Bijgewerkt: 27 maart 2023

Zoek eens op Google naar boekhouder Apeldoorn of administratiekantoor Apeldoorn. Je komt een aantal accountants of administratiekantoren tegen. De vraag is of je wel voor die boekhouder Apeldoorn moet gaan, want tegenwoordig verloopt steeds meer online. Je kunt hier ook ontzettend veel kosten mee besparen.

Waarom we voor boekhouder Apeldoorn kiezen

Even voor de duidelijkheid: in plaats van boekhouder Apeldoorn kun je net zo goed administratiekantoor Groningen lezen. We willen alleen maar laten zien waarom het zo eenvoudig is om de zoekresultaten in Google te beïnvloeden. Waardoor jij veel meer voor een boekhouder betaalt.

Zo werkt het en dit betaal je ervoor

Ben je als ondernemer op zoek naar een boekhouder in Apeldoorn? Dan zoek je als eerste in Google. Tot onze verbazing zien we dat de meeste websites die in de zoekresultaten naar boven komen niet eens een boekhouder uit Apeldoorn zijn. Sommige websites laten alleen een overzicht van de top 10 boekhouders in deze plaats zien. Inclusief prijzen en reviews, maar heb je hier ook wat aan?

Je kunt op dit soort websites offertes aanvragen. Je krijgt dan ook netjes een prijsopgave van één of meerdere boekhouders uit de plaats of omgeving. Wat je niet weet is dat de boekhouders betalen voor een vermelding op deze website. Die kosten, dat berekenen ze aan hun klanten door. Aan jou dus.

SEO-kosten en de rekening is voor jou

Het is heel eenvoudig om op een zoekterm zoals boekhouder Apeldoorn bovenaan in Google te verschijnen. Dit wordt gedaan middels verschillende SEO trucjes. Vaak wordt hier een marketingbureau of SEO tekstschrijver voor ingeschakeld. Die gemaakte kosten, en die zijn echt niet mis, moeten natuurlijk teruggehaald worden. Dat wordt aan jou als klant doorberekend.

Heb je geen zin om veel te betalen voor een boekhouder of administratiekantoor, lees dan gerust verder. Je ontdekt waarom een online boekhouder in combinatie met een fysiek administratiekantoor de beste keuze is.

Een online boekhouder is de oplossing

Misschien ben je nog een beetje van de oude stempel en huiver je van het online boekhouden. Toch is dit de nieuwe manier waar steeds meer bedrijven op overstappen. Voor soms enkele euro’s per maand houd je zelf een online administratie bij. Van hieruit is het heel makkelijk om een klantenbestand op te bouwen, te factureren maar ook facturen die je zelf betaalt in te boeken.

Het overzicht is zo praktisch dat je van hieruit makkelijk de btw aangiftes doet of het jaaroverzicht compleet krijgt. Nog even alle gegevens bij de belastingdienst indienen of naar de boekhouder doorsturen en al het werk is gedaan.

Het voordeel: het bespaart je tot wel duizenden euro’s per jaar. Nadeel: je moet je hier even in verdiepen en hebt misschien wat meer werk dan wanneer je het bij de boekhouder in Apeldoorn neerlegt (of waar je onderneming ook gevestigd is).

Administratiekantoor Apeldoorn versus online boekhouden

Moet je nu voor administratiekantoor Apeldoorn of toch voor dat online boekhouden kiezen? Ben je een echte Geldkip, dan bespaar je geld middels online boekhouden. De jaaraangifte kun je wel door administratiekantoor Apeldoorn uit laten voeren. Dan betaal je iets van € 500-€ 1000 en ben je klaar.

Een boekhouder zzp in Apeldoorn is natuurlijk wat goedkoper dan wanneer je een besloten vennootschap hebt. Daar zitten die prijsverschillen in. Maar dan nog is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk zelf te doen middels online boekhouden. Of om even rond te vragen, want de eerste de beste boekhouder of administratiekantoor is niet altijd de goedkoopste.

Goedkope boekhouder eenmanszaak

Het zijn juist de zzp’ers die op zoek zijn naar een goedkope boekhouder (eenmanszaak). Dit komt omdat het werk als zzp’ zwaar is, bovendien is de omzet lang niet zo hoog als bij grote bedrijven. In dit geval kun je zeker wel een goedkope boekhouder gebruiken.

Ook nu weer geldt: Google niet zomaar op de boekhouder Apeldoorn of een andere plaatsnaam. De zoekresultaten die bovenaan staan zijn vaak beïnvloed. Dat gebeurt middels die eerder genoemde SEO trucjes. Wist je dat het tussen de € 500 en wel € 10.000 kost om bovenaan in Google te staan? Al dat geld moet terugverdiend worden waardoor je zeker niet bij de goedkope boekhouder uitkomt.

Wat is beter, een goedkope of dure boekhouder of accountant?

Ze zeggen wel eens: bespaar nooit op de kosten van een boekhouder. Dat klopt gedeeltelijk. Natuurlijk moet je alles uitbesteden wat ook echt noodzakelijk is. Je gaat niet met de jaaraangifte (belastingdienst) rommelen want in veel gevallen loop je hierdoor inkomsten mis. Een goede boekhouder of accountant heeft veel verstand van alle fiscale regels en aftrekposten.

Aan de andere kant moet je juist wel op die boekhouder Apeldoorn besparen. Steeds meer boekhouders werken online waardoor je echt niet meer in de omgeving van Apeldoorn hoeft te kijken. Maar je hebt ook online boekhoudprogramma’s, zoals je eerder hebt kunnen lezen. Denk hierbij aan Exact, E-boekhouden of Snelstart. De ideale programma’s om je boekhouding zelf te verzorgen, of je nu een groot of klein bedrijf hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.