Ontdek de top 15 best betaalde online banen en verdien geld vanuit huis

Je hebt twee manieren van geld verdienen: offline of online. Offline betekent dat je dit op locatie doet, bijvoorbeeld bij een bedrijf of ergens op kantoor. Een online baan loopt via het internet. Je hebt keuze uit verschillende online jobs. Natuurlijk wil je er financieel op vooruitgaan, dus kies je een van de best betaalde online banen. Hieronder volgen er 15.

Software ontwikkelaar

Als software ontwikkelaar ontwerp, ontwikkel en onderhoud je softwareprogramma’s en -systemen voor computers en mobiele apparaten. Je werkt aan alles, van videogames tot financiële software en e-commerceplatforms. Het is een snelgroeiend beroep met goede kansen op werk. Het salaris ligt gemiddeld op € 45.000 tot € 60.000 per jaar.

Datawetenschapper

Als datawetenschapper analyseer je grote hoeveelheden gegevens. Dit doe je om patronen en trends te ontdekken en deze te gebruiken om bedrijfsbeslissingen te ondersteunen. Het is een complex en uitdagend beroep. Het wordt zeer hoog gewaardeerd in vele industrieën. Vooral binnen de gezondheidszorg, financiën en technologie ben je als datawetenschapper onmisbaar. Het salaris varieert van ongeveer € 50.000 tot € 80.000 per jaar. Dit is afhankelijk van ervaring en werkgever.

Digitale marketeer

Als digitale marketeer ben je verantwoordelijk voor het promoten van een bedrijf, merk of product. Dit doe je op digitale kanalen zoals sociale media, e-mail en zoekmachines. Je ontwikkelt strategieën voor klantenacquisitie en merkbekendheid. Ook meet je resultaten van campagnes en past deze aan om nog betere resultaten te behalen. Het salaris varieert van ongeveer € 30.000 tot € 60.000 per jaar.

Content schrijver

Een baan waar ik ontzettend veel van hou want al jarenlang schrijf ik kwalitatieve blogs en teksten voor bedrijven. Dat doe ik naast mijn werk als affiliate marketeer. Als content schrijver creëer je geschreven inhoud voor verschillende media. Denk hierbij aan blogs, websites, sociale media en e-mails. Je schrijft informatieve, boeiende en creatieve teksten. Juist die teksten moeten de lezer aantrekken en aanzetten tot actie. Het salaris ligt ergens tussen de € 25.000 tot € 45.000 per jaar.

Webdesigner

Als webdesigner ben je verantwoordelijk voor het creëren van de visuele elementen van websites, waaronder kleuren, lettertypen en lay-outs. Je werkt samen met webontwikkelaars en andere teamleden. Als team ontwerp je gebruikersvriendelijke en aantrekkelijke websites. Overigens kan het ook dat je heel als zelfstandige werkt. Het salaris verschilt van € 25.000 tot € 45.000 per jaar, afhankelijk.

Social media manager

Een social mediamanager beheert de social account van bedrijven. En erg leuke baan want je komt met veel verschillende mensen in contact. Meestal werk je voor verschillende opdrachtgevers. Je verdient tussen de € 25.000 en € 50.000 per jaar.

Vertaler

Als vertaler zet je geschreven teksten van de ene taal naar de andere om. Vaak werk je als freelancer en vertaal je boeken, handleidingen, websites of technische documentatie. De verdiensten voor vertalers zijn afhankelijk van de taalcombinatie en specialiteit. Ze liggen gemiddeld tussen de €0,08 en €0,20 per woord. Sommige vertalers verdienen meer door zich te specialiseren in specifieke vakgebieden.

Virtual assistant

Als virtueel assistent ondersteun je een bedrijf of ondernemer op afstand. Je voert verschillende taken uit zoals administratieve taken, klantenservice, e-mailbeheer, social media of planning. Verdiensten zijn afhankelijk van de taken en ervaring, maar liggen gemiddeld tussen de €20 en €50 per uur.

Online docent

Als online docent geef je les via het internet, bijvoorbeeld via een van de populaire platforms. Maar het kan ook dat je lesgeeft via videoconference software zoals Zoom. Je geeft cursussen in fotografie, programmeertalen, koken of marketing. Of in andere activiteiten of schoolvakken. De verdiensten voor online docenten zijn afhankelijk van het type cursus en het aantal studenten. Ze liggen tussen de €10 en €200 per cursus.

Online boekhouder

Als online boekhouder help je bedrijven met het bijhouden van hun financiële administratie. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je facturen verwerkt, betalingen inboekt en de belastingaangifte verzorgt. Verdiensten variëren afhankelijk van het type werk en ervaring, maar liggen gemiddeld tussen de €30 en €60 per uur.

Grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper creëer je visuele ontwerpen voor bedrijven en klanten, zoals logo’s, brochures, websites of advertenties. De inkomsten zijn ook weer afhankelijk van het soort werk en ervaring. Je kunt in ieder geval rekenen op €25 had €60 per uur. Sommige grafisch ontwerpers werken op projectbasis en vragen hogere tarieven voor speciale opdrachten.

E-commerce specialist

Als e-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van een e-commerce platform. Je zorgt voor een goede gebruikerservaring, conversie-optimalisatie en klanttevredenheid. Het salaris van een e-commerce specialist varieert tussen de €2.500 en €4.500 per maand, afhankelijk van ervaring en de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt.

Customer service medewerker

Als customer service medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen, klachten of problemen. Je zorgt voor een goede klantenservice en een hoge klanttevredenheid. Het salaris van een customer service medewerker bedraagt tussen de €1.800 en €2.500 per maand.

SEO-specialist

Als SEO-specialist ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google. Je zorgt voor een goede technische basis, creëert waardevolle content en bouwt autoriteit op. Het salaris van een SEO-specialist kan heel erg wisselen. Uit eigen onderzoek is naar voren gekomen dat dit tussen de €2.500 en €4.500 per maand ligt.

App-ontwikkelaar

Als app-ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van mobiele applicaties voor verschillende platformen zoals iOS en Android. Je zorgt voor een goede gebruikerservaring en een hoge kwaliteit van de app. Het salaris van een app-ontwikkelaar komt uit op €2.500 tot €5.000 per maand. Dit is weer afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt of het verdienmodel dat je erop nahoudt.

Grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van visuele communicatie zoals logo’s, brochures en websites. Je zorgt voor een goede uitstraling en een sterke visuele identiteit. Het salaris van een grafisch ontwerper komt uit op €2.000 tot €4.000 per maand.

Gemiddelde verdiensten van online banen

Je moet weten dat de verdiensten van bovenstaande online banen sterk variëren. Dit is namelijk afhankelijk van factoren zoals ervaring, vaardigheden en werkgever.

Sommige online banen vereisen specifieke vaardigheden en ervaring. Andere banen bieden meer flexibiliteit voor beginners. Een online baan is ideaal om vanuit huis geld te verdienen.

Over het algemeen bieden online banen ontzettend veel voordelen.

  • Flexibiliteit
  • Vanuit huiswerk
  • Je eigen tijd indelen
  • Financiële vrijheid

Het nadeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van werk. Dit betekent dat je ook verantwoordelijk bent voor het creëren van een inkomen. Je bouwt geen pensioen op, dit moet je zelf regelen. Kijk ook even hoe het zit met uitbetaling bij ziekte. Wanneer je bij een werkgever in dienst bent dan zijn dit soort zaken geregeld. Maar als ondernemer sta je er alleen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.