Bijgewerkt: 27 maart 2023

Snel 75 euro lenen? Geen probleem, dat regel je gewoon online. Bij goedkeuring staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Vervolgens betaal je dit bedrag in 30 dagen terug. Hoe dit werkt en hoeveel je uiteindelijk betaalt lees je allemaal hieronder.

Even krap bij kas

Je zit even krap bij kas of kan wel een financieel steuntje gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je nog een rekening moet betalen, de voorraadkast leeg is of misschien iets leuks wil te doen. Even krap bij kas overkomt iedereen wel eens.

Heb je direct €75 nodig? Dit leen je bij familie of vrienden, maar niet iedereen heeft deze mogelijkheid. Daarom is er de minilening (minikrediet). Hierbij leen je een bedrag tot maximaal €1500, zonder onnodig gedoe en snel geregeld.

Iedereen kan €75 lenen

Een minilening is er voor iedereen, mits je minimaal 18 jaar oud bent. Bij het afsluiten van een minilening vindt merk je dat dit laagdrempelig is. Zelfs met een uitkering of AOW leen je in veel gevallen geld.

Woon je in het buitenland? Dan is het niet mogelijk om bij één van de Nederlandse aanbieders €75 te lenen. Kijk in dit geval bij aanbieders in eigen land.

Zo werkt de minilening

De minilening staat ook wel bekend als minikrediet, microkrediet of flitskrediet. Allemaal benamingen die op hetzelfde neerkomen. In Nederland is de minilening sinds 2007 bekend. Het was het bekende bedrijf Ferratum die de minilening op de Nederlandse markt uitbracht. Inmiddels zijn hier wat aanbieders bijgekomen, maar Ferratum blijft de eerste en meest populaire aanbieder.

Voordat je geld leent moet je nog wel iets weten. Je betaalt namelijk altijd rente. Dit is een vergoeding over het leenbedrag en bedraagt een bepaald percentage hiervan. Minikredieten hebben een hogere rente dan een normale lening. De looptijd is kort.

Dit kost een lening van €75: over de rente

Je wilt 75 euro lenen en graag weten wat je in totaal terugbetaalt. Allereerst belangrijk om te weten: je leent een bedrag vanaf €100. Het is niet mogelijk om €75 te lenen: kredietaanbieders ronden dit naar €100 af. Geen probleem, want zo heb je net iets meer financiële ruimte.

Een lening betaal je terug, hier bovenop komt rente. Je betaalt dus altijd meer terug dan je leent. Bij de aanbieder staat altijd de actuele rente vermeld.

Kan ik meer dan €75 lenen?

Dat kan, dit moet je met de aanbieder bespreken. Deze beslist, dat kan ik niet doen. Ik ben immers geen kredietaanbieder en ook geen vergelijken. Wil je meer dan 75 euro lenen, vraag dan of dit kan.

Bij een langere looptijd betaal je in totaal meer rente. Logisch. Wil je zo min mogelijk aan rente betalen, kies dan voor een kortere looptijd. Bij een leenbedrag van €100 kun je overigens alleen voor een looptijd van 30 dagen kiezen. Na deze termijn betaal je het leenbedrag inclusief de rente in één keer terug. Bij een hogere lening met een looptijd van 45 of 62 dagen betaal je het leenbedrag in twee termijnen terug.

Aanbieders van een minilening

Ferratum

Saldodipje

Zo snel staat het geld op je rekening

Leen 75 euro (nou ja, €100 dan) en ontvang dit geld razendsnel op je bankrekening. Hoe lang duurt het eigenlijk wanneer je de beschikking over het geld hebt? Zodra de aanvraag is goedgekeurd staat de lening binnen 24 uur op je rekening. Tip: vraag nooit op een vrijdag een lening aan. De kans is aanwezig dat je het geld pas op maandag hebt, omdat hier een weekend tussenzit. Houd ook rekening met feestdagen zoals Pasen en Kerstmis.

Hoe lang duurt het voordat je aanvraag is afgerond? Dit hangt gedeeltelijk van jezelf af. Zorg dat je de aanvraag volledig invult en voorziet van een kopie of foto van je ID-bewijs. Voer een testbetaling uit wanneer hier om gevraagd wordt. Doe je dit via iDEAL, dan is de testbetaling direct gelukt. De kredietaanbieder doet er alles aan om jouw aanvraag zo snel mogelijk te beoordelen, vaak al binnen enkele uren.

Ads: Ferratum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.