Bijgewerkt: 30 maart 2023

Verdien geld door bij te dragen aan betere bijsluiters

Je komt het niet veel tegen: bijsluiters lezen voor geld. Maar het is zeker een methode om je inkomen te verhogen. Of kom naast je uitkering bij te verdienen. Pilteam is een van de weinige bedrijven waar je geld verdient door het lezen en beoordelen van bijsluiters. Hoe dit precies werkt en wat het oplevert? Daar gaat dit artikel over.

Hoe het werkt

Er zijn maar een handjevol organisaties die zich met bijsluiters bezighouden. Pilteam is een bedrijf die begrijpelijke bijsluiters voor alle medicijnen in Nederland in kaart brengt. Best wel belangrijk want voor veel patiënten is de informatie helemaal niet te begrijpen. Pilteam zoekt naar manieren om hun bijsluiters te verbeteren. Om die reden werken ze met een testpanel.

Het testpanel bestaat uit een groep van 20 personen. Deze personen lezen de bijsluiters van verschillende medicijnen. Vervolgens geven ze feedback op de leesbaarheid.

Je kunt deelnemen aan dit testpanel. Hierdoor draag je bij aan betere bijsluiters zodat iedereen begrijpt wat er staat.

Bijsluiters lezen voor geld: wat verdient het?

Het is niet iets waar je hartstikke rijk van wordt. De kans dat je er een volledig inkomen uithaalt is betrekkelijk klein. Geld verdienen met bijsluiters lezen moet je vooral als bijbaantjes zien. Handig om wat gaas te verdienen om zo voor iets leuks te sparen.

Hoe de bijsluiter hebt gelezen: een vragenlijst in. Voor elke ingevulde enquête ontvang je een vergoeding van 10 euro. Nee dat is niet veel maar wanneer je dit enkele per week doet kan dit toch oplopen. En ach, het is echt leuk om wat extra’s te verdienen. Wanneer je dit slim investeert groeit je vermogen.

De moeilijkheidsgraad van bijsluiters lezen

Het lezen van bijsluiters is vaak een uitdaging. Dit komt omdat er een bijsluiters gebruik wordt gemaakt van technische jargon. Oftewel medische benamingen waar je misschien helemaal niet bekend mee bent.

Door de bijsluiters begrijpelijker te maken, worden patiënten beter geïnformeerd over hun medicatie en hun gezondheid. Het testpanel is daarom een belangrijk onderdeel van het werk dat Pilteam doet.

Voordelen van deze manier van geld verdienen

Is het interessant om je bij het testpanel aan te sluiten? Of kost het meer tijd dan dat het oplevert? Ik laat je drie belangrijke voordelen zien. Doe hier je voordeel mee! (Dat was uiteraard een woordgrapje)

Makkelijk bijverdienen in je vrije tijd

Pilteam biedt de mogelijkheid om in je vrije tijd bij te verdienen. Dat doe je dus Door het testen van bijsluiters. Het is een eenvoudige manier om extra geld te verdienen zonder dat het veel tijd of inspanning kost. Het is ook makkelijk met je huidige baan te combineren.

Bijdragen aan begrijpelijke bijsluiters

Wanneer je deelneemt aan het testpanel dan help je bij het verbeteren van de begrijpelijkheid van bijsluiters. Want die zijn soms heel moeilijk om te begrijpen. Door begrijpelijke bijsluiters te maken draag je bij aan een betere gezondheidszorg, omdat patiënten beter geïnformeerd worden over hun medicijnen.

Mogelijkheid om nieuwe medicijnen te leren kennen

Misschien vind je dit voordeel ook wel leuk. Als lid van het testpanel krijg je de kans om nieuwe medicijnen te leren kennen. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van medicatie.

Een nadeel van geld verdienen met bijsluiters lezen

Je moet weten dat het geen gegarandeerde inkomstenbron is. Je bent namelijk afhankelijk van het aantal bijsluiters dat je kunt testen. Maar ook met welke frequentie dit werk wordt aangeboden. Bovendien kan het dat het testpanel met regelmaat wordt gewisseld.

