Bijgewerkt: 27 maart 2023

Of deze vijf stappen je doel bereiken hangt helemaal van jezelf af. Dus je bent geïnteresseerd in het opbouwen van een fortuin? Financiële vrijheid, wie wil dat nu niet. Voor veel mensen is het moeilijk om miljonair te worden. Niet wanneer je over de juiste mindset beschikt. Met de juiste strategieën en een dosis gelijk maak je van je droom werkelijkheid: miljonair worden.

1. Stel doelen en maak een geweldig plan

Kijk je naar miljonairs die al bestaan dan hadden ze bijna allemaal een vooropgezet plan. Bijvoorbeeld Warren Buffet, deze man begon als jongetje met de huis-aan-huis verkoop van wat producten. Zijn verdiende geld investeerde hij in aandelen. Hij had dus een duidelijk plan van aanpak.

Het stellen van doelen is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Maar ook wanneer je succes wil behalen en miljonair wil worden.

Als eerste beschrijf je het doel. Bijvoorbeeld dat je binnen vijf jaar € 20.000 op je spaarrekening wil hebben staan. Of dat je een succesvol bedrijf wil hebben. Zorg dat je doelen realistisch zijn. Volgend jaar miljonair zijn is een droom maar geen realistisch doel.

Vervolgens maak je een tijdlijn. Die tijdlijn volg je bij het bereiken voor je doel. Ook nu weer moet die tijdlijn heel realistisch zijn. Het kan bijvoorbeeld drie jaar duren voordat je omzet met je bedrijf haalt. Of het kan vijf jaar duren voordat je voldoende bezoekers op je website hebt om hier een fulltime inkomen uit te halen.

2. Je inkomen verhogen

Zonder geld lukt het niet om miljonair te worden. Veel miljonairs hebben ergens in geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in aandelen, opties, bedrijven of crypto. Ook vastgoed behoort tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk lukt het met je standaard salaris niet om ergens in te investeren. Je moet dus je inkomen verhogen.

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld je werkgever om salarisverhoging vragen. Laat zien waarom je meerwaarde voor het bedrijf biedt aan wat je prestaties de afgelopen tijd waren. Wanneer de werkgever niet overtuigd is, dan kun je een eigen bedrijf starten, als freelancer aan de slag gaan of een andere baan zoeken.

3. Verstandig investeren

Denk je erover om een eigen bedrijf te starten? Het is zeker mogelijk om hier miljonair mee te worden. Die kans is echter klein. Meestal lukt het alleen wanneer je een geweldig product of een unieke dienst verkoopt. En wanneer je samenwerkingen met andere bedrijven aangaat.

Een andere methode is je geld, en ik hoop dat het je is gelukt om je inkomen te verhogen, verstandig te investeren. Bijvoorbeeld in onroerend goed, aandelen, grondstoffen of obligaties.

Het investeren in crypto is risicovol maar soms erg winstgevend. Er zijn al verschillende cryptomiljonairs. Het lukten deze mensen om binnen enkele maanden met een kleine investering schatrijk te worden. Wanneer je geïnteresseerd bent in crypto is het aan te raden om dit eerst een tijdje en met weinig geld uit te proberen. Bijvoorbeeld bij Bitvavo, waar je tijdelijk de eerste 1000 gratis handelt. Moet je wel even een account aanmaken via de speciale aanmeldlink.

Wanneer je niet zo goed weet hoe je moet beleggen dan is het verstandig om je door een professional te laten adviseren. Het kost je misschien wat geld maar het behoedt je voor financiële blunders. Wees voorzichtig met allerlei vage websites of filmpjes op YouTube met beleggingsadvies. Vaak zijn dit particulieren die jou over willen halen om in een bepaalde crypto te investeren.

4. Bespaar op je uitgaven

Wist je dat veel miljonairs zeer zuinig leven? Oké ze hebben een groot huis en een mooie auto is maar het is niet zo dat ze met geld ziet smijten. Vooral in de aanloop naar miljonair worden hebben ze zeer zuinig aan gedaan. Alles wat ze bespaarde investeerden ze in bedrijven, aandelen of andere waardevolle zaken.

Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk te besparen. Kijk of je naar een goedkopere energieleverancier over kunnen stappen. Controleer je verzekeringen, vaak kan dit ergens goedkoper of ben je dubbel verzekerd. Ook kun je besparen op boodschappen, kleding en uitstapjes. Het is soms een aantal jaar interen maar uiteindelijk levert het veel op.

5. Vermijd schulden

Iets dat je zeker moet voorkomen is het aangaan van een lening. Tenzij het om een hypotheek gaat, dat is een van de weinige leningen die niet zo slecht zijn. Alle andere leningen kost kun je een hoop geld zondag dat ze je opleveren.

Denk maar eens aan het afsluiten van een persoonlijke lening omdat je auto wil kopen. Tegen de tijd dat de lening is afbetaald heeft de auto geen waarde meer. Hartstikke zonde want je hebt in de tussentijd wel ontzettend veel rente betaald.

Wil je iets kopen? Spaar hiervoor. Het is onzin om te zeggen dat je niet kunt sparen. Als je een lening in termijnen van € 200 per maand kunt terugbetalen, dan kun je ook € 200 per maand sparen.

Een aantal voorbeelden van Nederlandse miljonairs

Je zal niet de eerste en de laatste Nederlandse miljonair zijn. We hebben er best veel. Hieronder vind je 10 Nederlandse miljonairs waar je inspiratie uit kunt halen.

 1. Frits van Eerd – eigenaar van de supermarktketen Jumbo, met een geschat vermogen van €3,2 miljard.
 2. John de Mol – mediaondernemer en eigenaar van Talpa Network, met een geschat vermogen van €2,7 miljard.
 3. Charlene de Carvalho-Heineken – grootaandeelhouder van bierbrouwerij Heineken, met een geschat vermogen van €14,2 miljard.
 4. Joop van den Ende – mediaondernemer en oprichter van Endemol, met een geschat vermogen van €1,5 miljard.
 5. Ralph Sonnenberg – eigenaar van de fabrikant van zonwering en rolluiken Hunter Douglas, met een geschat vermogen van €1,7 miljard.
 6. Marcel Boekhoorn – ondernemer en investeerder, met een geschat vermogen van €1,3 miljard.
 7. Frits Goldschmeding – oprichter van uitzendbureau Randstad, met een geschat vermogen van €3,5 miljard.
 8. Hans Melchers – ondernemer en kunstverzamelaar, met een geschat vermogen van €1,5 miljard.
 9. Chris Luken – oprichter van de reisorganisatie TravelBird, met een geschat vermogen van €180 miljoen.
 10. Pieter van der Does – mede-oprichter en CEO van betalingsbedrijf Adyen, met een geschat vermogen van €3,3 miljard.

En dan nog 10 Belgische miljonairs

Kom je uit België? Dan heb ik ook nog een lijstje met 10 Belgische miljonairs. Mensen die als inspiratiebron dienen.

 1. Alexandre Van Damme – grootaandeelhouder van bierbrouwerij AB InBev, met een geschat vermogen van €18,2 miljard.
 2. Albert Frère – investeerder en grootaandeelhouder van diverse bedrijven, met een geschat vermogen van €3,3 miljard.
 3. Luc Tack – CEO van textielbedrijf Picanol en investeerder, met een geschat vermogen van €2,4 miljard.
 4. Patokh Chodiev – mede-oprichter van de holdingmaatschappij Eurasian Resources Group en investeerder, met een geschat vermogen van €1,7 miljard.
 5. Filip Balcaen – ondernemer en investeerder, met een geschat vermogen van €1,5 miljard.
 6. Marc Coucke – ondernemer en investeerder, met een geschat vermogen van €1,3 miljard.
 7. Fernand Huts – ondernemer en CEO van logistiek bedrijf Katoen Natie, met een geschat vermogen van €1,2 miljard.
 8. Thomas Leysen – voorzitter van de raad van bestuur van KBC Bank en verzekeraar, met een geschat vermogen van €1,1 miljard.
 9. Christian Dumolin – mede-oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van mediabedrijf Roularta, met een geschat vermogen van €1,1 miljard.
 10. Eric Wittouck – erfgenaam van de chocoladefabrikant Baronie en investeerder, met een geschat vermogen van €1,1 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.