Bijgewerkt: 27 maart 2023

Daytraden, wiet knippen of een job als advocaat of chauffeur, er zijn genoeg manieren om 150 euro per dag te verdienen. Heb je een vaste baan dan betaal je inkomstenbelasting, waardoor je minder overhoudt. Wil je netto € 150 per dag verdienen? Ontdek de mogelijkheden: de weg naar rijkdom ligt open.

Beroepen waarmee je 150 euro per dag verdient

Vaak wordt gedacht dat je alleen met illegale activiteiten € 150 per dag of meer kunt verdienen. Nee hoor er zijn meer dan genoeg legale beroepen die goed verdienen. Voor sommige beroepen heb je een hoge opleiding nodig, andere jobs zijn zonder diploma instapklaar. Ik begin met het bespreken van 5 populaire beroepen die je uit kunt voeren en waarmee je goed verdient.

1. Chauffeur: Taxi, Uber of privé

Als chauffeur verdien je aardig goed. Hoeveel je exact verdient hangt af van het type voertuig dat je hebt en hoeveel ritten je maakt. Ook je klantenkring speelt mee. Met een exclusieve auto trek je klanten uit het hogere segment aan. Dan liggen de verdiensten automatisch hoger.

De standaard taxichauffeur verdient niet zoveel, die houdt er netto ongeveer 13 euro per uur aan over. Dat komt overeen met ongeveer € 100 per dag. Als Uber chauffeur tik je makkelijk die € 150 aan.

Een andere optie is het privé verhuren van je auto intensief chauffeur. De verdiensten komen dan makkelijk op € 200 per dag uit. Bied je je diensten privé aan dan moet je er rekening mee houden dat je misschien niet elke dag klanten hebt.

2. Horecamedewerker

Bezoek de horeca tijdens carnaval, wanneer er een festival plaatsvindt of andere bijzondere gelegenheden. Het zal je opvallen dat de horeca op dit soort dagen mega omzetten draait. Dat je op deze dagen € 150 per dag verdient is zeker mogelijk.

Als horecamedewerker sta je achter de bar, werk je in de bediening of in de keuken. Binnen de horeca is het hard werken maar dit wordt vaak goed beloond. Voordat je aan deze baan begint is het verstandig om eerst wat rond te kijken. Kies een baan die goed bij je interesses past en waar je prima betaald krijgt.

Zie je het niet zitten om wekelijks te werken? Geen probleem, op bijzondere dagen is de horeca altijd op zoek naar extra hulp. Het is dus zeker mogelijk om eenmalig even 150 euro op een dag binnen te halen.

3. Hovenier

De zelfstandige hovenier verdient ongeveer 30 euro per uur. Wanneer je dit zwart doet (niet doorvertellen) hoef je maar vijf uurtjes te werken om aan 150 euro te komen. Werk je als hovenier in loondienst? Dan liggen de verdiensten lager. Niet alleen omdat werkgevers minder betalen maar ook omdat je inkomstenbelasting afdraagt.

Of je daadwerkelijk 30 euro per uur kan vragen hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld je kwaliteiten en ervaring, de werkzaamheden die nodig zijn en de locatie. In een dure villawijk ligt je uurtarief hoger dan wanneer je in een eenvoudige wijk een tuin onderhoudt.

4. Timmerman

Als timmerman kun je aardig wat verdienen. Het is een beroep waarbij je met je handen werkt en creatieve keuzes maakt. Je maakt meubels op maat, bouwt constructies of verbetert de woning. Er is altijd veel vraag naar bekwame timmermannen. Ben je hier goed in dan kun je best een uurloon van € 30 vragen.

Dit betekent dat de vakbekwame timmerman makkelijk 150 tot wel 200 euro per dag verdient. Is dit iets voor jou? Specialiseer je dan in houtbewerking.

5. Elektricien

Nog zo’n beroep waarbij je veel kennis en ervaring nodig hebt en met de handen werkt. In Nederland verdient de gemiddelde elektricien ongeveer € 17 per dag (bruto). Er blijft ongeveer € 12 netto van over. Je zou dus meer dan 12 uur per dag moeten werken om aan € 150 te komen.

