06 nummer verkopen kan via verschillende websites zoals mooitelefoonnummer.nl of 06nummerkopen.nl. De waarde van het mobiel nummer is afhankelijk van de samenstelling van de cijfers. Een telefoonnummer met drie dezelfde cijfers achter elkaar, heeft een waarde variërend van €100 tot €200. Voor 5 dezelfde cijfers achter elkaar ontvang je €200 tot €350. Maar het kan duurder, zo wordt het telefoonnummer 06-17706177 aangeboden voor maar liefst €960!

Je kunt 06 nummers aanbieden via eerdergenoemde websites, maar deze ook zelf te koop zetten. Dit doe je via Marktplaats, Facebook of misschien wel je eigen website of webshop.

Handelen in 06 nummers

Wil je echt geld verdienen met 06 nummer, dan kun je hier beter in gaan handelen. Hoe doe je dat? Vraag ten eerste verschillende mobiele nummers aan. In het verleden was het mogelijk om (tegen betaling) een voorkeursnummer op te geven. Tegenwoordig gaat dit niet meer, mede door de grote vraag naar bijzondere nummers. Je zult dus op de gok wat mobiele nummers aan moeten vragen. Met een beetje geluk zit hier een mooi nummer tussen.

Gratis prepaid simkaartjes zijn overal verkrijgbaar. Kijk maar eens op de website van Vodafone, KPN, Youfone of een andere aanbieder. Het aanbod kan wisselen, daarom moet je zelf even actief op zoek. Ook in elektronicazaken of telefoonwinkels kun je om een prepaid simkaart vragen. Houd er rekening mee dat je vaak maar één nummer per keer, persoon of adres mag aanvragen. Het kan dus handig zijn om dit met meerdere personen of adressen te doen.

Zoveel verdien je met de handel in 06 nummers

Het is moeilijk om aan aparte of gemakkelijk te onthouden mobiele nummers te komen. Vaak ben je veel tijd kwijt, voordat je een mooi nummer scoort. Hoeveel verdien je met de handel in 06 nummers? Ben je erg actief en heel dagelijks mee bezig, dan levert jou dit €1000 tot €2000 per maand op. De meeste mensen komen niet verder dan een winst van €50 tot €500 per maand. Je zult dus echt flink aan het werk moeten, wil je hier een volwaardig inkomen uithalen.

Tip: 06 nummers kopen en doorverkopen

Zie je ergens een mooi telefoonnummer tegen een goedkope prijs? Koop deze en verkoop hem duurder door. Ik ben zelf op zoek gegaan en ben zeer mooie nummers voor bedragen tussen €15 en €30 tegengekomen. Het is even zoeken, maar je komt ze echt wel tegen. Misschien is het ook handig om in je vriendenkring rond te kijken. Heeft iemand een leuk nummer en wil deze hiervan af? Vraag of je het nummer mag overnemen. Verkoop deze voor een flink bedrag door en trakteer je vriend op een pilsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.