Bijgewerkt: 27 maart 2023

Droom je van een hoger inkomen om hier leuke dingen van te doen? Of heb je extra geld voor bepaalde uitgaven nodig? Geld verdienen vanuit huis is een makkelijke manier van werken. Je deelt je eigen tijd in en bent altijd thuis voor je partner, de kinderen of huisdieren.

Geld verdienen vanuit huis is ideaal voor mensen die door een beperking thuis zitten, voor studenten, AOW’ers, huisvrouwen maar ook voor startende ondernemers. In dit artikel vind je maar liefst 25 tips en ideeën om vanuit huis een inkomen te creëren.

1. Nooit doen: enquêtes invullen voor geld

Iets dat ik altijd afraad is enquêtes invullen voor geld. Het is namelijk een van de slechts betaalde baantjes. Je moet je bij wel 10 verschillende sites aanmelden en elke dag enquêtes invullen. Het kost ontzettend veel tijd en de verdiensten liggen nooit hoger dan 75 euro per maand.

2. Vermijd spaarprogramma’s

Online geld verdienen met spaarprogramma’s? Begin hier niet aan, het is net zo slecht als enquêtes invullen. Bij een spaarprogramma krijg je betaald voor het lezen op e-mails, op advertenties klikken, spelletjes spelen of cashback shoppen. Het kost ontzettend veel tijd en soms ook nog eens geld, want door dat cashback shoppen koop je misschien dingen die je helemaal niet nodig hebt.

3. Geld verdienen met affiliatie marketing

Wil je geld verdienen vanuit huis, start dan een eigen blog of website op. Affiliatie marketing is een populaire manier om vanuit je luie stoel geld binnen te harken. Je blogt of schrijft over onderwerpen waar je veel kennis van hebt. Ondertussen plaats je advertenties bij je blogs.

Wanneer een bezoeker iets via een van die advertenties bestelt (of doorklikt) ontvang je hier een vergoeding voor. Hartstikke makkelijk en je verdient 24 uur per dag geld, zelfs wanneer je in bed ligt. De inkomsten kunnen oplopen tot meer dan 5000 euro per maand. Bedenk dat dit soort hoge inkomsten alleen voor een klein gedeelte is weggelegd.

4. In crypto handelen

Heb je wat spaargeld en durf je dit te interesseren? Verdien geld vanuit huis door te handelen in crypto. Het gemiddeld rendement bedraagt 8% per jaar. Toch zijn er handelaren die tot wel 70% per jaar aan rendement binnenhalen. Het is zaak om in te kopen wanneer de koersen laag staan. Probeer geduld te hebben en verkoop pas bij een aardige winst.

Maak nu een account bij het Nederlandse handelsplatform Bitvavo aan en handel de eerste € 1000 geheel gratis.

5. Beleggen in aandelen, grondstoffen of indices

Bovenstaande verhaal geldt ook voor beleggen in aandelen, grondstoffen, indices en andere producten. Pak het eens wat anders aan en kies niet voor de standaard aandelen. Er zijn veel andere interessante producten die voor hogere winsten kunnen zorgen.

Beleg bij e Torro, een snelgroeiend handelsplatform dat verschillende producten aanbiedt. Het is een populair platform onder aandelenbeleggers en cryptohandelaren. Misschien heb je er wel eens van gehoord.

Beleggen kan ook via je eigen bank, maar dan ga je voor de standaard aandelen. Dit kan veilig aanvoelen. Waar je ook in belegt, spreid je inleg en doe dit alleen met geld dat je kunt missen.

6. Een dienst aanbieden

Een goede manier om geld te verdienen vanuit huis is een dienst aanbieden, en dan met name een online dienst. Denk hierbij aan het schrijven van teksten, afbeeldingen bewerken, apps ontwikkelen, online administratie uitvoeren, webdesign en nog veel meer.

Met een online dienst verdien je tussen de 25 en 75 euro per uur. Reken je in het begin niet rijk want je moet eerst een klantenbestand opbouwen.

7. Een webshop beginnen

Steeds meer mensen beginnen online hun eigen webshop. Moet je voorraad aanleggen dan heb je wel wat opslagruimte nodig. Toch is dit niet altijd vereis, want je kunt ook op basis van dropshipping werken. Hierbij sla je geen voorraad in maar plaats je de bestelling van de klant bij de leverancier of fabrikant. Die zorgt voor verzending.

Een webshop is een geweldige en makkelijke manier om vanuit huis een mooi inkomen te creëren. Het is wel hard werken, vooral wanneer je naar de cijfers kijkt. Meer dan 50% van de webshops verdient minder dan € 10.000 per jaar. Zorg dus dat je op een bepaalde manier opvalt.

8. Zelfgemaakte producten verkopen

Ben je creatief met één of meerdere materialen? Maak zelf producten en bied deze te koop aan. Bijvoorbeeld kleding, accessoires, beeldjes, schilderijen of tekeningen. Verkoop deze producten via Marktplaats, eBay of social media. Je kunt ook je eigen webwinkeltje opzetten.

