Bijgewerkt: 1 december 2023

Een bijbaantje of pasieve inkomsten.

Je komt elke maand een beetje geld tekort. Of je wil sparen voor iets groots. Met 1 dag per week bijverdienen zorg je dat je wat extra geld hebt. Dat bijverdienen kan op verschillende manieren. De meesten kiezen voor een bijbaantje bij een bedrijf. Maar wist je dat bijverdienen middels een passief inkomen veel leuker is, en ook nog eens meer op kan leveren?

Traditionele bijbaantjes

Laat ik eerst wat traditionele bijbaantjes met jou delen. Voor het geval je een passief inkomen helemaal niks vindt. Hier komen 5 opvallende of makkelijke jobs die geschikt zijn om 1 dag per week bij te verdienen.

1. Krantenbezorging: Je kunt op zaterdagochtend kranten in jouw buurt bezorgen en een extra zakcentje verdienen.

2. Hondenuitlaatservice: Als je van honden houdt, kun je op een vrije dag in de week honden uitlaten voor mensen die daar zelf geen tijd voor hebben.

3. Tuinieren: Help oudere buurtbewoners met tuinieren, zoals het maaien van het gras, wieden van onkruid of planten water geven.

4. Babysitten: Als je ervaring hebt met oppassen, kun je op een avond doordeweeks of in het weekend bijverdienen door op kinderen te passen.

5. Auto’s wassen: Bied aan om auto’s van mensen in de buurt te wassen en zo wat extra geld te verdienen.

6. Schoonmaken: Je kunt schoonmaakwerk doen bij mensen thuis, zoals stofzuigen, afstoffen en de badkamer schoonmaken.

7. Klusjes in de buurt: Bied aan om klusjes te doen, zoals het opruimen van de garage, het schilderen van een schutting of het schoonmaken van de tuin van buurtbewoners.

8. Fruit plukken: In bepaalde seizoenen zijn er vaak fruitplukactiviteiten waarbij je helpt om fruit te plukken. Het is wel seizoenswerk dus in de wintermaanden zoek je een ander bijbaantje.

9. Flyers uitdelen: Ook leuk, flyers uitdelen voor lokale bedrijven of evenementen, bijvoorbeeld op marktdagen of in drukke winkelgebieden.

10. Computerhulp: Bied aan om oudere mensen te helpen met hun computer, bijvoorbeeld door te helpen met e-mailinstellingen of het oplossen van problemen.

1 dag per week bijverdienen middels passief inkomen

Voordeel van een passief inkomen is dat je dit heel goed combineert met je huidige baan. Je hoeft er geen vrij voor te pakken. Passieve inkomsten verdien je namelijk op een moment dat het jou uitkomt. Dit komt omdat je uren niet voor salaris inruilt. Of je nu in het weekend, ‘s nachts of tussendoor werkt: jij bent de baas.

Wil je 1 dag per week bijverdienen? Kies dan zeker voor een passief inkomen. Hieronder vind je maar liefst 10 mogelijkheden.

1. Advertentie-inkomsten op YouTube

Misschien heb je een populair YouTubekanaal. Gebruikt het om een passief inkomen te genereren. Dit doe je middels advertentie-inkomsten. Hiervoor moet je je bij het partnerprogramma van YouTube aanmelden (Google Adsense). Na goedkeuring toont YouTube automatisch advertenties bij je video’s. Daar hoef je zelf weinig voor te doen.

Je ontvangt een gedeelte van de advertentie-inkomsten. Met een populair YouTubekanaal kunnen de inkomsten oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. Sommigen weten hier meer dan 6000 per maand van te maken. Zorg dus dat je YouTube kanaal blijft groeien.

2. Investeren in cryptocurrency

Profiteer van prijsstijgingen of rente door te investeren in cryptocurrency. Een andere mogelijkheid is het uitlenen van cryptocurrency. Hoe vreemd dit laatste ook klinkt, ook dit is een verdienmodel.

Cryptocurrency is een goede manier om een passief inkomen te genereren. Wel moet je er rekening mee houden dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt. Doe dit daarom alleen met geld dat je makkelijk kunt missen.

