Bijgewerkt: 3 april 2023

Handelen in aandelen gebeurt niet meer op de beursvloer. Steeds meer beleggers maken gebruik van een aandelen app. Beleg via je smartphone, waar en wanneer het je uitkomt. Blijf tegelijkertijd op de hoogte van belangrijke koersveranderingen en nieuws. Hieronder vind je een overzicht van de beste aandelen apps.

DEGIRO

De beste aandelen app voor Nederlandse beleggers is DEGIRO. Winnaar van een aantal app-awards! Deze bekende broker staat onder toezicht van het AFM, waardoor alles goed geregeld is. Het grootste voordeel van de DEGIRO app is de gebruiksvriendelijkheid, maar ook de lage tarieven. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om gratis te handelen.

Stort tegoed in het account middels iDEAL of een van de andere betalingsmogelijkheden. Deze applicatie is zeer eenvoudig en hierdoor ook geschikt voor beginners. Voor gevorderde beleggers zijn er extra mogelijkheden, zoals het handelen in opties.

SAXO Bank

Deze naam is niet bij iedereen bekend, dit komt omdat ze voorheen de naam BinckBank droegen. Waarschijnlijk gaat er nu een lichtje branden. Het was een van de eerste brokers die (in de vorige eeuw) realtime streaming koersen gratis aanbood.

Let op want deze aandelen app is er in verschillende vormen. SAXO Investor is met name bedoeld voor beginnende beleggers. De app is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Voor gevorderden of iedereen die behoefte heeft aan een uitgebreide analyse is er SAXO TraderGo. Ook een prima keuze, maar voor beginners nog wat te lastig.

Bitvavo app – cryptocurrency

Cryptocurrency valt niet direct onder aandelen, maar is ook een vorm van beleggen. De Nederlandse Bitvavo app is een toppertje. Zeer overzichtelijk, volledig in het Nederlands en met lage transactiekosten. Zowel beginnende als gevorderde traders hebben veel aan deze app. Voor daytraden minder geschikt, omdat het via de app niet mogelijk is om limitorders te plaatsen.

Maak een account aan bij Bitvavo en ontvang een geweldige bonus. Over de eerste € 1000 betaal je geen handelskosten. Alleen geldig via onderstaande link.

Meld je aan bij Bitvavo

Peaks – beleggen met kleingeld

Al enige tijd behoort Peaks tot de beste aandelen app. Hij belegt namelijk met je kleingeld, waarbij je nauwelijks in de gaten hebt dat je inlegt. Hiervoor koppel je de applicatie aan je bankrekening. Elke betaling wordt naar boven afgerond, en dit wisselgeld wordt ingezet voor beleggingen. Dat afronden gebeurt op de hele euro. Betaal je bijvoorbeeld iets voor € 23,50, dan zal Peaks dit naar € 24 afronden. Die € 0,50 wordt aan je Peaks account toegevoegd.

Je hebt keuze uit verschillende indexfondsen. Je bepaalt dus zelf waar de inleg naartoe gaat. Dagelijks bekijk je de waarde van de portfolio en zie hoe je inleg groeit. Beleggen kan met een startbedrag vanaf € 1.

PLUS500, de CFD beleggingsapp

Wil je beleggen in CFD’s, dan is PLUS500 de beste aandelen app. Deze broker bestaat sinds 2008 en is wereldwijd actief. Kopen of verkopen gebeurt met behulp van enkele handelingen, zeer eenvoudig. Je hebt binnen de app keuze uit duizenden CFD’s waaronder aandelen, bitcoin, forex en nog veel meer.

Deze aandelen app is net als alle andere applicaties gratis in gebruik. Uiteraard betaal je per transactie wel handelskosten, maar dit is overal. De app van PLUS500 werkt in ieder geval snel en er is een minimale storting van € 100 vereist. Hierdoor ook geschikt voor beginners. Let op: PLUS500 is niet bedoeld voor de lange termijn beleggingen.

Overige aandelen apps

Hieronder nog enkele bekende aandelen apps, geschikt voor beginners en gevorderden:

  • Mexem beleggingsapp
  • Etoro (CFD’s, crypto en aandelen)
  • BUX ZERO
  • eToro

Let op met eToro. Ondanks dat je op de aankoop van aandelen geen commissie betaaldt gaan uitbetalingen met hoge kosten gepaard. De beste aandelen app hoeft dus niet diegene met de laagste transactiekosten te zijn.

App voor financieel nieuws

Voor beleggers is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste financiële nieuws. Hiervoor is de app van Bloomberg zeer geschikt (Bloomberg Business News). Je ziet nieuwsberichten over de beurs, aandelen en de algemene economie. Wel allemaal in het Engels, dus het is praktisch wanneer je de Engelse taal een beetje beheerst.

Kijk ook eens bij RTL Z, waarbij je economisch- en financieel nieuws in het Nederlands leest. Helaas niet als app verkrijgbaar, maar wel via de website te volgen.

Verder is de Yahoo Finance app een aanrader. Voeg producten toe en volg je rendement, je hoeft ze niet eens aan te kopen. Verder lees je in de applicatie natuurlijk ook het laatste financiële nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.