Wil je 150 euro lenen? Ontdek hoe je dit binnen 10 minuten regelt. Je hoeft niet altijd een bewijs van inkomen aan te tonen. Het is belangrijk dat je voor een betrouwbare aanbieder kiest, zodat je niet in de problemen raakt. Lees onderstaande tips and tricks en leen €150.

Geld lenen en terugbetalen

Wie geld leent moet dit ook terugbetalen. In veel gevallen bestaat deze terugbetaling uit aflossing en rente. De rente is een vergoeding die je over het leenbedrag betaalt. Overigens hoef je niet altijd rente te betalen. Stel dat je van familie of vrienden een klein bedrag leent: ze brengen vaak geen rente in rekening.

Moet je wel rente betalen? Ten opzichte van het leenbedrag (€150) valt deze rente wel mee. Dit soort kleine bedragen betaal je namelijk binnen 1 tot 3 maanden terug. Hoe korter de looptijd van je lening, hoe minder rentebedrag je betaalt.

Waar kan ik €150 lenen?

Het gekke is dat je voor grote leenbedragen vanaf €5000 bijna overal terecht kunt. Wil je een klein bedrag lenen, dan wordt het een stuk moeilijker. Een bank of kredietverstrekker ziet er niets in om jou 150 euro te lenen. Gelukkig zijn er nog een aantal andere mogelijkheden. Hieronder zie je waar je snel €150 leent.

Minikrediet/ minilening

Ben je op zoek naar een kredietverstrekker die jou tussen de €100 en €200 wilt lenen? Ga dan voor een minikrediet of minilening. Misschien heb je hier nog niet eerder van gehoord. Dat kan, de minilening (flitskrediet) is sinds 2007 in Nederland verkrijgbaar.

Een minilening werkt met een hogere rente dan een persoonlijke lening. Veel aanbieders van de minilening hanteren een rente van 13,99% In 2020 is de rente tijdelijk verlaagd naar 10%.

Bij deze twee aanbieders vind je een mini lening, waarbij Ferratum de eerste Nederlandse aanbieder was:

Ferratum

Saldodipje

Je zult merken met je bij deze aanbieders alleen €100 of €200 kunt lenen. Dit is bij andere aanbieders ook zo: ze werken alleen met ronde bedragen.

Particulier geld lenen

Een andere optie is particulier geld lenen. Hierbij leen je geld van een onbekende. Het gaat hier dus niet om geld lenen van familie of vrienden. Hoe werkt particulier geld lenen? Vaak zoek je via internet contact met een particuliere geldverstrekker. Deze vind je via diverse websites, fora of social media. Let wel een beetje op met particulier geld lenen, omdat het hier ook vaak mis kan gaan.

Waar moet je op letten? Betaal nooit een bedrag of premie vooraf. Je begint pas met aflossen wanneer je jouw leenbedrag hebt ontvangen. Zorg ook voor een waterdicht contract. Wees voorzichtig met het verstrekken van jouw ID gegevens. Verstuur niet zomaar een kopie of scherm je BSN-nummer af.

Geld lenen van familie: de familiebank

150 euro lenen binnen 10 minuten regel je snel bij de familiebank. Nee, je hoeft geen aparte bank op te richten. Met een familiebank bedoel ik dat je geld van familie leent. Denk hierbij aan ouders, kind, oom of tante, broer of zus

Geld lenen binnen je familie heeft veel voordelen. Zo kunnen jullie zelf de rente bepalen. Nu zal dit bij een bedrag van €150 niet zo spannend zijn, maar bij grotere bedragen natuurlijk wel. Leen je geld van familie ten behoeve van de koopwoning? Bij een hoge rente heb je recht op meer hypotheekrenteaftrek. Ouders kunnen de rente ook terugschenken.

Wanneer je €150 leent van familie hoef je hier in veel gevallen niets over vast te leggen. Jullie vertrouwen elkaar dus dat komt wel goed. Hoop ik dan maar. Of je iets vastlegt, is natuurlijk je eigen keuze.

Meer dan €150 lenen

Heb je behoefte aan meer dan €150? Dan zijn er nog andere opties. Voor bedragen vanaf €5000 kun je terecht bij een van de vele officiële kredietverstrekkers of kredietvergelijkers. Je gaat voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de rente een stuk lager ligt dan die bij de minilening. Vooral met de historisch lage rente is dit erg interessant.

Je ziet, er zijn voldoende kredietverstrekkers- of aanbieders. Het is belangrijk om bij grote bedragen meerdere offertes aan te vragen. Zo kun je goed vergelijken welk aanbieder de laagste rente of de beste voorwaarden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.