Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt al een baan of een uitkering en bent dus verzekerd van een inkomen. Toch kan het dat dit niet toereikend genoeg is. 500 euro per maand bijverdienen, daar kun je veel meedoen. Zoals mooie kleding kopen, een schuld afbetalen of leuke uitstapjes. In dit artikel vind je 20 manieren om 500 euro per maand bij te verdienen.

1. Online enquêtes invullen voor marktonderzoeksbureaus

Verschillende marktonderzoeksbureaus zijn op zoek naar mensen die vragenlijsten in willen vullen. Je beantwoordt vragen over je koopgedrag, je interesses, persoonlijke situatie, woning of werk. Per ingevulde vragenlijst ontvang je tussen de 1 en 4 euro, hoewel sommige vragenlijsten niet meer dan 50 cent opleveren.

Online vind je verschillende enquête websites. Het is aan te raden om je bij een aantal hiervan aan te melden. Zo heb je de mogelijkheid om elke dag wat vragenlijsten in te vullen. Uiteindelijk is het mogelijk om 500 euro per maand te verdienen.

2. Freelance schrijven voor online publicaties

Ben je goed in schrijven? Meld je aan bij een schrijversplatform, een tekstbureau of een artikelensite. Schrijf teksten of blogs in opdracht en krijg hier goed voor betaald. Je kunt tot wel € 50 per tekst verdienen en in sommige gevallen nog wel meer.

Je verdient het meeste wanneer je zelf opdrachtgevers aantrekt. Dit betekent wel dat je veel verantwoordelijkheid moet nemen. Wanneer je dit lastig vindt is schrijven voor een platform de beste methode. Het verdient minder maar een bedrag van € 500 per maand is zeker mogelijk.

3. Social media beheerder worden voor bedrijven

Bedrijven willen online zichtbaar zijn en de interactie met de doelgroep via social media verhogen. Veel ondernemers hebben geen tijd om social media accounts beheren. Wil je 500 euro per maand bijverdienen? Kijk welke bedrijven hulp nodig hebben bij het beheren van hun social media.

Het beheren houdt in dat je social mediapost plaatst, spamaccounts die het account volgen verwijdert en op gebruikers reageert.

4. Virtuele assistentie aanbieden aan kleine bedrijven of individuen

Het beroep virtueel assistent wordt steeds populairder. Vanuit je eigen woning of kantoor help je bedrijven of ondernemers met allerlei taken. Bijvoorbeeld het versturen van facturen of het beantwoorden van e-mails. Het is een mooie bijbaan maar je kunt het ook als fulltimebaan doen.

5. Online tutoring geven in een specifiek onderwerp of vakgebied

Misschien weet je alles over zoekmachine optimalisatie, ben je een ster in gitaarspelen of weet je hoe je snel producten verkoopt. Geef online les in dingen waar je veel kennis van hebt. Je kunt bijvoorbeeld een cursus maken of verkopen. Maar ook digitaal of zelfs op locatie lesgeven.

6. Een Etsy-winkel opzetten en handgemaakte producten verkopen

Misschien ben je nog niet zo bekend met Etsy maar het is vergelijkbaar met AliExpress. Het voordeel van Etsy is dat je op dit platform een winkel kunt opzetten en je eigen handgemaakte producten verkoopt. Vaak is er veel vraag naar mooie en handgemaakte producten, alleen al omdat ze uniek zijn. Hiermee realiseer je een inkomen dat tussen de 400 en 800 euro per maand ligt.

7. Verkoop producten via Amazon of eBay

Je kunt je handgemaakte producten of andere producten ook via Amazon of eBay verkopen. Dit zijn twee populaire verkoopplatformen met een wereldwijd bereik. In Nederland kan dit ook via Marktplaats maar dan is het publiek een stuk kleiner.

8. Freelance grafisch ontwerpwerk

Ben je goed met de computer en programmeertaal? Richt je op grafische ontwerpen. Wanneer je dit goed aanpakt kun je hier best veel mee verdienen. Een bedrag van 500 euro per maand is realistisch en vaak zit je nog wel hoger.

9. Affiliate marketing op een blog of sociale media-account

Met een goedbezochte blog of een druk social media account verdien je geld middels affiliate marketing. Hierbij promoot je producten of diensten voor bedrijven of ondernemers. Dat kan van alles zijn, van smartphones tot zorgverzekeraars. Het promoten doe je vaak via een speciaal affiliatie netwerk.

