Verdien 500 euro per maand met deze ideeën

Het minimum uurloon ligt op € 12,40 bruto (2023). Wie fulltime werkt verdient minimaal € 1700 per maand. Maar wat wanneer je een uitkering hebt of extra geld naast je salaris nodig hebt? 500 euro per maand verdienen is een mooi bedrag. Het geeft je wat extra financiële ruimte.

Er zijn verschillende manieren om € 500 per maand bij te verdienen. Je hoeft geen ondernemer te zijn om dit extra geld binnen te halen. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden.

Verdien 500 euro per maand vanuit huis

De makkelijkste manier is om vanuit huis te werken. Wanneer je opdrachten of klussen voor anderen uitvoert en hier € 20 per uur voor vraagt, dan hoef je feitelijk maar 6,5 uur per week extra te werken.

Er zijn 1001 thuisklussen. Denk hierbij aan het bijhouden van social media voor bedrijven, het promoten van diensten of producten (bijvoorbeeld als influencer, vlogger of blogger) of bijles geven. Wanneer je creatief bent kun je houten meubels, knuffeldieren, kleding, schilderijtjes of wenskaarten maken.

Het is belangrijk dat je iets kiest wat ook echt bij je past. En wat je uiteraard leuk vindt. Het heeft geen zin om werk te doen waar je elke dag tegenop kijkt. Dus wil je 500 euro extra verdienen, zorg dan dat je plezier in je werk hebt. Dan houd je het werk ook veel langer vol.

Handel in cryptocurrency

Steeds meer mensen verdiepen zich in cryptocurrency. Dit zijn digitale munten die een bepaalde waarde, idee of toekomst vertegenwoordigen. Bitcoin was de eerste crypto en wordt wereldwijd veel verhandeld. In 2010, toen bitcoin nog geen € 0,10 waard was, had niemand ooit kunnen denken dat hij tot meer dan € 50.000 in waarde zou stijgen. Toch is dit gebeurd.

Er zijn ook veel andere crypto’s die een flinke stijging hebben laten zien. Bijvoorbeeld Shiba Inu Coin, een kleine munt die miljoenen procenten omhoog ging. In 2022 is vooral Luna Classic erg populair, waarvan de gemeenschap verwacht dat hij uiteindelijk een koers van 1 euro zal bereiken (in 2022 staat hij op € 0,0003).

Met de handel in cryptocurrency kun je zeker € 500 per maand aan winst halen, soms nog wel meer. Dit hangt ten eerste van de inleg af, maar ook welke crypto je aankoopt en op welk moment. Percentages zijn niet gegarandeerd, maar er zijn veel investeerders die jaarlijks meer dan 50% aan winst halen. Je moet echter ook rekening houden met verlies. Handel daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Uitproberen? Maak een account bij Bitvavo aan en handel de eerste € 1000 gratis. Een mooie manier om kennis te maken met crypto. Slechts één week geldig.

Beleggen in aandelen of ETF’s

Ga je voor wat meer veiligheid, dan kun je eens kijken naar beleggen in aandelen of ETF’s. De gemiddelde winst hiervoor ligt op 5% tot 10% per jaar, maar ook dit kan niet gegarandeerd worden. Er zijn verschillende aandelen verhandelbaar. Voor beginners is het aan te raden om te starten met de grote en bekende aandelen zoals ING, Tesla of ABN AMRO.

ETF’s zijn indextrackers. Ze volgen een bepaalde index of een groep aandelen. Wanneer één bedrijf binnen die groep failliet gaat, dan heeft dit niet zo’n grote invloed op de koers van de ETF. De kans dat meerdere bedrijven ineens failliet gaan is betrekkelijk klein. ETF’s hebben een wat lager gemiddeld rendement maar bieden wat meer zekerheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor mensen die zenuwen krijgen van beleggen in cryptocurrency of aandelen.

Een tweede baan en wat dit voor de inkomstenbelasting betekent

Wanneer je een tweede baan hebt, dan mag je de heffingskortingen hier niet op toepassen. Daarom is het interessant om te bekijken met welke baan je het meeste verdient. Dat is ook de baan waar je de heffingskorting toe moet laten passen.

Start als kleine ondernemer

Sommigen starten naast hun baan een eigen bedrijf. Dit is heel goed mogelijk, je wordt dan als kleine ondernemer aangemerkt. Ook nu weer moet je rekening houden met de inkomstenbelasting. Mogelijk kom je in aanmerking voor de kleine ondernemersregeling (KOR) van de belastingdienst. Hierbij ontvang je een vrijstelling voor de btw.

Dit betekent dat je geen btw hoeft af te dragen. De omzet die je ontvangt is dus onbelast van btw (maar niet van de inkomstenbelasting). Met de KOR zou je meer over kunnen houden. Wanneer je onder de kleine ondernemersregeling valt, moet je rekening houden dat je betaalde btw niet af kunnen trekken. Het heeft dus zijn voor- en nadelen.

Welk bedrijf kun je starten? Dat kan van alles zijn, zolang je het leuk vindt om anderen van dienst te zijn. Denk aan het opzetten van een webshop, webdesign, virtueel assistent, huiswerkbegeleiding, marktonderzoeker, klusser, monteur of hovenier. Er is zoveel te bedenken, kies vooral iets waar je blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.