Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je wilt €10.000 lenen. Dit is een mooi bedrag voor het financiëren van een auto, verbouwing, vakantie of iets anders. Moet je 10000 euro lenen bij de Rabobank, ING of toch ergens anders? Het is belangrijk om verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Dit kan jou namelijk heel wat in de maandlasten schelen.

Kosten per maand (€10000 lenen)

Belangrijk: 10000 euro lenen en kosten per maand. Je betaalt een lening namelijk altijd met de rente terug. Dankzij deze lening verdienen banken zoals de Rabobank en ING iets aan jou. Natuurlijk zijn er nog veel meer aanbieders zoals ABN-AMRO, Sander en de SNS Bank. Iedere kredietverstrekker/ geldverstrekker hanteert zijn eigen rentes en voorwaarden. De jaarlijkse wettelijke rente bedraagt 2% en de maximale jaarlijkse kredietvergoeding 12%. Dit betekent dat kredietverstrekkers nooit meer dan 14% rente mogen vragen. Gelukkig zitten veel kredietverstrekkers hier onder.

Leningen vergelijken

Hoe hoger de rente, hoe meer je betaalt. Wil je €10000 lenen, dan kan dit middels een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast. Ook de rente staat vast, zodat je exact weet wat je betaalt. Een doorlopend krediet kent een variabele rente. Reeds afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen, waardoor de looptijd oneindig doorloopt.

Leningen vergelijken is de beste manier om veel geld te besparen. Ik heb zelf wat vergelijkingen gemaakt van de rentes bij Rabobank en ING. Natuurlijk doe jij dit zelf ook, want de rentes kunnen inmiddels zijn aangepast.

10000 euro lenen Rabobank

Je wilt €10000 lenen bij de Rabobank. Deze Nederlandse bank is in 1972 opgericht en heeft sinds 2016 een bankvergunning via de Nederlandse bank. Rabobank is zeker een betrouwbare kredietverstrekker.

Wat kost €10000 lenen bij de Rabobank? Bij een persoonlijke lening van €10000 bij de Rabobank krijg je te maken met een looptijd en rente. Hoeveel deze rente bedraagt, hangt van het moment af. Op de website van de Rabobank vind je hier meer informatie over. De rente van de Rabobank ligt niet ver van die van andere banken.

10000 euro lenen ING

Het is belangrijk om Rabobank en ING goed met elkaar te vergelijken. De ING Bank is een samenvoeging van verschillende voorgangers, waaronder de Rijkspostspaarbank (1881). Ook de ING is een bekende op het gebied van leningen en hiermee betrouwbaar.

Ook de ING hanteert een rente die zeer dichtbij andere banken ligt. Ga altijd naar de website van de ING en bekijk hier de actuele rente.

Vergelijkingssite en overige aanbieders

Richt je niet alleen op Rabobank en ING maar kijk ook eens naar anderen kredietverstrekkers. Dit kan je namelijk heel wat aan maandlasten schelen. Via vergelijkingssites bekijk je verschillende kredietverstrekkers. Houd er wel rekening mee dat vergelijkingssites niet met alle banken en kredietverstrekkers samenwerken. Ook werken ze soms samen met kredietverstrekkers die een hoge rente in rekening brengen.

Verschillende aanbieders bemiddelen tussen jou en verschillende kredietverstrekkers. Hierbij zoeken ze naar de aanbieder met de laagste rente die op dat moment mogelijk is. Deze rente kan soms lager dan die van de Rabobank of ING zijn.

De rente bij bemiddelaars is niet altijd bekend, omdat je offertes van verschillende aanbieders krijgt. Zo kun je wel goed een vergelijking maken. Dit kan je aardig wat in de maandlasten schelen. Het kan dus zeker lonen om eens bij anderen te kijken. Dit bepaal je uiteraard zelf.

Minder dan €10000 lenen

Wil je slechts een klein bedrag lenen, ga dan voor een minikrediet. Hierbij leen je maximaal €1500. Dit betaal je terug in 30 tot 60 dagen (soms is de looptijd langer). Op de website van Ferratum vind je meer over de minilening. Het rentepercentage ligt hoger, maar door de korte looptijd merk je dit minder erg. Sluit echter nooit een grote lening met een hoog rentepercentage en lange looptijd af: dit kost je teveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.