Bijgewerkt: 27 maart 2023

De beste crypto trainingen in Nederland

Steeds meer mensen investeren in crypto. Het is spannend en potentieel winstgevend punt het is een leuke manier om geld te verdienen. Sommigen investeren omdat ze de traditionele banken niet vertrouwen. Sta er even bij stil dat investeren in crypto riskant kan zijn. Al helemaal wanneer je weinig ervaring hebt. Met het volgen van een cryptocursus of -training doe je de juiste kennis en ervaring op. Ik laat je zien waarom een cursus of training geschikt is en geef voorbeelden van de beste cryptocursussen in Nederland.

Investeren in crypto: waarom wel of niet doen

Ik ga je zo alles vertellen over de verschillende cursussen. Eerst wil ik benadrukken dat het investeren in crypto niet voor iedereen is. Er zijn risico’s aan verbonden. Je doet het alleen met geld dat je kunt missen. Leef je ook goed in met betrekking tot de verschillende cryptocurrencies en dat je niet moet handelen op basis van emoties.

Waarom je een cursus of training over crypto volgt

Een cryptocursus helpt je bij het vinden van de juiste informatie. Dankzij een cursus bescherm je jezelf tegen fouten die je bij het investeren in crypto kunt maken. Een goede cursus leert je hoe je de markt analyseert, hoe je de juiste investeringsbeslissingen neemt en hoe je risico’s minimaliseert.

Met een cursus of training blijf je jezelf ontwikkelen en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de crypto-wereld.

Enkele voorbeelden van Cryptocursussen in Nederland

Er zijn verschillende cryptocursussen en -trainingen in Nederland beschikbaar. En daar bedoel ik mee dat ze in de Nederlandse taal zijn en hierdoor laagdrempelig. Hieronder bespreek enkele populaire cursussen.

Money Mastery van Allesovercrypto.nl

Money Mastery is een cursus die wordt aangeboden door de website Allesovercrypto.nl. De cursus richt zich op het opbouwen van een basis voor het investeren in crypto. De cursus bestaat uit verschillende modules. Je leert alles over de markt, de verschillende cryptocurrencies en hoe je de beste investeringsbeslissingen neemt.

Je krijgt continu koop- en verkoopsignalen tot je beschikking. Hierdoor mis je geen belangrijke signalen en reageer je direct op de markt. Het is een investering maar wanneer je goed handelt haal je dit er zeker uit.

Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Hij wordt gegeven door ervaren experts uit de crypto-wereld. Voor de cursus betaal je ongeveer € 1.997,00 per jaar of € 597,00 per 3 maanden (in 2023).

X10 met Crypto van Jan Robert Schutte en Harm van Wijk

X10 met Crypto is een training die wordt aangeboden door Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy en Harm van Wijk van Beleggen.com. De training heeft als doel om je investeringen in crypto binnen één jaar te vertienvoudigen.

De training omvat verschillende modules die je leren hoe je de markt analyseert en hoe je je geld op de juiste manier investeert.

Dit krijg je allemaal bij de training:

 • Een online beginnerscursus van 6 weken
 • Onderzoeksrapporten met posities die ze zelf innemen
 • Live Q&A’s
 • Tradingupdates
 • Crypto coaching gedurende 12 maanden
 • 2 jaar VIP-toegang Mijn.beleggen.com

En nog een aantal interessante dingen. Je moet zelf maar kijken. Voor deze cursus betaal je ongeveer € 397 (2023).

Leren van ervaren beleggers uit je omgeving

Je kunt uiteraard ook veel leren van ervaren beleggers uit je eigen omgeving. Praat met vrienden, familie of collega’s die al ervaring hebben met het investeren in crypto. Vraag naar hun tips en advies. Dit helpt je om een beter beeld te krijgen van de markt. Laat je echter niet overhalen tot het doen van investeringen waar je niet achter staat.

De voordelen van een cryptocursus

Het volgen van een cryptocursus heeft veel voordelen. Hieronder heb ik enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

 • Je leert van experts. Zij hebben de kennis en ervaring om je alles te leren wat je moet weten.
 • Je krijgt een solide basis. Je leert hoe de markt werkt, welke cryptocurrencies er zijn en hoe je de juiste investeringsbeslissingen maakt.
 • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen. Belangrijk want de crypto-markt is voortdurend in beweging. Je blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de crypto-wereld.

De nadelen van een Cryptocursus

Hoewel een cryptocursus veel voordelen heeft, zijn er ook wat nadelen. Daar gaan we weer:

 • Soms is de cursus erg duur. Dit kan makkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s.
 • Geen garantie op succes. Hoeveel tijd en geld je er ook in investeert, het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Wat het ongeveer kost en wiedat betaalt

De kosten van een cryptocursus kan van gratis tot goedkoop, zo ongeveer € 500. Maar er zijn ook cursussen die ongeveer € 3000 kosten.

Kijk wie de kosten betaalt. Meestal ben je dit zelf. Wanneer de cursus een onderdeel van je werk is dan is de kans groot dat je werkgever de kosten betaalt. Volg je hem als ondernemer? De regels zijn veranderd, de kans is groot dat je de kosten zelf moet betalen.

Zijn de kosten aftrekbaar van de belastingdienst?

Bij het volgen van een cryptotraining wil je natuurlijk weten of de kosten aftrekbaar zijn van de belastingdienst. Het antwoord hierop is helaas niet duidelijk. Als je een cryptotraining volgt omdat het relevant is voor je werk, dan zijn de kosten soms aftrekbaar als studiekosten.

Als je een eigen bedrijf hebt en de training volgt om je kennis te vergroten op het gebied van crypto, dan zijn de kosten aftrekbaar als zakelijke kosten. Maar niet altijd en de regels in de laatste jaren fors strenger geworden.

Als je de cursus als particulier volgt dan zijn de kosten niet aftrekbaar van de belastingdienst.

Hoe je het jezelf allemaal aanleert

Heb je geen budget om een cryptotraining te volgen? Geen probleem, je kunt ook zelf aan de slag met het vergroten van je kennis. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Lees boeken over crypto
 • Volg webinars van experts in de crypto-wereld.
 • Volg crypto influencers die updates delen over de markt.
 • Doe onderzoek naar verschillende cryptomunten en hun technologieën.
 • Gebruik demo-accounts waarmee je oefent met handelen zonder echt geld te gebruiken.
 • Sluit je aan bij een crypto-community waar je kunt discussiëren en informatie deelt met andere crypto-enthousiastelingen.
 • Raadpleeg professionele adviseurs die als je helpen bij het bepalen van je strategie.
 • Blijf bij Geldkip terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.