Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wat te doen bij een lockdown? Bij een pandemie (wereldwijde virusuitbraak) volgt er soms een lockdown. Dit betekent vergrendeling van een stad of soms een heel land. Zit je in een lockdown en is alles om je heen gesloten? Hieronder 10 dingen die je tijdens deze periode kunt doen.

1. Alle films en series kijken waar je nooit tijd voor had

Je bent ooit aan een serie begonnen maar had geen tijd om deze af te kijken. Er staan ook nog wat leuke films op de planning, maar je komt er niet aan toe. Tijdens de lockdown heb je hier alle tijd voor. Heb je toevallig Netflix of Videoland, dan staat er een ruim aanbod series en films op jou te wachten.

2. Wordfeud spelen

Iedereen heeft wel eens scrabble gespeeld, het wereldberoemde bordspel. Tegenwoordig nemen we voor dit soort spelletjes niet meer de tijd. Wel tijdens de lockdown ! Wordfeud is de digitale versie van scrabble. Daag je familie, vrienden of collega’s uit. Wie is de absolute Wordfeud kampioen?

3. De zolder of schuur opruimen

Je hebt van die ruimtes in huis waar je het liefst nooit komt, simpelweg omdat het er een puinzooi is. Komt een lockdown even goed uit! Duidelijk de zolder, de kelder of de schuur in en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. Daarna begint het herinrichten: alles netjes en overzichtelijk op zijn plaats. Na de lockdown heb jij een opgeruimd huis.

4. Administratie bijwerken in aanloop naar de belastingaangifte

In de maand maart krijgt bijna iedereen een oproep om de belastingaangifte te doen. Nu je toch thuis zit kun je net zo goed de hele administratie bijwerken. Ben je straks mooi op tijd klaar voor de belastingaangifte. Verzamel bonnetjes of facturen, kijk gemaakte zorgkosten kritisch na en verzamel gegevens over je hypotheek, spaarrekeningen of beleggingen.

5. Online geld verdienen

Misschien kun je tijdelijk niet werken. Het is nog niet te zeggen hoe jouw inkomen tijdens een lockdown wordt opgevangen. Zorg dat de verveling niet toeslaat en dat je evengoed wat geld verdient. Er zijn genoeg methoden om online geld te verdienen, bijvoorbeeld met beleggen.

6. Test je kookkunsten

Ik ben zelf iemand die geen tijd heeft om te koken. Hierdoor val ik al snel terug op kant-en-klare maaltijden of eenpansgerechten. Nu is het tijdens een lockdown niet altijd mogelijk om uitgebreid boodschappen te doen, maar je hebt vast nog voldoende in huis. Maak eens een recept klaar dat je nog nooit eerder hebt uitgeprobeerd. Wie weet zit er een verborgen kooktalent in jou.

7. Online winkelen

Een lockdown is best wel saai: je hebt weinig sociale contacten. Bovendien mis je het winkelen. Gelukkig zijn er heel veel webwinkels die 24 uur per dag open zijn. Hier loop je geen virus op. Houd wel rekening met eventueel langere bezorgtijden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8. Organiseer een online feest

Zie je je vrienden voorlopig niet? Geen probleem, een online feest is net zo leuk. Wat heb je allemaal nodig voor een online feest? Lekkere hapjes en drankjes, een smartphone of laptop en natuurlijk een goede internetverbinding. Groepsvideobellen kan via WhatsApp, waarbij je meerdere personen toevoegt. Dit kan met maximaal vier personen (jij en drie anderen), dus houd het feestje klein.

9. Thuis sporten

Mis je de sportschool of de sportvereniging? Je kunt ook heel goed thuis sporten. Schuif de meubels aan de kant en trek een sprintje door je kamer, ga touwtjespringen of doe sit-ups/ push-ups. Op YouTube vind je heel veel leuke sportfilmpjes waarbij je actief deelneemt. Bijvoorbeeld fitness of yoga. Je hebt niet veel meer dan een matje en wat gewichten nodig. In plaats van een matje kun je natuurlijk ook een badhanddoek gebruiken. Die gewichten vervang je heel eenvoudig voor met water gevulde flessen.

10. Knutselen, schilderen of klussen

Mannen opgelet: er zijn nog genoeg klusjes in huis. Een losgelaten plint, een muur die overgeschilderd moet worden of dat keukenkastje dat er bijna uitvalt. Wie niks te klussen heeft kan zich ook op het knutselen of schilderen storten.

Ken je de schilder Bob Ross nodig? Deze was vroeger op televisie razend populair. Misschien is dit iets voor jou. Schaf gelijk onderstaande originele Bob Ross schildersset aan en ga aan de slag. Verkoop je schilderijen tegen een mooie prijs, houd je er ook nog iets aan over.

Heb jij nog leuke ideeën? Laat dit hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.