Je moet niet alles geloven wat je leest. Dit is met betrekking tot crypto een waarheid als een koe. Betrouwbaar crypto nieuws vind je dan ook niet zomaar. GeldKip toont wat websites waar het cryptonieuws zeker betrouwbaar is. Sla deze websites bij je favorieten op, dan blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Onafhankelijke websites

Onderstaande sites hebben geen relatie met cryptocurrency. Waarom is het belangrijk om voor een onafhankelijk nieuwskanaal te gaan? Sommige websites hebben er belangrijk bij om mensen aan te zetten tot het kopen van cryptocurrency. Wanneer dit via een speciale link gebeurt, zoals deze link, dan ontvangt de website hier een vergoeding voor.

Op zich is daar niks mis mee, een website in de lucht houden kost veel geld. Maar wanneer mensen verleiden tot het aankopen van crypto een verdienmodel is, dan is het crypto nieuws niet meer zo transparant.

De Telegraaf

De bekende krant De Telegraaf deelt betrouwbaar crypto nieuws. Misschien niet zo intensief als andere websites, maar de krant is wel volledig onafhankelijk. Ze hebben geen binding met cryptocurrency en er ook geen belang bij om de koers omhoog of omlaag te praten.

Het enige vervelende aan De Telegraaf is dat niet al het nieuws vrij toegankelijk is. Voor de ‘Premium’ artikelen heb je een betaald abonnement nodig.

RTL Nieuws

In lijn met de Telegraaf is ook RTL Nieuws een goed nieuwsplatform. Je vindt hier niet alleen het laatste cryptonieuws maar ook nieuwsberichten vanuit de hele wereld. En natuurlijk vanuit eigen land. De RTL Z video’s zijn ook zeer interessant, al helemaal wanneer je geïnteresseerd bent in economie en financiën.

Business Insider Nederland

Aandelen, cryptocurrency, financiën of ondernemen: Business Insider Nederland komt met de laatste nieuwtjes om de hoek kijken. Het ideale platform voor het bedrijfsleven én beleggers. Alles is gewoon toegankelijk, je hoeft geen account aan te maken of een abonnement af te sluiten. Via het cryptodossier lees je het laatste én betrouwbaar cryptonieuws.

BNR Nieuwsradio

Een andere goede nieuwssite, en geen directe binding met crypto is BNR Nieuwsradio. Naast geschreven nieuwsberichten heb je hier ook de mogelijkheid om podcasts te beluisteren, en die zijn soms best interessant. De Cryptocast, zoals de nieuwszender het noemt, is dan ook echt een aanrader.

Cryptogerelateerde websites

Dan zijn er nog de websites die zich volledig hebben toegespitst op de cryptomarkt. Websites delen betrouwbaar crypto nieuws, zonder dat hier een verdienmodel aan vasthangt. Enkele voorbeelden:

Bitcoinmagazine.com – Engelstalig maar wel een van de beste cryptosite dat belangrijke nieuwsberichten omtrent bitcoin en altcoins deelt.

Bitcoinmagazine.nl – de Nederlandse tegenhanger van bitcoinmagazine.com. Minder uitgebreid en bij bezoek aan de website verschijnt er gelijk een hinderlijke pop-up advertentie. Jammer.

BTC Direct – handelsplatform met regelmatig goede nieuwsberichten. Natuurlijk willen ze dat je op dit platform crypto verhandelt, maar hier wordt niet naartoe gestuurd.

Crypto Insiders – veel cryptonieuws en dat is goed, maar ook veel ‘technische analyses’ die niet altijd kloppen. Bij bezoek aan de site verschijnt er een hinderlijke pop-up met reclame. Je moet ervan houden.

Waar vind je het beste crypto nieuws?

Er is maar één goede manier om het beste cryptonieuws onder ogen te krijgen. Ga naar Google en typ de zoekopdracht crypto, cryptocurrency óf bitcoin in. Een van deze drie, dus niet allemaal tegelijk. Wanneer de zoekresultaten tevoorschijn komen klik je op het tabblad ‘Nieuws’ (in het balkje bovenaan de resultaten).

Je komt nu op een apart tabblad uit met een overzicht van het laatste cryptonieuws. Deze nieuwsberichten zijn afkomstig van verschillende nieuwswebsites. Niet elke site verschijnt in dit overzicht, hiervoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Je kunt er dus vanuit gaan dat je hier zeker het laatste en vaak betrouwbaar crypto nieuws tegenkomt.

Op specifieke crypto zoeken

Ben je geïnteresseerd in het nieuws van bepaalde crypto, zoals bitcoin, ethereum of cardano? Gebruik hier ook Google voor en voer als volgt je zoekopdracht in:

Crypto nieuws > bitcoin

In plaats van bitcoin kun je dus elke cryptocurrency invullen die je wenst. Klik vervolgens op enter of het vergrootglas, en navigeer hierna naar het tabblad Nieuws. Je ziet dat er nu alleen maar nieuwsberichten verschijnen die gerelateerd zijn aan de door jou ingevoerde cryptocurrency. Onthoud deze methode goed, want je zult hem in de toekomst misschien nog heel vaak nodig hebben.

Desinformatie en nepnieuws

Bovenstaande websites zijn betrouwbaar op het gebied van cryptonieuws. Wees voorzichtig met desinformatie en nepnieuws. Wees kritisch met nieuwsbronnen die je nog nooit eerder bent tegengekomen. Check of het nieuwsbericht ergens anders op het internet voorkomt, en dan bij voorkeur via een bron die je echt kent.

Op de website isdatechtzo.nl check je of een bepaald nieuwsbericht echt of misschien toch nep is. Het is voor deze site onmogelijk om al het nieuws te controleren, al helemaal wanneer het over cryptocurrency gaat. Dit komt omdat de cryptomarkt niet gereguleerd is en er naast echt nieuws ook veel onzin wordt verspreid. Wees je hier bewust van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.