Een zorgberoep geeft veel voldoening. Wat zijn de best betaalde banen in de zorg? Vaak wordt gedacht dat dit een baan als chirurg is. Nee hoor, er zijn nog veel meer goed betaalde banen in de zorg. Hieronder een overzicht van beroepen die je absoluut niet mag missen.

Salaris en zorgfunctie

Voor de best betaalde banen in de zorg moet je vooral naar de zorgfunctie kijken. Ook opleiding en het aantal jaren werkervaring speelt een belangrijke rol. Het salaris hangt dus van verschillende factoren af.

Je moet je echter bedenken dat een zorgberoep niet alleen om geld draait, hoewel het natuurlijk fijn is om veel te verdienen. Werken in de zorg betekent een hoge verantwoordelijkheid voor de gezondheid van mensen. Veel zorgmedewerkers halen hier veel voldoening uit.

Dit zijn de best betaalde banen in de zorg

Op zoek naar een (nieuwe) baan binnen de zorg die ook nog eens goed verdient? Of je nu als verpleegkundige, huisarts, kraamhulp of chirurg aan de slag gaat, je wil natuurlijk wel weten wat het salaris is. Hierbij is het wel belangrijk om onderscheid te maken tussen zelfstandige beroepen of werken in loondienst. Als zelfstandige zul je over het algemeen een hoger uurtarief hanteren.

Goed, laten we snel gaan kijken naar de best betaalde banen in de zorg. Hieronder de top 7. Houd er rekening mee dat het hier om brutobedragen gaat.

Nummer 7: kraamhulp

Als startende kraamhulp verdien je tussen de € 2000 en € 2300 per maand. Werkervaring is belangrijk, want na vijf jaar werkervaring verdien je tussen de € 3000 en € 3300 per maand. Dit is een flinke stijging. Als kraamhulp heb je een mooi en dankbaar beroep. Je begeleidt zwangere vrouwen tijdens de bevalling en verzorgt moeder en kind gedurende de eerste dagen na de bevalling.

Nummer 6: verpleegkundige

Een verpleegkundige start met een salaris dat tussen de € 2100 en € 2300 ligt. Zodra je meer ervaring hebt stijgt het salaris tot wel € 3900 per maand. Leerling-verpleegkundigen verdienen in hun eerste jaar ongeveer € 1300. In het vierde jaar loopt dit op tot € 1800. Houd er rekening mee dat er verschillende niveaus met betrekking tot de verpleegkundige zijn. Hierdoor kan het salaris onderling sterk wisselen.

Nummer 5: kaakchirurg

De kaakchirurg kan rekenen op een salaris tussen de € 3000 en € 10.000. Dit is het bruto maandsalaris. Het salaris hangt onder andere van de werkervaring af. Startende kaakchirurgen verdienen logischerwijs minder dan hun meer ervaren collega’s.

Nummer 4: huisarts

Het beroep huisarts staat op nummer 4 in het overzicht best betaalde banen in de zorg. Het brutosalaris in een huisartsenpraktijk ligt tussen de € 5000 en € 7000. Zelfstandig werkende huisartsen verdienen mogelijk nog meer. Houd er wel rekening mee dat een zelfstandig werkende huisarts zijn eigen vakantiegeld, pensioen, ziektekosten en arbeidsongeschiktheidsverzekering moet betalen.

Nummer 3: orthodontist

Het salaris van een orthodontist hangt af van de functie en of iemand in loondienst is of zijn eigen praktijk heeft. Het gemiddeld salaris ligt ergens tussen de € 8000 en € 12.000 bruto per maand. In totaal heeft de orthodontist gedurende 10 jaar gestudeerd. Dit is een flinke periode maar het gaat hier ook om een specialisme op het gebied van het corrigeren van het gebit.

Nummer 2: cardioloog

De cardioloog heeft een mooi salaris die tussen de € 5500 en € 11.000 per maand ligt. Dit kan mogelijk oplopen tot wel € 20.000 per maand (misschien nog wel meer). Dit verdien je niet zomaar: de cardioloog studeert in totaal 12 jaar voordat deze echt aan de slag kan.

Nummer 1: hematoloog

Ook de hematoloog verdient verrassend goed. Deze kan rekenen op een salaris tussen € 15.000 en € 20.000 per maand. Een hematoloog is een specialist op het gebied van afwijkingen van het bloed. Denk hierbij aan lymfeklierenaandoeningen, leukemie, trombose maar ook alles met betrekking tot het beenmerg en de milt.

Van € 1000 per maand tot € 30.000 per maand

De salarissen van de best betaalde banen in de zorg kunnen erg uiteenlopen. Startende zorgberoepen verdienen altijd minder dan wanneer iemand 5 of 10 jaar werkzaam is. Over het algemeen geldt: hoe langer de totale opleiding duurt, hoe hoger het salaris.

Het voordeel van zorgberoepen is dat de kans op robotisering zeer klein is. Hierdoor blijft het beroep ook in de toekomst bestaan. Zorgberoepen met een iets grotere kans op robotisering zijn de zorgcoördinator (15%) en de doktersassistent (14%). Ook de beroepen tandartsassistent en verzorgende IG hebben een hogere kans om in de toekomst te verdwijnen (tandartsassistent 51% en verzorgende IG 47%). Zoek je de best betaalde banen in de zorg ga dan in ieder geval voor een beroep dat nu en de toekomst blijft bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.