Bijgewerkt: 9 januari 2024

Is het mogelijk om met cryptomunten een crypto miljonair te worden? Jazeker! Er zijn wereldwijd verschillende cryptomiljonairs te vinden. Ook Nederland kent minimaal twee crypto miljonairs. Ontdek de wereld van cryptocurrencies en hoe je hier soms grof geld mee kunt verdienen.

Korte uitleg over cryptocurrency

Cryptocurrency staat voor digitale valuta of digitaal geld. Dit is valuta dat alleen in een computernetwerk bestaat. Het aankopen van cryptomunten gebeurt door middel van echt geld (fiat geld), of door te ruilen met andere cryptomunten. Alle cryptomunten zijn ook weer inwisselbaar voor echt geld. Dit kan zowel in Euro, Amerikaanse dollar of andere valuta zijn.

Bonus! Meld je aan bij Bitvavo en betaal over de eerste € 10.000 geen handelskosten. Geldig via onderstaande link.


Nederlandse crypto miljonair

In september 2017 werd er aandacht besteed aan de Rotterdamse crypto miljonair Livaneli, toen 23 jaar oud. Hoe werd hij miljonair?

Livaneli investeerde ooit €100 in cryptomunten. De Bitcoin was in 2010 amper 0,001 eurocent waard. Eind 2017 stond deze al boven de €7000. Livaneli begon met €100, alleen omdat anderen zeiden dat je hier nooit een miljoen euro van kon maken. De jonge investeerder dacht hier anders over en kreeg uiteindelijk gelijk.

Hij investeerde niet alleen in Bitcoin maar ook in Ethereum en andere coins. Waar hij precies in handelt, blijft onduidelijk. Wel volgt hij regelmatig het cryptocurrency nieuws en probeer hierop in te springen. Een bekend voorbeeld was het nieuws dat China de Bitcoin aan banden ging leggen. Op dat moment kon je een daling van de koers verwachten. Livaneli verkocht voor de koersdaling zijn Bitcoins (Achteraf had hij dit beter niet kunnen doen: de koers schoot daarna omhoog).

Overigens vindt de jonge Rotterdammer het helemaal niet erg wanneer de Bitcoin uiteindelijk niets meer waard is. Hij heeft zijn inleg er allang weer uitgehaald en heeft hier veel van geleerd.

Kan ik ook miljonair worden?

Er zijn maar enkelen die het tot Bitcoin miljonair hebben weten te schoppen. De allereerste Bitcoin transactie was de aankoop van twee pizza’s voor 10.000 bitcoins. Hiermee werd de beginwaarde van deze cryptomunt bepaald. Had deze pizzaliefhebber zijn bitcoins aangehouden, dan had hij eind 2021 meer dan 580 miljoen euro gehad. Hopelijk hebben de pizza’s gesmaakt!

Er zijn maar weinig mensen die bij een koersstijging hebben gewacht met de verkoop van hun Bitcoins. Bij een flinke koersstijging is het logisch dat je winst wil nemen: meer uit angst om de winst mis te lopen. Niemand had verwacht dat de koers nog verder zou stijgen.

Is het mogelijk om op het huidige niveau nog Bitcoin miljonair te worden? In november 2017 stond de koers net boven de €7000. In 2021 tikte deze de €58.000 aan. Is het verstandig om ze alsnog aan te kopen? Gedacht wordt dat de koers nog verder zal stijgen. Sommige menen dat deze zelfs richting de €500.000 stijgt. Anderen denken dat het plafond snel bereikt zal zijn.

Investeren of niet

Het is heel moeilijk te voorspellen wat de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten zal doen. Het blijft een risico, maar het is ook niet nodig om volop in Bitcoins te gaan. Iemand die toch wil investeren hoeft niet perse een hele cryptomunt te kopen. Het is ook mogelijk om een gedeelte daarvan aan te schaffen. Bij een koersstijging zal de winst minder groot zijn, bij een daling zal ook het verlies minder pijn doen.