3. Betalende webpagina’s geven

Misschien heb je veel kennis over een bepaald onderwerp. Verdien een passief inkomen door betalende webpagina’s te geven. Hierbij betalen mensen voor toegang tot je webpagina’s. Het leuke hieraan is dat je dit een dag per week kunt doen, waardoor het makkelijk te combineren is met je andere activiteiten. Ideaal om wat geld bij te verdienen.

4. Uitvindingen over patenten

Een uitvinding is een nieuw idee of ontdekking voor een innovatief product of proces. Als je een uitvinding doet, kun je een patent aanvragen. Hiermee bescherm je je intellectuele eigendom. Een patent is een wettelijk document dat je het recht geeft om anderen te verbieden jouw uitvinding te gebruiken, maken of verkopen.

Een patent zorgt voor een passief inkomen. Je staat anderen toe om jouw uitvinding tegen betaling te gebruiken. Dit staat bekend als royalty’s. Je verdient dus geld zonder actief betrokken te zijn bij de productie of verkoop van je uitvinding.

5. E-book publicatie

Het schrijven en publiceren van e-books kan een passief inkomen genereren. Vooral als je een populair onderwerp hebt of een nichepubliek aanspreekt.

Om een e-book te publiceren, moet je eerst een boek schrijven. Dit varieert van fictie tot non-fictie, zoals handleidingen, zelfhulpboeken, kookboeken, en meer. Nadat je je e-book hebt geschreven, publiceer je het op platforms zoals Amazon Kindle Direct Publishing, Kobo Writing Life, en Apple Books.

6. Advertenties op je website of blog

Om advertenties op je website te plaatsen, moet je je aanmelden bij een advertentieprogramma zoals Google AdSense of een ander advertentienetwerk. Zodra je bent goedgekeurd krijg je advertentiecodes die je op je website plaatst. Wanneer bezoekers op de advertenties klikken of ze bekijken, ontvang je een deel van de advertentie-inkomsten.

Het genereren van passief inkomen uit advertenties vereist dat je een website of blog hebt met aanzienlijk verkeer en bezoekers. Het kost tijd en inspanning om je website of blog op te bouwen en aantrekkelijke inhoud te maken.

7. Verhuur van eigendommen

Verhuur je eigendommen, zoals je huis, appartement of commercieel pand. Met de verhuur hiervan ontvang je huurinkomsten op regelmatige basis, meestal maandelijks. Gebruik deze huurinkomsten om je financiën te versterken. Je bent niet actief betrokken bij de dagelijkse taken van het beheer van de eigendommen.

8. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Je verdient geld door producten of diensten van anderen te promoten. Dit levert een vaste commissie op voor elke verkoop of klik die je genereert. De promotie doe je via jouw website, blog, social media of andere online kanalen.

Je moet je eerst aanmelden bij een affiliate programma of netwerk, zoals Amazon Associates, Bol.com partnerprogramma of ShareASale. Vervolgens kies je producten of diensten om te promoten en krijg je een unieke affiliate link. Deze link gebruik je om het product of de dienst op jouw online kanalen te promoten.

9. Royalty’s verdienen op creatief werk

Ben je creatief en maak je muziek, boeken, foto’s, of andere creatieve werken? Dan kun je royalty’s verdienen. Royalty’s zijn betalingen die je ontvangt op basis van het gebruik of de verkoop van jouw creatieve werk.

Maak eerst een creatief werk zoals het een boek, muziek of foto’s. Vervolgens publiceer of licentieer je jouw werk aan uitgevers, platenmaatschappijen of andere distributeurs. Dit is een goed voorbeeld van een dag per week bijverdienen want je doet er bijna niks voor.

10. Peer-to-peer leningen

Peer-to-peer leningen staan ook wel bekend als P2P leningen. Dit zijn leningen waarbij particulieren geld lenen aan andere particulieren. Zoiets gebeurt zonder tussenkomst van een traditionele bank. Heb je geld staan waar je niks mee doet? Overweeg dan om middels peer-to-peer leningen een passief inkomen te genereren.

Je hoeft er niet eens voor te werken maar alleen maar je lening op een platform aan te bieden. Kies hierbij voor een betrouwbaar P2P leenplatform. Wanneer de lening wordt terugbetaald, ontvang je rente. Juist die rente vormt je passief inkomen.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.