Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bitcoin is misschien wel de beste cryptomunt voor de lange termijn, maar er is meer! Je hebt vast wel eens van cryptomiljonairs gehoord. Toch blijft investeren in crypto risicovol. Wil je het risico zo laag mogelijk houden, kies dan voor de beste cryptomunten voor de lange termijn. Dit is cryptocurrency dat naar verwachting een mooie koersstijging zal laten zien. Maar ook niet zo snel zal dalen (in theorie dan).

Handel in meer dan 150 populaire crypto’s. Tijdelijk betaal je geen handelskosten!

Meld je aan

Dollar Cost Averaging – een goede methode

Veel investeerders denken dat ze duizenden euro’s ineens moeten inleggen. Dat is helemaal niet nodig, want middels de Dollar Cost Averaging bouw je langzaam een vermogen op. Je legt periodiek een bepaald bedrag in waardoor je steeds meer investeert.

Eigenlijk kun je dit met banksparen vergelijken. Alsof je maandelijks € 50 of € 100 spaart, maar dan leg je dit bedrag juist in cryptocurrency. Dollar Cost Averaging is dan ook een veelgebruikte en vaak succesvolle methode om crypto voor de lange termijn aan te schaffen.

Kijk goed naar het marktaandeel (market cap)

De beste crypto voor de lange termijn heeft een hoog marktaandeel. Bedenk wel dat er verschil is tussen marktaandeel (market cap) en dominantie. De eerste wordt aangeduid in dollars, de tweede in percentages. Vaak hangen deze twee wel samen.

Zoek je goede cryptomunten voor de lange termijn, dan heeft je favoriete munt een marktaandeel van 2% of hoger. De volgende crypto’s hebben een hogere marktdominantie:

 • Bitcoin (meer dan 40%)
 • Ethereum (meer dan 15%)
 • Tether (meer dan 4%)
 • BNB (meer dan 3%)
 • USD Coin (meer dan 3%)
 • XRP (meer dan 2%)

De marktwaarde speelt ook wel een belangrijke rol. Hoe hoger deze is, hoe meer aandacht de munt zal krijgen. Een prijsstijging op de lange termijn zit dan bijna zeker in het vat. Deze munten hebben een flinke marketcap: bitcoin, ethereum, stable coins, XRP, Terra, dogecoin, solanan en cardano. Zoek naar munten die in de top 20 staan, hierin is dagelijks veel handel.

De nieuwste ontwikkelingen in de gaten houden

De beste crypto voor de lange termijn blijft zich telkens weer ontwikkelen. Technische ontwikkelingen zijn namelijk belangrijk voor de toekomst. Kijk dus zeker of er achter een cryptomunt een goed team van ontwikkelaars staat. Houd ook de website van de munt in de gaten of kijk op social media wat er op de planning staat.

Je ziet vaak dat nieuwe ontwikkelingen voor een koersstijging zorgen. Leuk voor de korte termijn, maar ook goed bij een investering op de lange termijn. Wanneer een munt zich blijft ontwikkelen dan weet je dat de vaart erin zit.

Activiteiten op social media

Welke crypto kopen op de lange termijn? Meld je aan bij verschillende social media, maar vooral Discord, Telegram en Twitter zijn goede kanalen. Wanneer er veel over een cryptomunt gesproken wordt dan is dit een bullish signaal. Het is dan goed om een tijdje de koersen in de gaten te houden. Misschien al wat aan te kopen, want wanneer de trein begint te rijden ben je misschien wel te laat.

Maar op een rijdende trein springen is gevaarlijk! Dus: een échte GeldKip is elke dag op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, populaire muntjes en roddels.

Scheid wel het kaf van het koren en herken nepnieuws. Wanneer je op Twitter plots veel accounts met weinig volgers over een bepaalde munt ziet praten, dan moet je een beetje voorzichtig zijn. Al helemaal wanneer ze over een onbekende of nieuwe munt praten.

De meest veelbelovende crypto

Sommige cryptomunten zijn veelbelovend, nu en in de toekomst. Dit zijn er een aantal, waarbij je zelf nog even onderzoek doet:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Solana
 • Cardano
 • Shiba inu coin
 • Uniswap
 • Apecoin

Cryptomunten met lange termijn potentie

Investeren voor de lange termijn betekent dat je de munten minimaal zes maanden lang vasthoudt. Leg ze op de plank en kijk er even niet naar om. Sommige investeerders houden de munten zelfs jarenlang vast. Er zijn mensen die al 10 jaar bitcoin in bezit hebben en nog steeds niet hebben verkocht. Vaak gebruiken deze beleggers de Dollar Cost Averaging methode om hun bezit steeds verder uit te breiden.

Cryptomunten met lange termijn potentie kenmerken zich door:

 • Een hoog handelsvolume
 • Langzaam stijgende koersen
 • Toenemende vraag naar de munt
 • Veel social media activiteiten
 • Regelmatig nieuwe ontwikkelingen
 • Een groeiende achterban

Op ethereumscan is het ook mogelijk om het aantal wallets van een bepaalde ec20-token bij te houden. Wanneer je ziet dat het aantal wallets groeit is dit ook weer een signaal van een toenemende populariteit. Peanuts toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.