Toch zijn er elektriciens die dit wél verdienen, en ook nog eens met vijf tot acht uur per dag werken. Hoe dan? Door voor jezelf te beginnen. Of door zwart te werken waardoor je alles voor jezelf houdt.

Andere dingen om 150 euro per dag te verdienen

Hieronder toon ik nog wat andere dingen die je niet in loondienst moet doen, maar die je vooral voor jezelf doet en waarbij je vrije keuzes maakt.

Een inkomen als vlogger

De meeste vloggers verdienen weinig. Dit komt omdat ze op het succes van anderen proberen mee te liften en andermans ideeën overnemen. Als topvlogger verdien je tot miljoenen euro’s per jaar. Hierbij is het vooral belangrijk dat je uniek bent. Bovendien moet je weten hoe je zoveel inkomsten binnenhaalt.

De meeste vloggers verdienen geld met het tonen van advertenties. Bijvoorbeeld via YouTube waarbij je aangemeld bent bij het partnerprogramma van Google. Je krijgt betaald op basis van advertentieweergaven maar ook op klikken op advertenties.

Als vlogger kun je ook producten of diensten van andere bedrijven promoten. Je ontvangt commissie voor het promoten hiervan of voor elke verkoop die via een unieke affiliatie link wordt gedaan.

Daarnaast kun je een eigen merchandisinglijn opzetten en de producten aan volgers verkopen. Onderzoek vooraf wat je het beste zou kunnen verkopen. Maak geen misbruik van andermans merk, gepatenteerd idee of bedrijfsnaam.

Als blogger geld verdienen

Droom je van € 150 per dag binnenhalen? Start je eigen website met unieke en interessante blogs. Allereerst is het belangrijk dat je blogs hoog in de organische zoekresultaten scoren. Daarnaast zorg je ervoor dat je via social media bezoekers binnenhaalt.

Als alternatief kies je voor affiliate marketing. Je plaatst linkjes naar producten of diensten van merken of bedrijven. Telkens wanneer iemand via dat linkje een aankoop doet ontvang je hier commissie over.

Een andere manier is de verkoop van digitale producten. Denk hierbij aan cursussen, sjablonen of e-books. Dat hoeven niet je eigen digitale producten te zijn: je kunt ook voor anderen dit soort producten verkopen. Je haalt echter de meeste winst wanneer je zelf digitale producten creëert en deze verkoopt.

Daarnaast kun je betaald krijgen voor het publiceren van gesponsorde inhoud. Dan maar eens aan een gesponsorde blogpost van een bedrijf waarin een linkje naar diens website staat.

Als laatste kun je je aanmelden bij het advertentienetwerk van Google Adsense. Dit is een makkelijke manier om extra geld te verdienen. Je moet wel heel veel maandelijkse bezoekers hebben om hiermee 150 euro op een dag te realiseren.

Wiet knippen

Wist je dat wiet in Nederland legaal is? In Nederlands zijn er ongeveer 10 telers die legaal mogen kweken. Daarnaast zijn er veel telers die dit op een niet-legale manier doen. Juist bij dit soort telers kun je met het knippen van wiet best veel verdienen. Het is echter niet de meest betrouwbare methode.

Daytraden met crypto

Ervaren beleggers verdienen dagelijks 150 euro. Dit doen ze middels daytraden met crypto. Hierbij open en sluit je een handelspositie op een en dezelfde dag. Om te daytraden heb je een bepaalde inleg nodig is (je bepaalt zelf hoeveel), een back-upplan, ijzersterke zenuwen en natuurlijk een handelsaccounts.

Probeer het eens bij het Nederlandse Bitvavo waar je de eerste € 1000 gratis handel ligt. Hartstikke handig om het daytraden uit te proberen.

Wanneer je handelt met grote en bekende munten dan is het risico relatief laag. Maar het kan wel dat je winst minder groot is. Met kleine munten ga je voor hogere winsten. Aan de andere kant kan het verlies ook groter zijn.

Handelen met aandelen

Het alternatief is handelen met aandelen. Toch is dit niet het beste alternatief om 100 of 200 euro per dag te verdienen. Dit komt omdat aandelen minder volatiel zijn en hierdoor minder hard stijgen (en dalen). Toch kun je hier zeker mooie winsten mee behalen maar moet je op de lange termijn denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.