Bijgewerkt: 1 december 2023

Hoe start je een affiliate marketing business zonder geld?

Bijna iedereen schijnt zich toe te leggen op affiliate marketing. Logisch, websites en influencers beloven dat je er snel rijk mee hoort. Helaas is dit niet realistisch. Ontdek de mogelijke verdiensten, investeringen en jaarlijkse kosten. Inclusief 3 waardevolle tips plus een inspirerend persoonlijk verhaal.

Goed van start gaan

Met affiliate marketing kun je potentieel veel geld verdienen. Het opzetten van een succesvolle business vereist wel wat investeringen. Dat hoeft niet draait om veel geld te gaan, je investeert voornamelijk een hoop tijd. Hier zijn enkele dingen die je nodig hebt om te starten

Een website of blog: je online aanwezigheid

Ja, een website of blog is de belangrijkste tool die je nodig hebt. Je moet immers ergens producten promoten en bezoekers naartoe trekken. Het is de basis van je online aanwezigheid en vormt de kern van je marketingstrategie. Een website geeft je een plek om je merk te presenteren. Of misschien gewoon je naam. Ook is het een plek om producten aan je doelgroep te tonen. Via je website creëer je waardevolle content en deelt deze met je bezoekers.

Wanneer je een website of blog maakt, is het belangrijk om een professioneel ontwerp en een gebruiksvriendelijke interface te maken. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat de inhoud overzichtelijk is georganiseerd. Hierdoor vinden bezoekers snel wat ze zoeken. Je moedigt ze aan om langer op je site te blijven.

Content: de sleutel tot succes

Om je doelgroep te bereiken en te overtuigen creëer je relevante, interessante en waardevolle artikelen. Content marketing is een goede manier om je merk te promoten en potentiële klanten aan te trekken. Deel waardevolle informatie die gerelateerd is aan de producten die je promoot. Hiermee creëer je vertrouwen en autoriteit.

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe artikelen te publiceren. Dit kan in de vorm van blogposts, video’s, podcasts of afbeeldingen zijn. Gaaf een gevarieerde mix van content. Hiermee trek je verschillende soorten bezoekers aan.

Affiliate netwerk: samenwerken met adverteerders

Je wil producten promoten op je website of blog. Dit begint met het aanmelden bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is een platform dat adverteerders en affiliates samenbrengt. Als affiliate promoot je producten van adverteerders op je website. Je verdient commissies op basis van verkoop.

Kies een affiliate netwerk dat bij je past. Let hierbij op aanwezige adverteerders die relevant zijn voor je doelgroep. Kijk ook even naar de commissies die worden aangeboden. Net als de ondersteuning die het netwerk biedt. Zo zet je een goede samenwerking op.

In de wereld van affiliate marketing is een goede website of blog de sleutel tot succes. Dat hoef ik je niet uit te leggen. Investeer in deze elementen en optimaliseer je marketingstrategie. En nee dat hoeft niet ontzettend veel geld te kosten. Met een laag budget is er ook veel mogelijk. Je kunt zelfs op je eigen netwerk vertrouwen waardoor het je helemaal niks kost.

Conclusie affiliate marketing starten zonder geld

Er zijn zeker wat investeringen nodig om een succesvolle affiliate marketing business te starten. Maar het is niet zo dat je veel geld aan adverteren of het bouwen van een website uit moet geven. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Of werk samen met experts waarbij je diensten ruilt.

Tips om geld te verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is erg populair en ik zie steeds meer mensen die zich hierop toeleggen. Je promoot producten en dat is gelijk je verdienmodel. Ik geef het toe: het opzetten van een affiliate marketing business is een uitdaging. Al helemaal wanneer je geen groot budget hebt. Toch is het mij gelukt en gaat dat jou ook lukken. Hieronder heb ik nog wat tips om geld te verdienen met affiliate marketing. Zonder veel kosten te maken.

Gebruik gratis website builders

Je weet nu dat een website belangrijk is, anders kun je geen producten promoten. Door het laten bouwen van een website kost veel geld. Maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Er zijn verschillende website builders die gratis zijn, zoals Wix, WordPress en Weebly. Hiermee maak je een website zonder geld uit te geven aan ontwerp- of hostingkosten.

Het duurt wel even voordat je de website hebt opgezet en deze naar jouw smaak is ingericht. Door de jaren heen merk je dat je de website telkens weer aan gaat passen. Alles zelf doen is een goede manier om geld te besparen.

Werk samen met kleinere adverteerders

Grote adverteerders bieden hogere commissies, maar kleinere adverteerders hebben vaak minder concurrentie. Ze zijn gemakkelijker te benaderen wanneer je geen groot publiek hebt. Nadat deze adverteerders door hen te e-mailen en te vragen of ze geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Zorg ervoor dat je jouw publiek en niche duidelijk omschrijft en de voordelen van een samenwerking benadrukt.

Waarom zou je rechtstreeks zakendoen met een adverteerder? Ten eerste omdat je website dan niet zo snel wordt afgekeurd. Ten tweede kun je soms een veel hogere commissies ontvangen.

Promoot producten in je niche

Richt je op een specifieke niche zodat je een expertwoord. Je bouwt betere relaties op met je publiek en adverteerders. Focus op producten die relevant zijn voor jouw niche en die aansluiten bij het publiek. Dit resulteert in hogere conversieratio’s en meer commissies. Zorg ervoor dat je de producten die je promoot ook zelf gebruikt en vertrouwt. Je wil het publiek op een eerlijke en betrouwbare aanbevelingen doen.

Optimaliseer de content

Het optimaliseren van de content zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in zoekmachines. Je kunt je vast geen voorstellen dat het meer organisch verkeer naar je website trekt. Maar hoe doe je dat? Gebruik van zoekwoorden die relevant zijn voor de niche, het publiek en de producten. Maak regelmatig nieuwe en interessante content. Alleen zo laat je jouw affiliate marketing business groeien.

Gebruik sociale media

Iets wat veel mensen vergeten: social media. Terwijl dit een heel krachtige manier is om het publiek te bereiken. Ook ideaal voor het promoten van je affiliate marketing business. Maak gebruik van verschillende sociale mediaplatforms. Hiermee bereikte een breed publiek.

Richt je vooral op platformen die populair zijn onder jouw publiek. Hierbij moet je wel weten welke mensen tot je doelgroep (publiek) behoren. Zorg dat je de affiliate links op een natuurlijke en organische manier deelt, zonder opdringerig te zijn.

Verhaal van: Janet

Hier is een inspirerend verhaal van Janet die een affiliate marketing business is gestart zonder geld uit te geven:

Janet, een moeder van twee, was op zoek naar een manier om geld te verdienen vanuit huis. Na verschillende websites te hebben gelezen besloot ze zich te richten op affiliate marketing. Ze begon met het maken van een gratis blog op WordPress en richtte zich op producten in de gezondheids- en welzijnsniche. Ze maakte relevante en interessante content. Hierdoor was Janet in staat om een publiek op te bouwen en adverteerders aan te trekken. Na enkele maanden verdiende ze genoeg om fulltime aan haar blog te werken. Uiteindelijk verhoogden ze haar inkomen tot meer dan 4000 euro per maand. Nu, enkele jaren later, verdient Janet meer dan 8000 euro per maand met haar affiliate marketing business.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.