Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt al een baan of volgt een studie. Ondanks dat ben je op zoek naar de best verdienende bijbanen. Dat komt goed uit want ik heb er een aantal op een rijtje zet. Ideaal voor studenten, jongeren of als tweede baantje. Voordat je het weet stroomt het eerste geld binnen.

Bijbaan of gewone baan

Wat is een bijbaantje? Dit is werk of een job dat je naast ander inkomen of een studie uitvoert. Denk maar eens aan de duizenden studenten die in het weekend of de avonturen een baantje hebben. Maar je kunt ook een bijbaan naast je uitkering hebben. Of naast je gewone baan.

[do_widget id=custom_html-6]

Een bijbaan kenmerkt zich door het aantal gewerkte uren. Vaak ligt dit op 2 tot 12 uur per week. Heb je een baantje voor 20 uur per week, dan noem je dit vaak een parttime job. Wie 32 tot 40 uur per week werkt heeft een fulltime job.

Best verdienende bijbanen

Ook zo nieuwsgierig wat de best verdienende bijbanen zijn? Dit zijn er meer dan genoeg. Het is wel belangrijk dat je iets kiest wat bij je past. Vind je het werk niet leuk dan ben je minder gemotiveerd. Dit vergroot de kans dat je ontslagen wordt.

Voor de best verdienende bijbanen heb je niet altijd een topopleiding nodig. Er zijn namelijk ook bijbaantjes waarbij geen diploma’s vereist zijn. Je hoeft ook niet altijd over ervaring te beschikken. Kijk maar eens hieronder naar de best verdienende bijbanen.

Bijles geven

Het is echt waar, bijles geven behoort tot de best verdienende bijbanen. Al helemaal in de periode 2020/2021 waarbij scholieren en studenten massaal thuis zitten. Met bijles verdien je tussen de € 10 en € 15 per uur. Zet je kennis in en help scholieren of studenten met hun huiswerk. Ook begeleid je ze in het goed leren voor proefwerken of examens.

Om bijles te geven is het handig wanneer je kennis hebt van een specifiek vak. Bijvoorbeeld wiskunde, Engels, Nederlands of biologie. Vooral de moeilijkere vakken verdienen beter. Aan de andere kant volgt niet iedereen de moeilijke vakken en kan hier minder vraag naar zijn.

Bezorger van maaltijden

Ook weer een van de best verdienende bijbanen: bezorger van maaltijden. Je werkt meestal in het weekend of de avonduren. Onder gunstige omstandigheden kun je tussen de € 15 en € 20 per uur verdienen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een fiets of scooter, maar die krijg je soms ook van het bedrijf aangeleverd. De ideale studentenbaan.

Kun je als volwassene ook bezorger worden? Ja hoor, dit kan zeker. Je bezorgt maaltijden per fiets, scooter of auto. Het is een beetje afhankelijk van de afstanden die je moet afleggen.

Verkoper

Hoewel er steeds minder fysieke winkels zijn bestaat het baantje nog wel: verkoper. Het zijn vooral grote en goed lopende winkelketens als MediaMarkt, Primark, C&A of ICI Paris XL waar ze verkopers vragen. Vergeet ook niet de winkelketens in de categorieën keukens & badkamers, schoenen, sport, tuin, supermarkten en nog veel meer.

Wat verdien je als verkoper? Dat hangt een beetje van je functie af. De gemiddelde verkoper verdient met een fulltime baan ongeveer € 2200 bruto per maand. Het fijne aan dit werk is dat je het prima als bijbaantje kunt doen. Er zijn namelijk genoeg functies voor alleen de koopavonden of de weekenden.

Sales functie

Ook met dit bijbaantje zit je in de verkoop maar het verdient veel beter. Je richt je namelijk op telefonische sales aan ondernemers of financiële directeuren. Hierbij probeer je een dienst of product te verkopen. Je ontvangt een basissalaris, vaak aangevuld met een bonus per sale of een X-aantal sales.

Helpdeskmedewerker

Nu we steeds meer thuiswerken is er ook behoefte aan online of telefonische hulp. Als helpdeskmedewerker sta je mensen via de chat of telefonisch te woord. Vaak kun je dit werk vanuit huis doen, soms zit je op kantoor. Iedereen zonder ervaring of opleiding kan als helpdeskmedewerker aan de slag. Meestal krijg je intern een training.

Als helpdeskmedewerker verdien je tussen de € 12 en € 17 per uur. Soms krijg je bonussen, maar dit hangt van het bedrijf af.

Werken in de thuiszorg

Misschien niet het best verdienende bijbaantje maar wel dankbaar werk. Een thuiszorgmedewerker krijgt een salaris van € 8 tot € 16 per uur. Je verzorgt ouderen of zieke mensen. Vaak heb je voor de thuiszorg wel een opleiding nodig. Er zijn echter ook bijbaantjes waarbij er geen diploma’s vereist zijn.

Opruimcoach

Heb je al eens van een opruimcoach gehoord? Ook daar is steeds meer vraag naar. Veel mensen hebben moeite met het opruimen van hun woning, bureau of kantoor. Als opruimcoach geef je tips en advies. Je begeleidt in een opgeruimd huis en hiermee dus ook een opgeruimde geest. Houd er wel rekening mee dat sommigen er een echte puinhoop van kunnen maken, er is dan veel werk aan de winkel.

Wat verdien je als opruimcoach? Dit werk voer je als zelfstandige uit, er zijn namelijk maar weinig bedrijven die een opruimcoach in dienst nemen. Je kunt dus vragen wat je wil. Het gemiddelde salaris zal tussen de € 15 en € 35 per uur liggen. Houd er wel rekening mee dat je soms btw in rekening moet brengen. Dit is alleen wanneer de belastingdienst je als ondernemer ziet.

Bloggen of vloggen

Dit zijn de best verdienende bijbanen: ga als blogger of vlogger aan de slag. Je voert het werk uit waar en wanneer het je uitkomt. Denk echter niet dat het geld binnenstroomt, want je moet hier veel voor doen. Je verdient geld door verkoop van advertentieruimte, sponsoring of via affiliate marketing.

Er zijn studenten of mensen die dit als bijbaan hebben en die er maandelijks € 5000 mee verdienen. Inkomsten die oplopen tot € 25.000 per maand zijn ook helemaal niet vreemd. Bedenk echter dat de meeste bloggers en vloggers maandelijks slechts € 50 tot € 250 per maand verdienen. Maar goed, ook dat is mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.