9. Foto’s maken en verkopen

Er komen steeds meer websites en webshops bij. Die hebben behoefte aan goede foto’s voor op de site. Ben je goed met fotograferen? Maak dan een aantal mooie foto’s en bied deze via een stockwebsite te koop aan.

10. Video’s voor bedrijven maken

Wanneer je goed bent met filmen dan zou je ook video’s voor bedrijven kunnen maken. Ook dit is iets wat je goed vanuit huis kunt doen. Bijvoorbeeld een promotievideo maken van een bepaald product. Je hoeft alleen maar het product bij je te hebben dus je hoeft hier niet voor op locatie te filmen.

11. Vloggen

Nu ik het toch over filmen heb, heb je al eens aan vloggen gedacht? Bedenk wie je publiek is en wat ze graag willen zien. Maak de leukste video’s en geef hierin handige tips, zorg dat het een verhaal is of laat zien hoe iets werkt.

Met vloggen verdien je geld doordat je producten of diensten van andere promoot of omdat er advertenties bij je video’s staan.

12. Influencer worden

Ben je actief op sociale media dan is het beroep influencer iets voor jou. Hierbij is het belangrijk dat je een groot social media-account hebt. Vervolgens promoot je producten of diensten van bedrijven. Je krijg je goed voor betaald. Per promotie ontvang je tussen de 50 en 250 euro. Dit kan uiteindelijk oplopen tot meer dan 5000 euro per promotie.

13. Tweedehandsproducten verkopen

Heb je ongebruikte spullen op zolder of in de garage liggen? Bied deze te koop aan. Een andere manier om vanuit huis geld te verdienen is tweedehands spulletjes opkopen en deze weer doorverkopen. Hier zit ook aardig wat handel in.

14. Producten voor bedrijven of fabrikanten testen

Voordat nieuwe producten in de winkels liggen moeten ze eerst getest worden. Bijvoorbeeld of een product goed werkt, of het aan de verwachting voldoet of hoe het met het design zit. Door producten voor bedrijven te testen kun je maandelijks een aardig bedrag verdienen.

15. Websites testen

Net zo leuk is het testen van websites. Dit doe je in opdracht van een webdesigner maar soms ook een webmaster. Meestal zijn het bedrijven die hun website willen laten testen. Je kijkt naar de werking van de website en of deze wel leuk uitziet.

Websites testen kan via verschillende aanbieders zoals UserTesting.com. Maak hier een account aan en kijk welke websites of apps getest moeten worden. Vaak moet je bepaalde handelingen op de website of binnen de app uitvoeren. Vervolgens breng je een rapport uit.

Meld je ook eens aan bij het Nederlandse Usersense, bij dit platform test je Nederlandstalige websites. Alles doe je online en lekker vanuit huis. Wat het verdient? Een test duurt tussen de 15 en 20 minuten en hiervoor krijg je tussen de 15 en 25 euro voor betaald.

15. Artikelen inpakken (inpakwerk)

Het meest bekende thuiswerk is inpakwerk. Je verpakt artikelen en krijgt hiervoor betaald. Tegenwoordig wordt inpakwerk steeds vaker aan gevangenissen en inrichtingen uitbesteed, simpelweg omdat dit goedkoper is. Maar het is nog steeds mogelijk om inpakwerk te vinden.

Wil jij dit werk doen dan is het belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder vindt. Moet je betalen voordat je informatie over inpakwerk krijgt? Trap hier er niet in, waarschijnlijk gaat het om oplichting.

16. Medisch proefpersoon

Wist je dat je als medisch proefpersoon tot wel € 5000 per maand kunt verdienen? Voor velen is dit een mooie manier om aan extra geld te komen. Zie het niet als een fulltimebaan want je mag niet elke maand aan dit soort medische onderzoeken meedoen. Dit komt omdat je lichaam na elk onderzoek eerst een tijdje moet herstellen.

Het mooie aan dit werk is dat je enkele keren naar een kliniek moet komen maar de rest doe je allemaal thuis. Bijvoorbeeld bepaalde medicatie innemen en een dagboekje bijhouden. Soms is een opname van enkele dagen verplicht. Per medisch onderzoek zie je exact wat de eisen zijn.

Vind je het uiteindelijk niks dan mag je tussendoor altijd stoppen. Je bent namelijk niet verplicht om het gehele medisch onderzoek te voltooien. Wanneer je voortijdig stopt krijg je een gedeelte van het bedrag uitgekeerd.

17. Honden uitlaten

Dit is een mooi thuiswerkbaantje voor iedereen die van honden houdt. Laat de honden van anderen uit. Dit verdient ongeveer vijf euro per hond, per keer dat je hem uitlaat. Je zou bijvoorbeeld twee tot wel vijf honden tegelijk uit kunnen laten. Dan verdien je per keer ook fors meer.

