,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Handelen in crypto is niet altijd makkelijk. Voor beleggers die niet al te veel moeite willen doen is crypto kopen met iDEAL de beste methode. Wat natuurlijk niet betekent dat je goedkoper uit bent. Je hebt namelijk dure en goedkope aanbieders. Wil je cryptocurrency kopen met iDEAL, kijk dan vooral even naar het overzicht beste platformen.

IDEAL is een storting via Nederlandse banken

Het voor ons zo bekende iDEAL is in andere landen helemaal niet zo bekend. Het gaat hier namelijk om een storting via een Nederlandse bank. Dit betekent dat Nederlandse platformen crypto betalingen met iDEAL accepteren. Maar bij buitenlandse platformen is dit helemaal niet zo standaard.

Een uitzondering op de regel is Binance, dat staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden. Het probleem met Binance is dat ze al een paar keer iDEAL-stortingen hebben stopgezet, en later weer hebben hervat.

De beste Nederlandse aanbieders

Crypto kopen met iDEAL gaat het beste bij een Nederlandse aanbieder. In Nederland is er een groot handelsplatform actief: Bitvavo. Het grootste voordeel van Bitvavo is dat het hier om een crypto exchange gaat, maar ook om een broker. Gebruikers handelen zelfstandig in crypto of kopen rechtstreeks met iDEAL aan. In het laatste geval is handel helemaal niet nodig, de prijs staat vooraf vast.

Wie een account op Bitvavo opent krijgt via onderstaande link ook nog eens de handelkosten over de eerste € 1000 gratis. Cryptocurrency kopen met iDEAL wordt zo wel heel voordelig, want je betaalt tijdelijk geen extra kosten.

Meld je aan bij Bitvavo

Litebit als alternatief (broker)

Vooral voor beginners is Litebit het aangewezen platform om verschillende crypto te kopen. Je betaalt met iDEAL en laat de crypto in de interne wallets storten. Hierdoor is het niet nodig om allemaal aparte wallets aan te maken. Hoewel de wallets van Litebit goed beveiligd zijn, is het altijd aan te raden om bij grote hoeveelheden crypto toch gebruik te maken van een hardware wallet.

Litebit heeft een groot aanbod crypto waaronder bitcoin en ethereum, maar ook andere populaire crypto. Alle munten die bij Litebit verhandelbaar zijn worden vooraf zorgvuldig gecontroleerd. Wanneer een cryptomunt onbetrouwbaar lijkt of je geen toekomst meer heeft, dan wordt deze niet toegelaten of verwijderd. Hiermee is Litebit een betrouwbare aanbieder.

Maak een account aan bij Litebit

Omdat Litebit een broker is handel je niet zelf, maar doet het platform dit voor je. Dit betekent ook wat hogere handelskosten. Aan de andere kant staat hier een goede service tegenover.

BitcoinMeester: groot aanbod

Een andere bekende Nederlandse broker is BitcoinMeester. Hier zijn meer dan 180 cryptocurrency verhandelbaar. Een ontzettend groot aanbod voor een broker, iets dat veel beleggers aantrekt. De handelskosten liggen hoger dan bij Bitvavo maar worden lager wanneer je hier meer handelt.

BitcoinMeester heeft veel bekende munten op de lijst staan, maar ook wat minder populaire crypto’s. In een aantal hiervan is nog nauwelijks handel dus het is even opletten wat je koopt. Stort via iDEAL geld en wissel deze om naar de gewenste crypto. Deze munten worden in je interne wallet gestort.

Het is mogelijk om tussen munten onderling te wisselen. Bijvoorbeeld bitcoin inruilen voor Shiba Inu Coin, of wat je ook wil. Dit is een mogelijkheid die je bij veel andere brokers niet hebt.

Ga naar BitcoinMeester

Crypto kopen via Rabobank, ING, ABN AMRO etc.

Het is niet mogelijk om crypto rechtstreeks via een bank als de Rabobank, ING of ABN AMRO aan te schaffen. Omdat bovenstaande platformen betalingen met iDEAL mogelijk maken, koop je middels een kleine omweg toch via je eigen bank.

Naast crypto kopen met iDEAL bieden veel platformen ook andere betalingsmogelijkheden. Dit zijn onder andere creditcards, SEPA, bancontant en Giropay. Houd er rekening mee dat iDEAL een van de snelste betalingsopties is. Bij andere betalingsmogelijkheden kan het wat langer duren voordat het geld op je account staat.

Crypto verkopen: terugstorten op je rekening

Heb je een mooie winst behaald of wordt het tijd om je crypto te verkopen? Dit kan bij dezelfde bovenstaande aanbieders. Ook nu weer betaal je kosten, dit is op elk platform het geval. De netto winst wordt op je account gestort.

Hierna is het mogelijk om nieuwe crypto aan te kopen of het geld naar je bankrekening te laten storten. Het duurt doorgaans 1-2 werkdagen voordat het geld op je bankrekening staat. Hierbij is het wel belangrijk dat het rekeningnummer geverifieerd is. Dit is bedoeld ter beveiliging, zodat hackers niet het geld op je account naar hun eigen rekening over kunnen maken.

Bescherm je account en je crypto goed middels een sterk wachtwoord. Maak hiernaast altijd gebruik van 2FA authenticatie. Platformen worden steeds beter beveiligd, ga altijd met de nieuwste ontwikkelingen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.