Geld verdienen met bloggen: het levert je tot €3000 per maand op. Er zijn al heel wat bloggers die hier hun baan voor hebben opgezegd. Is dit ook iets voor jou? In dit artikel alle informatie over bloggen, hoe je succesvol wordt en wat je maximaal verdient. De inkomsten zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, daarom ontvang je de beste tips.

Omschrijving bloggen

Wat is bloggen precies? Een blog of blogwebsite staat vol met persoonlijke verhalen. Deze verhalen gaan over het leven van de auteur of het bedrijf. Het kan over werk, het gezin, reizen, het uitgaansleven of mode gaan. Eigenlijk is een blog niets anders dan een online persoonlijk dagboek. Bloggen moet dan ook niet verward worden met een informatieve website zoals geldkip.nl.

Niet alleen qua inhoud verschilt een blog van een normale website, ook de bezoekers zien er anders uit. Een informatieve website trekt wisselende bezoekers, terwijl een blogwebsite grotendeels een vaste aanhang heeft.

[do_widget id=text-17]

Geld verdienen met bloggen: zo doe je dat

Hoe kun je geld verdienen aan het bloggen? Dit is redelijk eenvoudig. Je schrijft meerdere blogs en maakt gebruik van een van de volgende verdienmodellen:

  • Affiliatie links
  • Advertentieruimte verkopen
  • Gesponsorde blogs
  • Betaald abonnement
  • E-book verkopen

Hieronder leg ik in het kort uit hoe alles werkt, en wat je er (ongeveer) mee verdient.

Affiliatie links

Affiliatie marketing is een gemakkelijke manier om geld te verdienen met bloggen. Een affiliate is een partner van een bedrijf of adverteerder. Je plaatst linkjes in jouw blog naar de website van de adverteerder of het bedrijf. Wanneer bezoekers via de link iets bestellen of zich ergens voor aanmelden, krijg jij betaalt. De commissie bedraagt tussen de 0,5% en 10%. In sommige gevallen ontvang je een nog hogere vergoeding, soms tot wel 25%. Het kan ook dat je een vaste vergoeding per lead of sale krijgt.

Wat verdien je met affliate marketing? Bedenk dat ongeveer 2% – 7% van de websitebezoekers doorklikt via een affliate link. Hiervan zal een klein gedeelte een bestelling doen. De verdiensten hangen af van het aantal websitebezoekers, maar ook het onderwerp van je blog en voor wie je adverteert.

Trekt jouw blog dagelijks 1000 bezoekers, dan verdien je hier tussen de €30 en €300 per maand mee. Grotere websites verdienen hier tussen de €1000 en €3000 per maand mee. Er zijn natuurlijk altijd uitschieters naar boven, terwijl andere blogs er helemaal niks mee verdienen. Een kwestie van uitproberen. Meld je eens aan op Tradetracker, van hieruit kun je verschillende affiliate links plaatsen.

Advertentieruimte verkopen

Een andere veelgebruikte methode van geld verdienen is het verkopen van advertentieruimte. Dit kan via Google of Bing, maar je kunt ook rechtstreeks aan bedrijven of websites advertentieruimte verkopen. Voor een bepaald bedrag plaats jij een banner of advertentie op jouw website. Je krijgt betaald per klik of per geplaatste advertentie. Dit moet je even voor jezelf uitmaken, maar is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je dit via een platform of zelf doet.

Ook hier zijn de inkomsten geheel afhankelijk van het aantal website bezoekers, maar ook welke adverteerders je aantrekt. De verdiensten liggen ongeveer gelijk als die van affliate marketing.

Gesponsorde blogs

Is jouw website erg populair? Verdien geld met gesponsorde blogs. Vaak biedt een bedrijf of website zelf een blog aan, die je tegen een vergoeding op jouw website plaatst. Je kunt ook in opdracht van een adverteerder een blog schrijven. Een gesponsorde blog leidt altijd naar de website van de sponsor of adverteerder, daarom heet het ook een gesponsorde blog. Voor een gesponsorde blog ontvang je een vergoeding tussen de €50 en meer dan €500 per blog (afhankelijk van de populariteit van de website). De verdiensten kunnen dus al snel op lopen tot meer dan €2000 per maand.

Je kunt je blogwebsite op verschillende platformen aanbieden, maar vaak zullen sponsors jou vanzelf opzoeken. Vooral wanneer jouw website goed vindbaar is in zoekmachines.

Betaald abonnement

Schrijf je over echt belangrijke zaken die mensen graag willen lezen? Je kunt een gedeelte van je website afschermen. Om hier toegang tot de krijgen moeten mensen een betaald abonnement of membership afsluiten. Zorg er wel voor dat het betaalde gedeelte van je site ook echt interessant is. Voor dit gedeelte kun je tussen de €3 en €10 per maand vragen.

Heb je veel betalende abonnees, dan kunnen de verdiensten al snel oplopen dat meer dan €2000 per maand. Reken je echter niet rijk, want de meeste blogwebsites trekken niet zoveel bezoekers. Je zult dus echt flink aan de slag moeten gaan om de website tot een succes te maken.

E-book verkopen

Gaan jouw blogs niet alleen over je persoonlijk leven maar ook over werk, reizen, social media of andere interessante zaken? Misschien kun je hier een e-book over schrijven en dit verkopen. Ook leuk wanneer je een biografie schrijft (verhaal over jezelf en je leven). Verkoop je e-book voor een bedrag tussen €1 en €10. Populaire e-books leveren je veel op. Zo weten sommige websites voor duizenden euro’s aan e-books te verkopen. Het is natuurlijk niet te zeggen of jou dit ook lukt, maar niet geschoten is altijd mis.

Tips succesvol bloggen

Ik ben zelf een succesvolle blogger, dus ik kan je hier alles over vertellen. Hieronder mijn tips op een rijtje:

  • Kies voor een goede hosting provider. Goedkoop blijkt achteraf duurkoop, bijvoorbeeld omdat je geen ondersteuning krijgt of een back-up kunt maken. Meld je aan bij one.com en ontvang gelijk €14 korting op een hostingpakket.
  • Start een WordPress website via one.com. Bij One.com installeer je WordPress met behulp van één klik. Een WordPress site is namelijk ideaal voor het starten en onderhouden van een blogwebsite, zonder gedoe van moeilijke codes.
  • Houd het bij 1 tot maximaal 2 onderwerpen. Maak geen ratatouille van je website. Schrijf bijvoorbeeld alleen over mode, kids of een ander onderwerp dat je leuk vindt. Maximaal twee onderwerpen per blogwebsite is meer dan voldoende, of je moet er een online bibliotheek van willen maken.
  • Koppel je blog aan social media. Dit is namelijk de beste manier om nieuwe bezoekers te trekken. Houd je volgers op social media dagelijks up-to-date en zorg voor een goede interactie.
  • Meten is weten. Zorg dat je weet waar je bezoekers vandaan komen. Hier kun je namelijk handig op inspelen. Stel dat je een Facebook account en Twitter account aan je website hebt gekoppeld. Via Facebook ontvang je veel bezoekers terwijl Twitter nagenoeg dood lijkt. Dan is het natuurlijk praktischer om je zoveel mogelijk op je Facebook volgers te richten, omdat Twitter blijkbaar je doelgroep niet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.