Bijgewerkt: 1 december 2023

Een werkweek van 4 uur.

Stel je eens voor: op maandag werk je een uurtje en de rest van de dag is voor jezelf. Op dinsdag werk je twee uurtjes en op woensdag nog een uurtje. De rest van de week? Helemaal niets! Lekker ontspannen, sporten of tijd aan je hobby besteden. 4 uur per week werken lijkt op de combinatie uitkering en vrijwilligerswerk. Ja dat lijkt zo, maar het is ook een methode om er rijk mee te worden.

Een werkweek van 4 uur, bestaat dat?

Het lijkt bijna onmogelijk, een werkweek van 4 uur. Je denkt al snel dat zo iemand een uitkering heeft en verplicht wat taken moet uitvoeren. Er zijn zeker situaties waarbij dit het geval is. Maar 4 uur per week werken en hier een fulltime inkomen aan overhouden behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt dit op twee manieren realiseren. De eerste methode is dat je vier uur per week een dienst aanbiedt en € 185 per uur vraagt. Oké met de nodige klantencontacten ben je misschien 6 uur per week aan het werk. Maar dan nog is het lekker verdienen!

Je vraagt aan mij wanneer je € 185 per uur kan vragen? Nou, dat kan als je advocaat bent. Of plastisch chirurg. Maar ja, die mensen maken vaak lange dagen.

De tweede methode, die werkt echt veel beter, is een passief inkomen realiseren. Daar ga ik in dit artikel wat dieper op in.

Je geld slim investeren

Je kunt op verschillende manieren 4 uur per week werken en hier veel geld aan overhouden. Een van mijn favoriete methoden is je geld slim investeren. Dit moet je wel aandurven! Zelf investeer ik geld dat ik overhoud in cryptocurrency. De ene maand doe ik dit met 150 euro, de andere maand investeer ik 3000 euro.

Elke maand weer koop ik iets van crypto aan. Meestal laat ik dit voor de lange termijn staan en verkoop ik wanneer ik ongeveer 15% winst heb. Hier moet je veel geduld voor hebben, want op papier sta je soms in de min. Met een deel van mijn geld doe ik aan daytraden, dit is op de korte termijn handelen.

Een ander gedeelte van mijn geld investeer ik in aandelen. De winsten liggen niet zo hoog als jij cryptocurrencys maar het is minder risicovol. Verder kun je slim investeren in vastgoed, obligaties en andere zaken. Het is in ieder geval belangrijk om je investeringen goed te spreiden. Hiermee verminder je het risico op financieel verlies.

Een eigen bedrijf starten en laten groeien

Toen ik in het begin mijn bedrijf startte was ik ruim 40 uur per week aan het werk. Dat was nodig om een netwerk op te bouwen en nieuwe klanten aan te trekken. Ook had ik nog niet zoveel kennis van ondernemen. Bepaalde taken kostte mij ontzettend veel tijd.

Tegenwoordig steek ik nog geen 5 uur per week in mijn eerste activiteiten. Door de jaren heen heeft mijn bedrijf zich uitgebreid van teksten schrijven naar marketing, trainingen en cursussen geven, coaching en passieve inkomsten.

Veel werk besteed ik uit. Ik werk dan ook samen met verschillende experts binnen hun (en mijn) vakgebied. Alleen het werk dat ik echt leuk vind om te doen pak ik zelf aan. Dit betekent dat ik heel flexibel ben, slechts een paar uur per week actief werk en toch veel geld verdien.

Wanneer je een bedrijf start vraagt dit vooral in het begin meer inspanning. Met een succesvol bedrijfsmodel zie je de winst groeien. Dit betekent dat je niet meer zo hard hoeft te werken als in het begin.

Een passief inkomen genereren

Niet altijd valt een business onder een passief inkomen. Wanneer je jezelf per uur verhuurt en je bent heel erg afhankelijk van je opdrachtgevers, dan lijkt dit meer op een actief inkomen. Maar wanneer je niet per uur wordt betaald, maar per project of product, dan gaat het om een passief inkomen.

Je hoeft geen bedrijf te hebben om een passief inkomen te genereren. Je kunt je namelijk ook op affiliate marketing richten, geld verdienen met social media, ergens in investeren of een van de andere honderden methoden.

Met een passief inkomen hoef je niet zoveel te werken. Maar het is niet helemaal eerlijk van mij om het zo te brengen. In het begin kost het veel tijd om iets op te bouwen. Maar wanneer dit eenmaal goed loopt kun je een tandje terugschakelen. Zo is het mogelijk om 4 uur per week te werken en € 1000 tot wel € 4000 per maand te verdienen.

Kies een hoogbetaalde carrière

Meestal is vier uur per week werken niet voldoende om rijkdom op te bouwen. Maar je kunt proberen om een goed betaalde carrière na te streven. Je werkt relatief weinig uren en krijgt hier toch goed voor betaald. In het begin van het artikel heb ik het hier over gehad. Goed betaalde beroepen zijn bepaalde soorten medici, advocaten en professionele consultants. Maar ook succesvolle ondernemers in specifieke sectoren.

Je krijgt het meest betaald wanneer je werk als zelfstandige of ondernemer doet. Hierbij ben je dus niet bij een werkgever in loondienst. Wanneer je zelfstandig inkomsten genereert moet je er rekening mee houden dat je ook zelf loonbelasting moet afdragen.

Wat je nodig hebt om veel geld te verdienen

Het is belangrijk om te weten dat rijk worden niet gegarandeerd is. Het vraagt vooral hard werken en slimme financiële beslissingen. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van risicobeheer.

Wanneer de focus op een passief inkomen ligt dan investeer je tijd en geld. Of een van deze twee, dit is helemaal afhankelijk van de methode die je kiest. Hoe dan ook, je zal altijd iets van je tijd moeten investeren. Dat kan in het begin meer zijn dan gedacht. Geloof de verhalen niet dat je direct vanaf begin af aan slechts vier uurtjes per week werkt en veel geld verdient. Dat is niet waar, zoiets heeft tijd nodig om op te bouwen!

Hoeveel je verdient is ook afhankelijk van de marktomstandigheden, je locatie, opleiding of vaardigheden. Wil je financiële beslissingen nemen? Doe dan vooraf onderzoek en win eventueel professioneel financieel advies in.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.