Bitcoin is de allereerste cryptocurrency ooit, het werd in 2009 uitgebracht. Bedenker is Satoshi Nakamoto. Er zit geen echt gezicht achter deze cryptomunt want Satoshi Nakamoto is het pseudoniem voor een onbekend persoon of misschien wel een groep personen. Tegenwoordig wordt de term Satoshi oftewel sat ook gebruikt voor de kleinste rekeneenheid van bitcoin.Doelstelling bitcoin

Deze cryptomunt werkt op de blockchain technologie. Zonder tussenkomst van een centrale bank of instantie worden er betaaltransacties voldaan. De blockchain technologie is zeer veilig en betrouwbaar. Het maakt het niet mogelijk om munten tweemaal uit te geven. Er kunnen alleen regels aan de blockchain worden toegevoegd en niet gewijzigd of verwijderd.

Bitcoin dient als decentraal betaalmiddel. Inmiddels wordt het ook als het digitale goud gezien. Er zijn al heel wat grote bedrijven die bitcoin op hun balans hebben staan.

Aantal munten

De maximale uitgifte van bitcoin bedraagt 21 miljoen stuks. Dit wil echter niet zeggen dat er ook zoveel munten in omloop zijn. Er zijn namelijk heel wat wallets met bitcoin verloren gegaan. Dit betekent dat de eigenaar niet meer bij zijn cryptomunten kan.

Koersontwikkeling

Het gaat hard met de koers van bitcoin. In 2010 was deze munt verkrijgbaar voor minder dan € 0,10. In 2018 was dit gestegen naar een dikke € 10.000. In het eerste kwartaal van 2022 staat de koers van bitcoin boven de € 40.000. Veel mensen menen dat de koers nog wel boven de € 300.000 gaat uitkomen.

Voordelen en nadelen

Grootste voordeel van bitcoin is dat het wereldwijd bekend is. Er zijn veel bedrijven die betalingen met bitcoins accepteren. Nog een voordeel is dat een overheid of bank zich niet met deze betalingen kan bemoeien. Daarnaast is het een veilig en eenvoudig betaalmiddel. Ook is het volledig transparant. Als laatste voordeel kan gezegd worden dat bitcoin ook anoniem is. Een bitcoin adres wordt namelijk niet gelinkt aan een naam, woonadres of andere persoonlijke informatie.

Nadeel van bitcoin is dat het met een hoge koers ook veel energie verbruikt. Er is veel kritiek over het energieverbruik van deze cryptomunt. Er zijn voldoende andere altcoins (alternatieven) die veel minder energie verbruiken. Ook is de koers van bitcoin ontzettend volatiel. Koersstijgingen- of dalingen van 10% per dag zijn niet vreemd. Dit maakt dat er aan deze cryptomunt veel te verdienen valt, maar aan de andere kant kan het verlies ook groot zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.