Bijgewerkt: 27 maart 2023

Toegeven: ik ben niet hoogopgeleid. Behalve een zwemdiploma, mis ik een mbo- of hbo-diploma. Tóch heb ik een leuke en goed betaalde baan. Dat kan jij ook!

Kom van dat aanrecht vandaan

“Het enige recht van een vrouw is het aanrecht”. Een favoriete uitspraak van mijn ex. Weet je gelijk waarom het mijn ex is. Vrouwen zijn stoer en sterk. De meeste vrouwen kunnen de hele wereld aan. Geen diploma op zak? Er zijn goed betaalde banen voor vrouwen zonder diploma. Met jouw kennis, ervaring of skills werk jij je naar de top. Dus laat de afwas staan en ga aan het werk.

[do_widget id=custom_html-3]

Wat vind je zelf belangrijker: opleiding of ervaring? Voor velen is opleiding een pre. Dit is ook waar werkgevers naar kijken. Toch kun je ook met een flinke dosis ervaring óf creativiteit aan de bak.

Hoe je zonder diploma aan de perfecte baan komt? Door in ieder geval te ontdekken wat goed betaalde banen voor vrouwen zonder diploma zijn. Vacatures/ opdrachtgevers zoeken en jezelf bewijzen. Eerst maar eens kijken of hieronder iets staat dat bij jou past.

1. Social media manager

Breng jij uren op Instagram, Facebook, Twitter of andere social media door? Dan heb je vast veel volgers en geen moeite om nieuwe volgers te krijgen. Er zijn best veel ondernemers (en websites) op zoek naar iemand die ze met social media kan helpen. Trek de stoute schoenen aan en zet social media manager op je cv. Een linkje naar je eigen social media kanalen is wel zo handig. Let er natuurlijk wel op dat je voldoende volgers hebt, anders kom je minder betrouwbaar over.

Je mag best een mooie vergoeding vragen voor het bijhouden van social media kanalen. Per bedrijf vraag je €200 – €300 per maand. Doe dit voor 10 bedrijven en je harkt aardig wat geld binnen.

Lees ook: geld verdienen met Instagram

2. Tekstschrijver/ copywriter

Hier heb ik natuurlijk zelf heel wat ervaringen mee. Kun je een beetje leuk schrijven, dan liggen hier je skills. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je voor websites, social media of een uitgeverij schrijft. Het belangrijkste is dat je voldoende fantasie hebt en dat het met jouw Nederlands wel goed zit. Kun je ook nog een aardig woordje Engels, Duits of een andere taal schrijven? Kijk dan eens naar vertaalwerk.

Wat verdient een beetje schrijver? Dat hangt helemaal van je ervaring af. Als beginnende schrijver moet je rekenen op 1 – 2 cent per woord. De meest ervaren schrijvers zitten op 8 – 20 cent per woord. Hier zitten best wel grote verschillen in. Ben je boekschrijver, dan haal je inkomen uit de verkoop van je boeken.

3. Video/ animatie editor

Zolang jij handig bent met animaties en video’s, is er vraag naar jou. Je houdt je bezig met het bedenken, ontwerpen en opleveren van animaties en video’s. Soms doe je dit samen met een tekstschrijver, die de bijbehorende teksten verzorgt. Een goed betaalde baan die met de groei van het internet steeds harder nodig is. Vraag een vast bedrag per opdracht, dat uiteenloopt van enkele tientjes tot meer dan €500.

4. (Vervangend) bedrijfsleider

Soms zit het gewoon in je: het leidinggevende aspect. Best wel handig wanneer je in een winkel of binnen de horeca werkt. Werkgevers hebben al snel in de gaten waar je kwaliteiten liggen. Je komt als kassière of vakkenvuller binnen en weet het al snel tot eerste medewerker te schoppen. vraagt de werkgever je om een extra cursus of opleiding te volgen, weiger dit dan zeker niet. Het helpt je alleen maar op de weg omhoog. De gemiddelde bedrijfsleider verdient tussen de €2500 en €3000 per maand. Helemaal niet slecht, vooral gezien de grotere vrijheid tegenover je collega’s.

5. Fotograaf

Waarschijnlijk maak je heel wat selfies met je smartphone of de leukste foto’s van partner, huisdieren of vrienden. Ben je toevallig ook nog in het bezit van een professionele (spiegelreflex)camera? Dan kun je aan de slag als freelance fotograaf. Van bruiloft reportage tot portretfotografie: alles is mogelijk. Je deelt je eigen tijd in en bepaalt zelf je vergoeding.

Ga je voor portretfotografie, dan heb je vaak wel een studio of op zijn minst een fatsoenlijke achtergrond nodig. Het is een kleine investering die je snel weer terugverdient.  Als fotograaf verdien je tussen de €1000 en €2000 per maand. Het hangt natuurlijk ook van de grootte van je klantenkring af.

Een spiegelreflexcamera hoeft tegenwoordig niet meer zo duur te zijn. Het is wél onmisbaar voor de fotograaf, dus schaf je eentje aan waar je lang mee vooruit kunt.

6. Huisdier uitlater/ verzorger

Steeds meer gezinnen bestaan uit tweeverdieners. Toch neemt het aantal huisdieren niet af. Je kunt je dus voorstellen dat best wat huisdiereigenaren op zoek zijn naar een hondenuitlater of dierverzorger. Ben je gek op dieren en draai jij je hand niet om voor het schoonmaken van de rattenkooi? De ideale baan voor jou! Het is misschien niet de bestbetaalde baan, maar wel die met de meeste liefde. Dat is ook wat waard.

7. Kinderoppas

Je voelde hem al aankomen na het lezen van het vorige beroep. Ook naar een kinderoppas is veel vraag. Niet alle ouders willen namelijk een kind naar de kinderopvang brengen. Als oppas heb je redelijk wat vrijheid. Je mag met de kinderen spelen, een wandeling maken of misschien het pretpark bezoeken. Zorg wel dat de kids op tijd hun eten en drinken krijgen en dat het ze aan niets ontbreekt. Ze zullen je al snel leuker vinden dan hun eigen papa en mama.

Hier staat natuurlijk een financiële vergoeding tegenover. Deze bedraagt tussen de €8 en €15 per uur. Het uurloon wordt hoger naarmate je op meerdere kinderen uit een en hetzelfde gezin past. Doe je er ook nog eens huishoudelijke taken bij, dan ligt het uurloon ook hoger dan normaal.

Ook als hulp in de huishouding valt er heel wat te verdienen. Je werkt 2 – 4 uurtjes per week binnen een huishouden. Door deze korte tijdsblokken kun je 2 – 3 huishoudens op een dag doen. Je uurloon bedraagt tussen de €10 en €20 per uur.

Jezelf als freelancer aanbieden – of solliciteren

Zoek je een baan bij een werkgever, duik dan eens op websites zoals Indeed of Jobbird. Bied jij je diensten als webmaster, contenschrijver of animator aan, dan kom je op een webmaster forum uit. Voor werk als oppas, hondenverzorger of fotograaf bezoek je marktplaats of je regionale website/ krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.