Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt geld nodig voor een aankoop of het betalen van een rekening. 500 euro lenen zonder BKR is mogelijk en ook nog eens belangrijk. Je wil immers geen negatieve BKR-registratie ontvangen. Wanneer je 500 euro leent staat het binnen enkele uren op je rekening. Een kleine lening afsluiten kan natuurlijk ook particulier. Benieuwd waar je overal terecht kan? In dit artikel lees je er alles over.

Een lening van € 500 – de verschillende opties

Met een lening van €500 kun je heel wat doen. De aanschaf van een andere auto, een nieuw meubelstuk of een kleine verbouwing. Maar ook om wat meer financiële ruimte te hebben.

Heb je geld nodig dan zijn er verschillende manieren om hieraan te komen. Bijvoorbeeld:

  • Geld lenen van familie of vrienden
  • Een particuliere lening
  • Een minilening afsluiten
  • Rood staan op de bank
  • Met je creditcard betalen

Wanneer het om een klein bedrag gaat, zoals 500 euro, dan is het niet verstandig om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. De kosten voor het afsluiten moet je namelijk meerekenen. Bovendien beginnen dit soort leningen vaak pas vanaf €5000. Beter ga je voor een minilening of minikrediet.

Een minilening afsluiten

Het kan vervelend zijn om 500 euro bij familie of vrienden te lenen. Je moet je immers kwetsbaar opstellen: je hebt geen geld. Daarom kiezen veel mensen voor een minilening of een minikrediet. Hierbij leen je 500 euro zonder BKR-toetsing. Dit betekent dat je zelfs met een negatieve BKR-registratie toch €500 kunt lenen. Gelukkig maar, want een bank of kredietbank zal iemand met een negatieve BKR registratie resoluut afwijzen.

Waar kun je 500 euro lenen?

Er zijn verschillende aanbieders met betrekking tot de minilening. Bij dit soort leningen ga je voor een bedrag dat € 1000. Een pluslening is een kleine lening tot € 1500. Je regelt vrij snel een kleine lening zodat je eindelijk die aankoop kan doen of achterstallige rekeningen kunt betalen. De procedure hiervoor is vrij eenvoudig. Wanneer je bent goedgekeurd staat het geld binnen 24 uur op je rekening.

Een nadeel van een minilening is dat je een hogere rente betaalt dan over een persoonlijke lening. Omdat het vaak over kleine bedragen gaat is dit in de praktijk nauwelijks merkbaar.

Een bekende aanbieder van minileningen is Saldodipje. Dit is een betrouwbare partij met het hoofdkantoor in Spanje, marktleider in Europese minileningen. Bovendien is het ook de enige partij die in Nederland actief is.

Zo werkt het afsluiten van een minilening

Wanneer je een (negatieve) BKR registratie op je naam hebt staan dan is het lastig om ergens geld te lenen. Vaak ben je dan aangewezen op vrienden of familie. Dat wil of kan niet iedereen. Daarom is de minilening zo handig.

De aanvraagprocedure is zeer makkelijk gemaakt. Je vult een online formulier in een verstrekt wat financiële gegevens. De aanbieder doet geen BKR-toetsing en er is ook geen sprake van een formele beoordeling. Hierdoor worden veel mensen toegelaten.

Na acceptatie stort de aanbieder het geld op je rekening. Dit gebeurt altijd binnen 24 uur. Het leenbedrag betaal je binnen één tot drie maanden terug, afhankelijk van de aanbieder, het leenbedrag en de afspraken die gemaakt zijn.

Om deze redenen sluit je een minilening af:

  • Je hebt een (negatieve) BKR registratie
  • Er ligt loonbeslag op je salaris
  • Je hebt een uitkering (ook AOW)
  • Er is behoefte aan een klein geldbedrag

Eerst een testbetaling

Wil je €500 lenen zonder BKR dan is het belangrijk dat je jouw bankrekening verifieert. Dit doe je via een testbestelling van 1 cent. Maak dit via iDEAL over, dan is je bankrekening zeer snel geverifieerd.

Waarom moet je een testbetaling doen? Zo weet de aanbieder zeker dat hij het geleend bedrag naar de juiste bankrekening overgemaakt. Je wilt tenslotte niet dat jouw geld bij iemand anders op de rekening terechtkomt.

Maximale lening bij de eerste keer

Is dit de eerste keer dat je geld leent via een minilening of minikrediet? Dan kun je vaak tot € 600 lenen. Hoeveel je de eerste keer kan lenen hangt van de kredietbeoordeling af. In veel gevallen is 500 euro lenen best reëel. Na je eerste minilening mag je voor de tweede en volgende keer lenen. Heb je laten zien dat je netjes terugbetaalt dan kun je zelfs tot €1500 lenen. Zorg daarom dat je de lening binnen de looptijd terugbetaalt.

