Meer dan de helft van de burgers heeft contant geld in huis. Soms enkele euro’s, maar het kan ook om duizenden euro’s gaan. Spaargeld verbergen is niet makkelijk. De meesten verstoppen het onder het matras of achter een schilderijtje. Maar dat zijn de eerste plekken waar inbrekers kijken. Wil je spaargeld in huis verstoppen? Ontdek de beste en meest domme verstopplekken.
Niet doen: onder het matras
Je hoort wel eens dat mensen voor de grap zeggen dat ze spaargeld onder het matras hebben liggen. Stiekem schuilt hier heel veel waarheid achter. Het is een feit dat ruim de helft van de mensen wel eens geld onder het matras legt. Simpelweg omdat dit een makkelijk te bereikbare aan te onthouden plek is.
Dat weten inbrekers of criminelen natuurlijk ook. Die zullen als eerste alle matrassen optillen om te kijken wat hieronder ligt. Niet de beste verstopplaats voor je spaargeld.
Spaargeld verbergen in plafond
Iets waar inbrekers niet direct kijken is in het systeemplafond of verlaagd plafond. Verzamel het spaargeld in een envelopje of kistje. Bewaar dit achter het verlaagd plafond of het systeemplafond. Hiervoor moet je wel op een trapje staan en je moet ervoor zorgen dat je weet waar je het geld neerlegt.
Voordeel van deze verstopplek is dat inbrekers niet weten waar ze moeten zoeken. Mogelijk hebben ze wel het vermoeden dat het geld in het plafond verstopt ligt. Maar alles nachecken kost teveel tijd. Een inbreker wil zo snel mogelijk weer naar buiten. Maak het ze dus lekker moeilijk.
Met een klein metalen geldkistje verberg je contant geld op een veilige plek. Deze is ook nog eens afsluitbaar, zodat eventuele huisgenoten er ook niet bij kunnen.
Ook niet doen: achter een schilderij of foto
Wil je spaargeld verbergen? Waarschijnlijk denk je dan aan een plekje achter een schilderij, kunstwerk of foto. Vergeet het maar want ook dit is een welbekende verstopplaats. Veel criminelen zoeken op deze plekken. Verberg ook geen kluis achter een schilderij, want dit is ook zeer voor de hand liggend.
Het geld in de tuin begraven
Soms wordt gezegd dat je geen geld in de tuin moet begraven. Maar eigenlijk is dit een geniaal idee. Geen enkele crimineel zal je hele tuin om gaan spitten. Spaargeld in de tuin verbergen is daarom een goed idee.
Wel moet je wat voorzorgsmaatregelen nemen. Het geld mag namelijk niet aangetast worden door vocht, dieren of natuurverschijnselen. Je zal dus met materiaal moeten werken dat niet kan worden aangetast door vocht, micro-organismen, insecten of andere zaken. In de praktijk blijkt dit vrij lastig te zijn. Wil je het toch proberen, dan is het aan te raden om elk kwartaal geld weer op te graven aan om te kijken in welke staat het verkeerd. Dan kun je altijd nog tijdig ingrijpen.
Tip: stop het geld en een waterdicht telefoonhoesje. Dan weet je zeker dat er geen vocht bij kan.
Bekijk waterdichte telefoonhoesjes
Het toiletkastje of medicijnkastje – niet doen
Waarschijnlijk heb je in de badkamer een toiletkastje of medicijnkastje. Bewaar hier geen geld in, want inbrekers zoeken hier als eerste.
Spaargeld verbergen op de kinderkamer
Inbrekers zoeken ons eerste op de ouderslaapkamer, in de woonkamer en in de keuken. De kinderkamer wordt vaak als laatste doorzocht. Daarom is het goed om je spaargeld te verbergen op de baby- of kinderkamer. Doe dit niet op een voor de hand liggende plek, dus niet onder het matras van het kind en ook niet in de kledingkast. Maar ergens waar criminelen niet zo snel zouden zoeken.
Ben je een beetje handig? Maak een knuffeldier open, verberg hier papiergeld in en naai de knuffel zorgvuldig dicht. Niemand die vermoedt dat hier geld inzit.
De zolder of de kelder
Nog een plekje waar inbrekers niet snel komen: op zolder of in de kelder. Dit kost ze teveel tijd. Bovendien hebben ze vanuit de zolder of de kelder geen zicht op de komst van bewoners of de politie. Je spaargeld is dus redelijk veilig in een van deze ruimtes. Al helemaal wanneer je het geld heel goed kan verbergen, zodat inbrekers echt lang moeten zoeken.
Extra tip: geef ze wat geld
Waar zijn inbrekers naar op zoek? Ze willen contant geld of waardevolle spullen. Het liefst kostbare sieraden, bankbiljetten of dure spullen die ze kunnen verkopen. Denk maar eens aan een kostbare smartphone, laptop of andere elektronica.
Opvallend is dat de meeste inbraken in dure huizen plaatsvindt. Soms is hier sprake van voorkennis: de crimineel weet wat er te halen valt. Ook is de kans groot dat de inbreker uit de buurt komt en dus alle vluchtwegen kent.
Wil je dat inbrekers niet verder zoeken? Verstop wat geld op een voor de hand liggende plaats. Leg enkele tientjes onder je matras. Grote kans dat inbrekers denken dat dit de totale buit is. Ze zullen je laptop, sieraden of andere spullen misschien meenemen maar hierbij je voor verzekerd. Terwijl contant geld niet tot nauwelijks verzekerd is.
Geef een reactie