Tips voor het geven van zinnige feedback op bijsluiters

Je moet ervoor zorgen dat je nuttige feedback geeft op de bijsluiters van medicijnen. Dit voorkomt dat je uit het testpanel wordt gezet. Het is dus belangrijk om de bijsluiter nauwkeurig en grondig te lezen. Hieronder vind je enkele tips die je helpen bij het geven van goede feedback.

Lees de bijsluiter aandachtig

Dit is je eerste stap. Het is belangrijk om de bijsluiter grondig te lezen en alle informatie te begrijpen. Is er iets dat je niet begrijpt? Gaat het niet op het internet opzoeken. Je moet eventuele fouten of onduidelijkheden in de tekst opmerken of corrigeren.

Focus op de begrijpelijkheid

De belangrijkste taak van het testpanel is het beoordelen van de leesbaarheid van de bijsluiters. Let daarom vooral op of de tekst begrijpelijk en toegankelijk is voor de gemiddelde persoon. Dus ook voor iemand die geen hoge opleiding heeft genoten.

Geef specifieke feedback

Om de bijsluiter te verbeteren, is het belangrijk om specifieke feedback te geven. Geef bijvoorbeeld aan welke informatie ontbreekt of welke zinnen verwarrend zijn.

Tips voor het inplannen van tijd voor het invullen van enquêtes

Je moet de enquêtes op tijd invullen, anders ontvang je geen vergoeding. Daarom is het belangrijk om tijd in te plannen in je agenda. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het inplannen van deze tijd:

Plan een specifieke tijd in je agenda om de enquêtes in te vullen, bijvoorbeeld op een vaste dag en tijd elke week. Zo vergeet je het niet en heb je een regelmatige routine.

Zet een herinnering in je telefoon of op je computer om je eraan te herinneren dat het tijd is om de enquêtes in te vullen. Zo voorkom je dat je het vergeet.

Reserveer voldoende tijd om de enquêtes in te vullen. Als je te weinig tijd hebt, raak je gestrest. Hierdoor kun je niet de volle aandacht geven aan het invullen van de enquêtes.

Alternatieven voor geld verdienen

Lukt het niet om je bij het testpanel aan te sluiten? Of misschien vind je bijsluiters lezen voor geld toch niet zo interessant. Dan zijn er wat alternatieven om (online) geld te verdienen.

Online enquêtes invullen voor geld

Dit werk lijkt een beetje op het lezen van bijsluiters omdat je enquêtes invult. Maar dit gaat wel op een hele andere manier.

Er zijn veel websites waarop je je kunt aanmelden. Dat zijn bijvoorbeeld websites zoals Toluna en Swagbucks. Het enige wat je nodig hebt is een computer en wat vrije tijd. Vervolgens krijg je een vergoeding voor elke enquête die je volledig invult. De vergoedingen variëren per enquête, maar meestal liggen ze tussen de €0,50 en €5 per enquête.

Het nadeel van online enquêtes is dat het niet de meest lucratieve manier is om geld te verdienen. De vergoedingen zijn relatief laag en het kost tijd om genoeg enquêtes in te vullen. Bovendien zijn niet alle enquête-websites betrouwbaar en sommige zijn oplichterijen. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn en goed onderzoek te doen voordat je je aanmeldt.

Freelance werk doen

Misschien beschik je over specialistische vaardigheden. Bijvoorbeeld administratieve vaardigheden, copywriting (advertentieteksten schrijven) of grafisch ontwerp. Dan kun je freelance werk doen via platformen zoals Fiverr of Upwork. Dit zijn websites waarop je je diensten aanbiedt aan potentiële klanten over de hele wereld.

Freelancen geeft je de flexibiliteit om je eigen uren te bepalen en je eigen tarieven vast te stellen.

Het nadeel van freelancen is dat het niet altijd een stabiel inkomen oplevert. Ook kan het lang duren voordat je genoeg klanten hebt om een ​​fatsoenlijk inkomen te verdienen. Bovendien moet je tijd en energie investeren in het promoten van jezelf en het vinden van nieuwe klanten. Het kan ook moeilijk zijn om op te vallen tussen de vele andere freelancers op de websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.