Bijgewerkt: 28 maart 2023

Welke BN’ers cryptofan zijn

Je kent ze wel, de advertenties op social media over bekende Nederlanders die in crypto zitten. Je moet niet alles geloven wat je ziet. Veel van deze advertenties duiden op bitcoin scam. Ze zijn misleidend en de BN’ers hebben hier niet aan meegewerkt. Wat natuurlijk niet betekent dat ze helemaal niks met crypto doen. Er zijn zeker een aantal bekende Nederlanders die in Bitcoin of andere crypto investeren.

5 bekende Nederlanders die bitcoin of andere crypto aankopen

Is het Max Verstappen, Chantal Janzen of Lil’ Kleine die in bitcoin of andere crypto zit? Hieronder vind je er vijf.

Lil’ Kleine

Hij staat bekend onder zijn artiestennaam Lil’ Kleine maar eigenlijk heet hij Jorik Scholten. Geboren in 1994 in Amsterdam. Hij is een Nederlandse muzikant en acteur. Samen met Danny de Munck zong hij het nummer Zo verdomd alleen (top 100 notering in 2012). Hij nam samen met Ronnie Flex het bekende nummer Drank & Drugs op (2015).

Lil’ Kleine is ook nog eens ondernemer. Samen met rapper Boef bieden ze ondernemersopleidingen aan. Maar dat is nog niet alles, Lil’ Kleine investeert zijn verdiensten in cryptomunten. Ooit had hij de droom om de eerste rappende cryptomiljonair van Nederland te worden. Dat is helaas niet gelukt.

Boef

Hij heet Sofiane Boussaadia maar staat bekend als rapper Boef. Dit is een Nederlandstalige rapper met, en dat zag je al aan de naam, een Algerijns-Franse achtergrond. Hij begon in 2015 aan zijn carrière. Hij werd al snel, naast Ronnie’s en Lil’ Kleine, een van de bekendste Nederlandse rappers. Hij richtte The Miljonairs Club op, waar hij mensen leert om geld te verdienen.

Vroeger hield hij zich heel veel met cryptomunten bezig. Uiteindelijk had hij voor meer dan 713 duizend dollar bitcoins in zijn bezit. Inmiddels is de koers van deze crypto flink gedaald, en het is niet duidelijk wat Boef er mee gedaan heeft. Maar dat hij ooit een van de bekende Nederlanders met bitcoin was, dat is een feit.

Ruud Feltkamp

Deze man ken je vast wel van Goede tijden, Slechte tijden. Hij speelde jarenlang de rol van Noud Alberts. Uiteindelijk stopte hij ermee maar hij bleef niet stilzitten. Hij richtte zijn eigen bedrijf op: Cryptohopper, een tradingplatform waarmee beleggers geautomatiseerd in crypto handelen.

Ruud verscheen regelmatig in de media waarbij hij over zijn bedrijf sprak. En natuurlijk over bitcoin en andere crypto. Cryptohopper bestaat nog steeds, maar er wordt niet meer zoveel over gesproken als enkele jaren terug. De populariteit is beduidend afgenomen. Het is onbekend of Ruud zelf nog crypto in bezit heeft.

Stefan de Vrij

Deze Nederlandse voetballer is in 1992 geboren. Hij debuteerde in 2012 in het Nederlands voetbalelftal. Naast voetbal heeft hij nog een passie: crypto. Lange tijd had hij op Twitter een bijzondere profielfoto, zo eentje met laserogen. Binnen de cryptocurrency wereld betekent het dat je denkt dat bitcoin ooit $ 100.000 waard is.

Inmiddels is zijn profielfoto weg en dus blijkbaar ook zijn geloof hierin. Of Stefan de Vrij momenteel zelf bitcoin heeft, of misschien een andere coin? Daar laat hij weinig over los. Op zijn Twitteraccount, dat hij niet meer zo actief bijhoudt, heeft hij het voornamelijk over voetbal.

Alexander Klöpping

Hij is een Nederlandse internetondernemer maar misschien niet zo populair. De meesten hebben niets van hem gehoord. Misschien jij wel. Hoe dan ook, in 2013 gaf hij in het programma De Wereld Draait Door aan dat hij zeker interesse had in bitcoin. In 2017 plaatste hij nog een bericht dat de koers van bitcoin maar bleef stijgen. Het is onduidelijk of hij er echt in heeft geïnvesteerd.

Didi Taihuttu

Ooit was deze Venlonaar geen Bekende Nederlander. Totdat hij zijn huis en zijn bezittingen verkocht en inruilde voor bitcoin. Inmiddels reist hij de hele wereld over en probeert anderen van het belang van bitcoin te overtuigen. Zijn geschat vermogen ligt in 2023 op ongeveer 1 miljoen dollar. Misschien meer maar het is in ieder geval duidelijk dat hij recent bitcoins ter waarde 1 miljoen dollar van een centraal naar een decentraal platform verplaatste.

Wesley Sneijder

Oké, of deze voetballer echt bitcoin heeft dat is onduidelijk. Maar in 2018 liet hij op Twitter weten dat hij achter de blockchain technologie staat.

Luister niet naar adviezen van bekende personen

Regelmatig verschijnen er adviezen van BN’ers in advertenties of op social media. Adviezen over het aankopen van bitcoin of andere crypto. Mijn advies: volg dat advies niet op. Kijk maar eens naar rapper Boef, die enkele jaren geleden de Nederlandse guldencoin promootte. Gulden zakte van een koers van € 0,34 naar minder dan een halve cent. Daar sta je dan met je advies.

De meeste BN’ers geven hun advies niet uit vrije wil. Ze worden hiervoor betaald. Niet altijd is duidelijk dat ze hiervoor betaald krijgen. Op social media zie je soms iets van #ads of #spon staan, wat betekent dat het om een betaalde of gesponsorde post gaat.

Maar er zijn ook advertenties op het internet waarbij je helemaal niets ziet staan. Soms onbewust, maar het kan ook om misleiding gaan. Bijvoorbeeld omdat de adverteerder misbruik van de foto of naam van een BN’er maakt. Je moet dus niet alles geloven wat je ziet, hoort of leest. En ook geen adviezen van anderen opvolgen. Doe altijd zelf onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.