Bijgewerkt: 27 maart 2023

Winstgevende YouTubekanalen kopen

Je hoort steeds meer over de cash cow channels. Dit zijn YouTube kanalen waarmee mensen veel geld verdienen. Een soort digitale geldkoe (geen geldkip). Er is geen gezicht aan deze kanalen verbonden. Je neemt video’s op zonder je gezicht in beeld. Dit maakt het ook makkelijker om in dit soort kanalen te handelen. Een cash cow channel kopen? Bekijk waar je dit doet, wat het kost en wat het oplevert.

De betekenis van cash cow

Cash cow is een van de vele marketingbegrippen. Het staat voor een product of dienst met een lage marktgroei en een hoog marktaandeel. Het komt erop neer dat er weinig kansen zijn om er een hogere omzet uit te halen.

Je kunt je afvragen waarom mensen dan veel geld verdienen met cash cow channels. Dit komt omdat ze net wat anders werken. Het gaat hier namelijk om online content, in dit geval video’s. In die video’s is geen gezicht zichtbaar. Dit betekent dat er niet direct een persoon achter hangt.

Werken cash cow channels echt?

Ja, het gaat hier om echte YouTubekanalen. En je verdient er ook echt geld mee. Je kunt dergelijke kanalen in verschillende niches opzetten. Bijna alles is mogelijk. Je verdient inkomsten door het tonen van advertenties.

Het is zo dat je met video’s over crypto of financiën meer verdient dan video’s over speelgoed. Dit komt omdat financiële en zakelijke onderwerpen een ontzettend hoog CPM- percentage hebben. Oftewel: het levert veel meer op.

Dit levert het maandelijks op

Er zijn wat van die cash cow channel cursussen die je beloven dat je er duizenden euro’s per maand mee verdient. Laat een dergelijke cursus maar snel links liggen. Het kost je een hoop geld en uiteindelijk vallen de verdiensten vies tegen.

De inkomsten zitten hem in advertentieweergaven. Je krijgt per view betaald. Voor 1000 video’s ontvang je gemiddeld € 4. Met 1 miljoen views verdien je dus € 4000. Je moet dus heel veel abonnees en views hebben, wil je er een volwaardig inkomen uithalen. Maar met een goed cash cow channel is dit zeker mogelijk!

Geen gezicht in de video’s

Video’s waarin mensen een onderwerp bespreken blijken erg populair. Toch vinden veel mensen het veel prettiger om gezichtsloze video’s te bekijken. Het zorgt voor minder afleiding. Bovendien maakt het niet uit wie er achter de video zet: het draait om de informatie die wordt weergegeven.

Een cash cow Channel kenmerkt zich dus altijd door het ontbreken van een gezicht. Juist dit biedt kansen wanneer je een cash cow Channel wil kopen. Want je hoeft de bestaande video’s niet aan te passen. Toekomstige video’s kun je in dezelfde stijl maken. Niemand die in de gaten heeft dat er een andere eigenaar achter hangt.

Cash cow channel kopen: over de prijs

Nu is het natuurlijk de vraag wat de waarde is van een cash cow channel. Dat hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld hoeveel video’s er binnen het kanaal gepubliceerd zijn. En het aantal abonnees. Maar het belangrijkste om de waarde te bepalen is de opbrengst.

Stel dat een cash cow channel maandelijks € 1000 opgeleverd. Wat zou dan een reële aankoopprijs zijn? Meestal wordt de waarde bepaald door 10-12 maal de maandomzet te nemen. In dit geval zou je dit YouTubekanaal voor 10.000-€ 12.000 kunnen kopen.

Sommige cash cow channels verdienen niet zoveel. Dan liggen de verdiensten ergens tussen de 50 en 200 euro per maand. Voor een dergelijk kanaal betaal je maximaal € 2500.

Een populair of minder populair kanaal kopen?

Wanneer je een minder populair kanaal koopt met weinig opbrengsten, dan kun je dit heel goedkoop aanschaffen. Je werkt er zelf dagelijks aan en voordat je het weet is het kanaal plots erg populair. Dit brengt ontzettend veel geld op.

Het is zeker een goed idee om je hierop te richten. Maar je moet wel bedenken dat het altijd een risico vormt. Je weet namelijk niet 100% zeker of het kanaal kans van slagen heeft.

Wil je het risico verkleinen dan koop je een populair cash cow channel. Aan de ene kant ben je fors duurder uit. Aan de andere kant weet je zeker dat je er maandelijks inkomsten uit haalt. Een en ander hangt wel van je eigen activiteiten af. Wanneer je een kanaal koopt en je laat het doodbloeden dan lopen de inkomsten snel terug.

Waar kan ik een cash cow channel kopen?

Cash cow channels staan niet zomaar op YouTube te koop. Soms worden ze op marktplaatsen aangeboden. Of op P2P-platforms. Maar ook wel eens via social media. Er is niet echt een markt voor de koop en verkoop van cash cow channels. Wat op zich vreemd is want er valt toch wel wat geld mee te verdienen. Een Nederlands echtpaar verkocht een populair YouTubekanaal met kinderliedjes voor ruim 9 miljoen euro.

YouTubekanalen staan ook koop op de website mid-man.com, hier is het aanbod redelijk groot. Wel moet je rekening mee houden dat de vraagprijzen hier soms hoger zijn dan wanneer je rechtstreeks met de verkoper onderhandelt.

Is cash cow channels kopen legaal?

Niet alles kun je zomaar verhandelen. De vraag is of je een cash cow channel mag kopen of verkopen. Ja, het is legaal om een cash cow channel te kopen. De verkoper is ook legaal bezig. Feitelijk doe je niks anders dan omtrent met het bijbehorende kanaal verkopen.

Bij het kopen van een cash cow channel is het belangrijk om te controleren of de content eerlijk is verkregen. Het kan namelijk dat er auteursrecht op rust. Bijvoorbeeld omdat iemand anders de video’s heeft gemaakt.

Kijk ook goed naar de inhoud van de video’s. In sommige video’s worden bepaalde producten, diensten of bedrijven gepromoot. Wanneer je er helemaal niks mee hebt of dit niet wil dan heeft het kanaal voor jou een lagere waarde. Wat overigens niet betekent dat het voor een ander ook een magere waarde heeft. Die wil misschien wel het dubbele betalen.

Investeren in YouTube content

Het kan erg winstgevend zijn om te investeren in YouTube content. Vooral een cash cow channel kopen is een goede investering. Dit komt omdat dit soort kanalen soms erg goed bezocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.