Over de rente

Geld lenen kost geld. Iedereen kent deze waarschuwing wel. Je betaalt namelijk niet alleen het leenbedrag terug maar ook rente. Bij een persoonlijke lening bedraagt deze rente vanaf 4,1%. Een minilening kent een hogere rente. Toch merk je dit niet altijd. Door de korte looptijd betaal je natuurlijk geen heel jaar lang rente. Dat scheelt een hoop.

Ik ben natuurlijk ook nog zo aardig om een proefberekening te maken. Peildatum: februari 2023. Bekijk dus even zelf of dit nog klopt! Bij aanbieder 1 leen je € 500. Dit betaal je in 30 dagen terug. In totaal betaal je € 502,47 terug. Dus € 2,47 aan rente. Dat komt bij mij op een totaal van 0,49% rente uit.

Tot medio 2021 bestond er nog een tweede aanbieder van minileningen. Bij deze aanbieder lag de rente hoger. In dezelfde situatie betaalde je ongeveer 1,62% aan rente, over een bedrag van 500 euro (binnen 30 dagen terugbetalen).

500 euro lenen van familie of vrienden

Wanneer het lukt om € 500 bij vrienden of familie te lenen dan is dit altijd beter. Je betaalt immers niet zoveel rente en soms kan dit renteloos. Het is voor zowel jou als de kredietverstrekker (degene die jou het geld leent) belangrijk om afspraken vast te leggen. Maak afspraken over de termijn van terugbetaling en de eventuele rente.

Een particuliere lening afsluiten

500 euro lenen? Sommigen zijn zo hard op zoek naar een lening dat ze dit graag particulier afsluiten. GeldKip waarschuwt hiervoor! Er worden veel particuliere leningen aangeboden maar ze zijn niet met allemaal betrouwbaar. Wanneer je vooraf een bedrag over moet maken, en dit bedraagt meer dan € 0,10, moet je niet met deze partij in zee gaan. Het is onzin om bijvoorbeeld € 50 over te maken om € 500 te kunnen lenen.

Rood staan bij de bank

Bij veel banken is het mogelijk om rood te staan. Feitelijk gaat het hier om een lening. Hierdoor betaal je rente over het bedrag dat je roodstaat. Houd er rekening mee dat je over roodstaan een hoge rente betaalt. Wanneer je vaak rood staat betaal je naar verhouding best wel veel aan rente. Hierdoor kan het interessanter zijn om ergens geld te lenen. De rente over een persoonlijke lening ligt lager dan wanneer je voor roodstaan kiest.

De optie tot rood staan regel je met je eigen bank. Dien online een aanvraag in, dit wordt binnen enkele dagen beoordeeld.

Betalen met je creditcard

Een andere mogelijkheid om 500 euro te lenen is een aankoop met je creditcard betalen. Helaas heeft niet iedereen een creditcard. Die krijg je alleen wanneer je voldoende inkomen aan kunt tonen. Bovendien kosten creditcard geld: jaarlijks wordt er een vast bedrag van de tegenrekening afgeschreven.

Het voordeel van een creditcard is dat je vandaag een aankoop doet en het geld pas de maand daarop van je rekening wordt afgeschreven. Handig wanneer je even wat meer financiële ruimte nodig hebt. Met een creditcard betaal je wereldwijd. In nagenoeg elk land wordt de creditcard geaccepteerd. Bovendien mag je de betaling annuleren wanneer er iets mis is met je online aankoop. Je krijgt dus automatisch kopersbescherming toegespeeld.

Klussen voor geld

In plaats van € 500 lenen kun je natuurlijk ook je inkomen tijdelijk verhogen. Met enkele klusjes heb je € 500 in de pocket. Denk hierbij aan tuinieren, ICT-werkzaamheden, teksten schrijven, foto’s verkopen, reparaties uitvoeren of andere dingen waar je handig in bent. Met een uurloon van € 25 ben je een aantrekkelijke aanbieder. Bovendien hoef je maar een halve werkweek aan de slag om aan die 500 euro te komen.

Klus je heel af en toe wat bij? Dan hoef je dit niet direct bij de belastingdienst op te geven. Officieel moet dit wel maar er lopen genoeg GeldKippen rond die al jarenlang onder de radar van de belastingdienst uitblijven. De fiscus heeft wel wat anders te doen dan jagen op mensen die 500 of 1000 euro per jaar extra bijverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.