10. Virtuele evenementplanning diensten aanbieden

Sommige bedrijven hebben geen tijd of vinden het moeilijk om evenementen te plannen. Help ze hierbij met je virtuele evenementplanning. Te denken valt aan het realiseren van een locatie, de inrichting, het financiële gedeelte of andere belangrijke zaken. Wanneer je dit een tot weken per maand doet kun je al 500 euro bijverdienen. Geweldig toch?

11. Schrijven van productrecensies op een blog of YouTube-kanaal

Shop je graag en vind je het leuk om hier recensies over te schrijven? Wil je € 500 per maand bijverdienen dan moet je zeker even opletten. Bedrijven betalen je voor het schrijven van recensies. Vaak gebeurt dit via een speciaal bureau maar je kunt ook rechtstreeks met bedrijven contact opnemen.

12. Schrijven en verkopen van e-books

Met een vlotte en schrijf je binnen enkele dagen tot weken een geweldig boek. Breng dit als digitaal (e-book) uit en verdien hier de komende jaren geld mee. Bij elke verkoop is de opbrengst, of een gedeelte hiervan, voor jou. Hoeveel je ontvangt hangt een beetje van de afspraken af die je met een uitgever of verkoopplatform maakt.

13. Vertaalwerk voor bedrijven of particulieren

Het internet breidt zich steeds verder uit. Nederlandse teksten moeten vertaald worden naar het Engels, Duits of Frans. Maar het kan ook dat teksten in een andere taal online moeten komen. Bied je aan als vertaler voor bedrijven of particulieren.

14. Fotografie- of videografie-diensten aanbieden voor evenementen of bedrijven

Vanaf het voorjaar kom je overal evenementen tegen. Bied je aan als fotograaf of cameraman/vrouw. Je komt op verschillende locaties en bij evenementen, alleen dat is al hartstikke leuk. Ook is het mogelijk om hier zeker 500 euro per maand mee te verdienen. Een hartstikke mooie bijverdienste.

15. Een eigen blog starten en adverteerders aantrekken

Start je eigen blogwebsite en schrijf over onderwerpen waar je veel kennis van hebt. Het is je eerste taak om bezoekers aan te trekken. Daarom is het belangrijk dat je hoog in Google staat. Daarnaast begin je met het aantrekken van adverteerders. Dat doe je niet via een eerdergenoemd affiliatie netwerk maar door bedrijven rechtstreeks te benaderen.

Een advertentie in de vorm van een banner blijft enkele dagen tot soms wel een jaar online staan. Hoeveel je hiervoor ontvangt is afhankelijk van de branche en niche, hoe goed je website bezocht wordt en welke adverteerders je aantrekt. Met een goede aanpak staat een inkomen van 500 tot wel 2000 euro per maand op je te wachten.

16. Online coaching of counseling diensten aanbieden

Of je nu ondernemers of particulieren ondersteunt, online coaching is hartstikke populair. Een aantal coaches is hier zelfs zeer rijk mee geworden. De lifestyle coach is erg in trek maar je kunt ook op andere aspecten van het leven coachen.

17. Schrijven van artikelen voor tijdschriften of kranten

Vind je het leuk om nieuwsartikelen of redactionele artikelen te schrijven? Benader een krant of tijdschrift en kijk of ze nog een redacteur of schrijver kunnen gebruiken. Per artikel verdien je tussen de 30 en 150 euro. Dit zijn grote verschillen maar de verdiensten hangen af van de werkgever, om welk artikel het gaat, hoe lang dit moet worden en hoeveel werk je eraan hebt.

18. Data entry of administratief werk uitvoeren

500 euro per maand verdien je ook door administratief (digitaal) werk uit te voeren. Dat kan gewoon van huis uit, lekker makkelijk.

19. Affiliate marketing voor bedrijven die zich richten op een nichepubliek

Sommige bedrijven hebben een nichepubliek, dit betekent dat de doelgroep heel specifiek is. Wanneer je een website hebt die net zo specifiek is dan kom je makkelijk met dit soort bedrijven in contact. Middels affiliatie marketing creëer je een passief inkomen.

20. Verkoop van digitale producten zoals sjablonen, cursussen of prints

Het laatste idee om 500 euro per maand bij te verdienen is de verkoop van digitale producten. Eerder zag je al iets over de online cursus of het e-book. Maar je zou ook kunnen denken aan zelfgemaakte prints of digitale kunstwerken, sjablonen of templates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.