Zorg dat je het karakter van de honden kent. Het is niet verstandig om een aantal vreemde honden bij elkaar te zetten. Ze moeten eerst kennis met elkaar maken. Daarnaast zijn er honden die eigenlijk nooit zo goed met anderen overweg kunnen, die moet je altijd apart uitlaten. In dit geval zou je ook om een kleine toeslag kunnen vragen.

18. Teksten vertalen

Websites en webshops breiden steeds verder uit. Ze zijn niet alleen in Nederland maar ook in andere landen actief. Hierdoor is er behoefte aan teksten die vertaald worden. Als vertaler ben je goed in Engels, Duits, Frans, Spaans of misschien wel Arabisch.

Je hoeft niet alles zelf te vertalen want hier zijn een aantal handige tools voor. Maar het is wel belangrijk dat de eindredactie door jou persoonlijk wordt gedaan. Als vertaler verdien je aardig veel. De verdiensten kunnen oplopen tot meer dan € 0,25 per woord.

19. Een boek schrijven

Zit je veel thuis en heb je niks te doen? Wanneer je goed kunt schrijven dan kun je ook een boek maken. In het begin kan het lastig zijn maar wanneer je eenmaal bezig bent dan gaat het steeds makkelijker. Schrijf een biografie van een beroemdheid of iemand uit de geschiedenis. Je eigen biografie is alleen interessant wanneer je iets bijzonders hebt meegemaakt.

Je zou ook een romannetje, triller of horror kunnen schrijven. Daarnaast zijn kinderboeken erg populair en vaak makkelijk te schrijven. Voor de illustraties moet je mogelijk met iemand anders samenwerken.

20. Van foto’s tekeningen maken

Wanneer je goed bent in tekenen kun je ook foto’s natekenen. Hier is best veel vraag naar want mensen vinden het leuk om een realistische tekening aan de muur te hangen. Lijkt je dit leuk maar ben je niet zo goed met tekenen? Volg dan een cursus tekenen. Dit kan online of op locatie.

21. Sleutelhangers maken en verkopen

Bij thuiswerk denk je niet direct aan sleutelhangers maken. Dit komt omdat er al ontzettend veel sleutelhangers verkocht worden. Toch is er veel vraag naar gepersonaliseerde sleutelhangers. Hierbij gebruik je persoonlijke dingen zoals een lokje haar van het kind of huisdier van je opdrachtgever. Maar bijvoorbeeld ook een klein fotootje of iets anders dat heel persoonlijk is.

Zelf sleutelhangers maken is helemaal niet zo moeilijk. Op YouTube vind je veel filmpjes hoe je dit moet doen. De producten die je hiervoor nodig hebt koop je bij AliExpress, lekker goedkoop.

22. Een cursus maken

Hoe ga je met elektronica om, moet je tuinieren of bespeel je een instrument? Maak je eigen digitale cursus en verkoop deze. Elke verkochte cursus levert je geld op. Bovendien kan deze cursus jarenlang inkomsten genereren. Je hoeft hem tussendoor alleen maar te actualiseren.

LearnDash is een handige WordPress plug-in om zelf een cursus te maken. Met deze plug-in houd je de vorderingen van cursisten bij en geef je certificaten af. WooCommerce is het ideale systeem om je online cursus te verkopen. Deze twee plug-ins werken ook goed samen.

23. Online huiswerkbegeleiding

Het valt op dat steeds meer leerlingen moeite hebben met het maken van huiswerk en studeren. Als online huiswerkbegeleidinger spring je hier handig op in. Je geeft online begeleiding dus je doet dit gewoon vanuit huis.

Wat kun je voor huiswerkbegeleiding vragen? Meestal kom je uit op 10 tot 20 euro per uur. Het is ook mogelijk om huiswerkbegeleiding per half uur te geven.

24. Geld verdienen vanuit huis met chatten

Dit werk is ideaal voor mensen die veel thuiszitten, voor studenten of voor gepensioneerden. Verdien geld met chatten. Je doet niks anders dan binnenkomende berichtjes beantwoorden. Houd er rekening mee dat chatten soms een ‘volwassen’ tintje heeft, maar er zijn ook klusjes die niks met dat 18+ gedoe te maken hebben.

Het is niet zo dat je een rijke GeldKip van geld verdienen met chatten wordt, maar het levert zeker wat op. De verdiensten liggen tussen de 100 en 700 euro per maand.

25. Klantenservicemedewerker

Als laatste tip om geld te verdienen vanuit huis schuif ik de klantenservicemedewerker naar voren. Dit is namelijk een fulltime baantje dat je prima thuis uit kan voeren. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een hoofdtelefoon (met microfoon).

Als klantenservicemedewerker ben je werkzaam voor grotere bedrijven zoals T-Mobile, Ziggo of Essent. Je vangt de eerste telefoontjes op, beantwoordt vragen en helpt bij problemen. Eventueel verwijs je naar de juiste afdeling door. In plaats van een groot bedrijf kun je ook werkzaam zijn voor een van de kleinere bedrijfjes, bijvoorbeeld in je eigen regio.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.