Bijgewerkt: 27 maart 2023

Cryptomakelaars die je niet mag missen

Wil je handelen in cryptocurrency? Dan heb je een broker of een handelsplatform nodig. Voor mensen die nog niet zo bekend zijn met de handel in crypto, of hier geen tijd voor hebben, is een broker de beste keuze. Het platform koopt crypto in en biedt dit tegen een bepaalde prijs aan. De prijs ligt vaak iets boven de marktprijs, waardoor commissie voor de broker zit inbegrepen.

Nederland heeft de beschikking tot een aantal crypto brokers. Hieronder vind je de beste brokers van Nederland op het gebied van cryptocurrency.

Bitvavo, grootste handelsplatform van Nederland

Bitvavo is zowel een broker als een handelsplatform. Vanuit de app of via de website koop je zonder kennis je (allereerste) crypto aan. De prijs is zichtbaar, evenals de kosten die hierbij komen kijken.

Voor ervaren handelaren is er het geavanceerd handelsplatform. Hier plaats je koop- of verkooporders of een marktorder. Het is zelfs mogelijk om een stop-limit order te plaatsen, waarmee je financieel verlies minimaliseert.

Bitvavo doet er alles aan om de veiligheid van gebruikers en tegoeden te vergroten. Het heeft extra beveiligingslagen aangebracht en is verzekerd tegen cryptoverlies én geldverlies als gevolg van hackaanvallen.

Probeer Bitvavo nu tijdelijk gratis uit. Open een handelsaccount en verhandel de eerste € 1000 geheel gratis. De bonus is alleen geldig via de aanmeldlink.

Litebit, een gebruiksvriendelijke broker

De beste broker van Nederland biedt een gebruiksvriendelijk platform. Dat is met Bitvavo het geval, maar met Litebit misschien wel een tikkeltje meer. Vooral voor beginners is Litebit makkelijk te begrijpen.

Litebit biedt regelmatig informatie in de vorm van blogs, en is ook zeer actief op Twitter. Elke vraag op Twitter wordt netjes door een van de teamleden beantwoord. Verder is Litebit via de website of speciale app bereikbaar en heeft een ruim aanbod aan cryptocurrency.

Alle crypto op Litebit is vooraf gemonitord. Omdat Litebit het belangrijk vindt dat de doelstellingen en ontwikkelingen achter een crypto betrouwbaar zijn, kan het dat een bepaalde munt van het platform verdwijnt, of juist nieuwe crypto wordt toegevoegd. Aanmelden bij dit platform is gratis.

Bitcoinmeester, bekend van de reclame

Waarschijnlijk was Bitcoinmeester een van de eerste Nederlandse brokers die op televisie adverteerde. Toch is het niet een van de beste brokers van Nederland, maar dat is een persoonlijke mening. Ja het aanbod is hier zeer groot en ja, de kosten zijn wat lager dan bij Litebit. Maar het platform ziet er minder gebruiksvriendelijk uit.

Voor beginners kan BItcoinmeester wat lastig zijn. Ze voegen namelijk allerlei munten toe, ook de munten waar geen goed team achter zit. Dit kan ertoe leiden dat je in de verkeerde munten handelt. Doe daarom altijd zelf onderzoek naar de coins.

Zoek je een goede Nederlandse broker met relatief lage kosten en een ruim aanbod, dan is Bitcoinmeester zeker de moeite waard.

BUX Zero biedt handel in aandelen, EFT’s en crypto

BUX Zero is een platform dat in 8 verschillende landen beschikbaar is, waaronder ook Nederland. Deze beleggingsapp richt zich op nieuwe beleggers die de handel in aandelen, ETF’s en crypto’s uit willen proberen. Momenteel zijn er 30 verschillende crypto’s verhandelbaar. Geen heel groot aanbod maar de kosten zijn laag.

Coinmerce, een Europees cryptocurrency handelsplatform

De website (en app) Coinmerce is in Nederland opgericht maar inmiddels in heel Europa actief. Je verhandelt hier meer dan 150 verschillende crypto’s. Het is ook mogelijk om via het platform te staken, dit levert een percentage op. Overigens is staking ook bij Bitvavo en Bitcoinmeester mogelijk.

Buitenlandse brokers

Naast Nederlandse brokers zijn er ook veel in het buitenland opgericht en actief. De meesten hiervan fungeren niet alleen als broker maar ook als handelsplatform. Een aantal bekende namen zijn Binance, Kucoin, Bitfinex en Kraken. RobinHood is een populaire crypto handelsapp.

Tegenwoordig moeten ook buitenlandse brokers aan de wetgeving omtrent cryptocurrency voldoen. Registratie bij een van deze brokers of handelsplatformen is alleen mogelijk middels het indienen van je identiteit (paspoort of identiteitskaart). In 2022 kreeg Binance een flinke boete omdat het Europese gebruikers zonder identificatie toeliet.

Sluit je altijd aan bij een betrouwbaar platform. Zorg dat het handelsplatform of de broker officieel geregistreerd staat. De beste brokers van Nederland staan geregistreerd bij de DNB. Ze staan niet onder financieel toezicht maar er is wel controle op.

Het meest veilige platform

In Nederland biedt Bitvavo de beste veiligheid en financiële back-up. Hiermee behoort het tot de beste broker van Nederland. Het meest veilige crypto platform wereldwijd is Coinbase, gevolgd door Binance.

Veiligheid is erg belangrijk. Het beschermt niet alleen je privacy maar ook je crypto en je financiële tegoeden (fiat geld). Handel je niet in crypto, laat het dan zeker niet op een platform staan. Verplaats het naar een hardware wallet of download een wallet op je smartphone, laptop of pc.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.