Investeren of niet, dat blijft de vraag. Helaas is dit een vraag waar niemand antwoord op kan geven. Er zijn simpelweg twee partijen: aan de ene kant staan de believers, die geloven dat de koers nog verder zal stijgen. Aan de andere kant staan de pessimisten, die geloven dat dit een bubbel is.

Met andere cryptomunten miljonair worden

Is er potentie om met andere cryptomunten miljonair te worden? Er zijn een aantal munten die de afgelopen tijd een sterke stijging hebben laten zien. Dit zijn niet alleen Bitcoin maar ook Ethereum en veel kleine munten. De koers van deze munten ligt een stuk lager dan die van Bitcoin en is daarmee toegankelijker voor beleggers. Dit is ook wat steeds meer gebeurt: beleggers stappen over op andere munten.

Miljonair worden met cryptocurrency

Er zijn meer dan 12.000 cryptocurrency verkrijgbaar. Is het mogelijk om rijk te worden met andere cryptocurrency dan alleen Bitcoin of een van de andere grotere munten?

Dit hangt af van het vertrouwen en de verwachtingen van beleggers. Sommige cryptomunten worden steeds populairder. Dit zijn de munten die nog zeer laag in prijs zijn, maar waar een groeiende aandacht voor is. Dit zijn onder andere Dogecoin, Shiba Inu en NFT tokens. Ook DeFi tokens hebben al een aantal uitschieters naar boven gemaakt.

Dit zijn veelal munten die minder dan 50 eurocent per stuk waard zijn. Veel van deze munten staan zelfs op een koers van onder de 1 eurocent. Dit maakt het mogelijk om groot in te kopen. De vraag blijft echter hoeveel deze munten in prijs gaan stijgen. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar de market cap. Sommige cryptomunten laten flinke sprongen vooruitzien. De marktwaarde stijgt, wat het steeds interessanter maakt.

Het verhaal van de Limburgse Didi Taihuttu

Wereldwijd gaat het verhaal van Didi Taihuttu rond. Deze Venlonaar verkocht zijn huis om te investeren in Bitcoins en andere cryptomunten. Hij ging veel verder dan het verkopen van zijn woning. Ook overige bezittingen en zelfs het speelgoed van de kinderen werd verkocht. Hij investeerde niet alleen in Bitcoin maar ook in Dogecoin en andere cryptocurrency. Didi Taihuttu woont met zijn vrouw en drie kinderen tijdelijk op een Limburgse camping.

Sommige mensen verklaren hem voor gek. Velen zijn ervan overtuigd dat het hier een bubbel betreft, net als de tulpenmanie of de internet bubbel. Toch blijft Didi Taihuttu geloven in cryptomunten. In oktober 2017 vertelt hij dat het er over vijf jaar heel anders uitziet, met een koers van wel 100.000 euro. Inmiddels is het twijfelachtig of bitcoin in 2022 een koers van een ton gaat halen. Jammer, Didi.

Pump and Dump

Een veelgehoorde uitdrukking in de wereld van cryptocurrencies is Pump and Dump. Dit kan ook wel vertaald worden als pompen en dumpen. Het zijn vaak de kleine munten waarmee dit gedaan wordt. In een korte tijd pompt een groep beleggers de koers flink omhoog. Andere investeerders zien de koers stijgen en kopen deze munten snel. Hierdoor wordt de koers nog verder omhoog gedreven. Uiteindelijk verkoopt de eerste groep de munten in snel tempo. Hierdoor daalt de koers weer hard.

Er zijn diverse Pump and Dump communities. Dit zijn groepen die de koersen kunstmatig opdrijven, om vervolgens weer te verkopen. Maar er is ook een eerlijke manier om een cryptocoin te pompen.

Een bekende hiervan was de website pumpmycoin.com (opgeheven). Maandelijks maakten ze een openbare verkiezing om de 50 meest favoriete munten te kiezen. Vervolgens werd de meest favoriete munt gepompt door het aankopen van munten. Communityleden konden hierop deze munten kopen en profiteren van de koersstijging. Pump-en-dump groepen zijn verboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.