Binance Coin (BNB) is een populaire cryptocurrency die verbonden is met een van de grootste handelsplatformen wereldwijd. Deze gids behandelt alles wat je moet weten waaronder de geschiedenis van BNB, toepassingen, koersverloop en toekomstverwachting.

Geschiedenis van BNB

Binance Coin (BNB) is in 2017 ontwikkeld door het Binance-platform, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. Het werd oorspronkelijk gemaakt als een ERC-20 token op het Ethereum-netwerk. Later werd het omgezet in zijn eigen blockchain.

De werking van deze munt

BNB is geschikt voor verschillende doeleinden. Een van de meest gebruikte toepassingen is het betalen van handelskosten op het Binance-platform. Wanneer je handelskosten met BNB betaalt dan krijg je een korting van 25%. Dit maken de toch al lage handelskosten op Binance extra aantrekkelijk.

Een andere toepassing is het deelnemen aan token-sales op het Binance Launchpad-platform. Daarnaast heeft Binance zijn eigen Binance DEX (gedecentraliseerde exchange), waar BNB ook gebruikt kan worden.

BNB wordt tevens ingezet is om te stemmen in community-evenementen op het Binance Launchpad-platform. Deze cryptocurrency heeft dus een aantal interessante toepassingen voor gebruikers.

Het aanbod van Binance Coin

Het totale aanbod van BNB is beperkt tot 170 miljoen munten. Bij de lancering waren er 100 miljoen munten beschikbaar. 50% hiervan werd verkocht tijdens de ICO van Binance. Het resterende aanbod van 70 miljoen munten dient voornamelijk als beloning als beloning van gebruikers op het Binance-platform.

In 2023 is het maximum aantal munten bijna bereikt. Dat is goed nieuws want dit betekent dat er minder snel sprake zal zijn van verwatering.

Werking van BNB

Naast gebruiksmunt op het Binance platfom is het ook een handelsmunt. De prijs van BNB wordt bepaald door vraag en aanbod op de markt. Het is een zeer volatiele cryptocurrency waarvan de waarde snel kan stijgen of dalen.

Na aankoop is het mogelijk om deze crypto op te slaan in een wallet die compatibel is met Binance Chain. Er zijn verschillende wallets die BNB ondersteunen, waaronder de Ledger Nano S en de Trust Wallet. Koop je BNB op het Binance-platform dan is het mogelijk om deze hier te laten staan. Je zet het dan in voor het betalen van handelskosten, iets dat niet verplicht is. Dit kan ook bij veel andere platformen die BNB verhandelen.

Problemen omtrent deze cryptocurrency

Binance Coin wordt gecontroleerd door Binance. Dit vormt een risico want slechts één bedrijf heeft de controle over deze cryptocurrency. Dit kan mogelijk leiden tot manipulatie van de markt. Een ander risico zijn de juridische problemen voor degenen die BNB bezitten. Het bedrijf opereert namelijk in een aantal niet-gereguleerde rechtsgebieden.

Binance Coin is volledig afhankelijk van de Binance exchange. Wanneer er op deze exchange een storing of beveiligingsprobleem plaatsvindt dan heeft dit sterke invloed de prijs van BNB.

Koersontwikkeling in het verleden

Sinds de lancering van BNB in juli 2017 is de prijs langzaam gestegen. Op 28 februari 2018 bereikte de prijs van BNB zijn hoogste niveau ooit, namelijk $24,91. In de daaropvolgende maanden daalde de prijs sterk, tot een dieptepunt van $4,12 op 14 december 2018. Vanaf daar begon de prijs van BNB weer te stijgen.

Op 12 februari 2021 bereikte de prijs van BNB zijn hoogste niveau ooit, namelijk $349,28. Dit was een stijging van meer dan 4000% ten opzichte van het dieptepunt in 2018. Hierna is de prijs weer gedaald. Toch blijft het een van de best presterende cryptocurrencies.

Toekomst van BNB

Binance heeft plannen om BNB verder te integreren in zijn ecosysteem. Het wil meer toepassingen creëren voor de cryptocurrency. Het gerucht gaat de ronde dat Binance in de toekomst BNB zal gebruiken om andere diensten te betalen, zoals het huren van een VPS of het deelnemen aan een loterij.

In januari 2021 kondigde Binance aan dat ze van plan zijn om een deel van hun winst te gebruiken om BNB te kopen en te vernietigen, waardoor de schaarste toeneemt.

Dit soort toekomstverwachtingen maakt BNB een populaire cryptocurrency. Het is dus mogelijk dat de waarde van BNB in de toekomst zal blijven groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.