Bijgewerkt: 31 maart 2023

Ontdek de geheimen van succesvolle online ondernemers: verdien geld vanuit huis

De winst van internetbedrijven groeit jaar op jaar. Je hoort er tegenwoordig niet meer bij als je via het internet geen geld verdient. wat is de beste manier om online geld te verdienen? In dit artikel vind je 7 betrouwbare methodes. Gratis en voor niets, dus je kan direct aan de slag.

De groei van internetbedrijven

Het aantal webshops is in de periode 2009 – 2023 verzesvoudigd. In Nederland zijn er meer dan 150.000 webwinkels actief. Dit lijkt dus een goede handel, maar je kunt ook op een andere manier je geld verdienen. Dat leg ik hieronder uit, maar eerst laat ik je de snelst groeiende internetbedrijven zien:

 • Bol.com
 • Coolblue
 • Wehkamp
 • Zalando
 • Albert Heijn

Andere internetbedrijven die veel winst behalen zijn KLM, Tui, Media Markt en sinds kort ook online supermarktketen Picnic.

Wat is de beste manier om online geld te verdienen?

Je hoeft geen webshop of online reisbureau te beginnen: er zijn nog veel andere methoden om je geld te verdienen. Vergis je niet, grote en kleine internetbedrijven hebben behoefte aan verschillende vakmensen. Denk maar eens aan tekstschrijvers, websitebouwers, ICT’ers, affiliates en nog veel meer. Lees maar snel verder, want nu komen 7 methoden waar je zelf iets mee kunt.

1. Affiliate marketing

Benodigdheden:

 • Eigen website
 • Eventueel social media kanaal

Een van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen is affiliate marketing. Je vraagt je vast af wat dit inhoudt. Heel simpel: je maakt online reclame voor producten of diensten van andere bedrijven. Je hoeft zelf niets te verkopen: je stuurt gewoon de klanten naar het bedrijf door. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding (commissie). Deze commissie ontvang je op het moment dat je iets verkoopt, wanneer iemand een offerte aanvraagt of voor een nieuwsbrief inschrijft. soms ontvang je een vergoeding voor het doorsturen van websitebezoekers.

Meld je als aan bij een netwerk zoals Tradetracker of Daisycon. Ook Linkpizza is een goede, vooral wanneer je nog niet zo bekend maken met affiliate marketing.

2. Je eigen webwinkel

Benodigheden:

 • Webshop
 • Eventuele voorraad

Je kunt natuurlijk ook je eigen webwinkel (webshop) starten. Dit kost je meer tijd en geld, maar de winst is wel groter. Ben je een beetje huiverig voor het aanleggen van voorraden? Kies in dit geval voor dropshipping.

De gemiddelde jaaromzet van grote webshops ligt boven de €100.000. de gemiddelde kleine webshop heeft een jaaromzet tot €10.000.

Wil je een kant en klare webshop overnemen? Dit scheelt veel tijd en geld, bovendien is er aantoonbare omzet aanwezig.

3. Influencer marketing

Benodigdheden:

 • Social media account met veel volgers

Helemaal van deze tijd: influencer marketing. Dit is een marketingstrategie waar steeds meer bedrijven zich op richten. begin als influencer en verdien tot duizenden euro’s per gesponsorde post. Je hebt wel een social media account met veel volgers nodig. Dit kan om Facebook, Instagram, Twitter of een ander social media account gaan. Accounts met meer dan 100.000 volgers zijn interessant, met name voor de grote bedrijven. met een miljoen volgers ga je het echt helemaal maken.

Zodra je een groot account met veel volgers hebt, weten bedrijven je vanzelf te vinden. je plaatst in opdracht van dit bedrijf een post (bericht). Hierin prijs je het product of de dienst van het bedrijf aan. Sommige influencers verdienen hier maandelijks duizenden euro’s mee.

4. Gamen: vloggen en games testen

Benodigdheden:

 • (game)computer
 • Eventuele (vlog)camera

Gamen is misschien wel de beste manier om online geld te verdienen. je maakt van je hobby je werk. Zo kun je het gamen livestreamen of op YouTube zetten. Met bijbehorende advertenties verdien je tussen de €50 en meer dan €5000 per maand.

Games testen en geld verdienen? Als gametester in loondienst verdien je tussen de €1800 en €2400 bruto per maand. ben je niet in vaste dienst, dan kun je nog veel meer verdienen.

5. Schrijven of redigeren

Benodigdheden:

 • Computer of laptop

Met al die internet ondernemingen is er ook veel vraag naar tekstschrijvers. Beheers jij de Nederlandse taal goed, dan kun je veel geld verdienen met het schrijven van teksten. Vind je het moeilijk om in opdracht van anderen te schrijven, meld je dan aan bij een artikelensite. Hier schrijf je artikelen over een onderwerp dat je zelf leuk vindt. Je ontvangt de helft van de advertentievertoningen, dat je tot €2000 per maand oplevert.

In plaats van teksten schrijven kun je ook gaan redigeren. Hierbij loop je reeds geschreven artikelen na op taalfouten of grammatica.

6. Handel op Marktplaats

Benodigdheden:

 • Account op Marktplaats
 • Spullen om te verkopen

Veel succesvolle ondernemers zijn ooit op marktplaats.nl begonnen. Van paperclips tot elektrische fietsen: overal is een markt voor. Het gaat voornamelijk om de winstmarge: hoeveel houd je eraan over? Wanneer je via Marktplaats goed verkoopt, begin dan je eigen website of webshop. je kunt je ook als zakelijke verkoper aanmelden bij bol.com.

7. SEO specialist

Benodigdheden:

 • Computer
 • Telefoon
 • Netwerken/ samenwerkende partners

Websites willen graag bovenaan in de zoekresultaten verschijnen (Google, Bing, Yahoo). de SEO specialist doet niets anders dan zoekmachine optimalisatie. Hierbij zorg je ervoor dat de website of webshop van jouw klant goed gevonden wordt. je weet precies hoe zoekmachines werken en gebruikt een aantal tools om dit doel te realiseren. Hou er wel rekening mee dat je nooit garanties over posities kan geven: het is uiteindelijk Google die hierover beslist.

Een beetje SEO expert hanteert een uurprijs die tussen de €50 en €200 per uur ligt. In Amerika durven ze zelfs tot $1000 per uur te vragen.

Nou, dat was weer 7x de beste manier online geld verdienen. Zoek je andere ideeën, kijk dan eens op deze website rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.