Bijgewerkt: 31 maart 2023

Van je hobby je werk maken. Met je passie je vermogen laten groeien. Ruim 15 jaar geleden begon ik met actief bloggen voor het internet. Uiteindelijk heeft dit mij een passief inkomen opgeleverd. De blogs genereren elke maand een mooi inkomen. Wil jij dat ook? Denk niet dat je te laat bent want het internet blijft groeien. Er is nog ruimte voor miljoenen blogs.

Online geld verdienen

Er zijn ruim 100 manieren om online geld te verdienen. In de uitgebreide cursus Internet Inkomen maak je kennis met meer dan 70 van deze methoden. Bloggen is een van die methoden, en ook nog eens makkelijk op te zetten. Wat natuurlijk niet betekent dat je hier gelijk een fulltime inkomen uithaalt.

De cursus bloggen en geld verdienen behoedt je voor beginnersfouten. Het laat je zien hoe je een blogwebsite start, waar je op moet letten en op welke manieren je geld verdient.

Cursusaanbod van Geldkip Groei & Ondernemen

Bij Geldkip Groei & Ondernemen leer je alles over een internet inkomen. Je hebt keuze uit een aantal interessante cursussen.

Je wil geld verdienen met of via het schrijven van blogs. Op basis van je ideeën en behoeften kan ik de volgende 3 cursussen aanbevelen.

Internet Inkomen

Dit is de meest uitgebreide cursus over online geld verdienen. De cursus bestaat uit maar liefst 8 leerboeken, 3 video’s en een persoonlijke chatsessie. Je leert alles over online diensten aanbieden waaronder blogs voor bedrijven en websites schrijven. Maar ook bloggen voor jezelf en hier affiliate links bijplaatsen.

De cursus gaat ook op online coaching geven, investeren en handelen, digitale producten verkopen en e-commerce. Daarnaast ontdek je foute methoden met betrekking tot online geld van.

Geschikt voor:

 • Iedereen die op meerdere manieren om mijn geld wil verdienen
 • Mensen die nog zoekende zijn naar een geschikte methode
 • Mensen die hun vermogen op een veilige manier willen laten groeien

Actieve Affiliates

Ben je geïnteresseerd in affiliate marketing? Je schrijft blogs en promoot in je blogs producten of diensten van adverteerders. Je ontvangt commissie wanneer een bezoeker iets via jouw affiliate linkje koopt of contactgegevens achterlaat. Soms wordt je alleen voor kliks betaald.

Deze cursus gaat op affiliate marketing. Bijvoorbeeld wat het is, trends en toekomstverwachtingen, hoe je een affiliate marketing business opzet en verdiensten berekenen. Een belangrijk onderdeel van de cursus vormt bloggen, SEO en sociaal media. De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken en een persoonlijke chatsessie met je docent.

Geschikt voor:

 • Mensen die met bloggen een passief inkomen willen realiseren
 • Bij interesse in affiliate marketing
 • Mensen die al een blog website hebben en hier hun verdienmodel van willen maken

Online Ondernemen

Op zoek naar een cursus bloggen en geld verdienen? Wanneer je voor bedrijven of websites wil bloggen dan is deze cursus iets voor jou. Je leert wat het aanbieden van online diensten inhoudt. Je krijgt verschillende voorbeelden te zien, hoe je als freelancer start en hoe je aan werk komt.

De cursus leert je niet hoe je moet bloggen, maar wel hoe je een succesvolle business als zzp’er of freelancer opzet. En natuurlijk hoe je de tarieven bepaalt, want je wel erg zeker wat aan overhouden.

Geschikt voor:

 • Iedereen die online zijn diensten aan wil bieden
 • Mensen die overwegen om een carrièreswitch naar online ondernemer te maken
 • Startende ondernemers

SEO & social media – online klassikale lessen

Dit is een online live cursus. Elke les wordt dus live gehouden door een van de twee docenten, soms zijn ze samen aanwezig. Het voordeel van deze cursus is dat je interactie met de docenten en andere deelnemers hebt. Het zijn eigenlijk klassikale lessen, maar dan online.

In deze cursus, die in totaal uit 6 bestaat, leer je alles wat je moet weten over SEO, bloggen en sociaal media. Je ontdekt de ins en out en hoe deze twee elkaar versterken. Je krijgt huiswerkopdrachten mee. De laatste les is individueel. Dit betekent dat er geen andere deelnemers aanwezig zijn: je krijgt privéles van je docent.

Na de cursus krijg je nog gedurende een maand begeleiding. Je mag regelmatig blogs of sociale mediapost ter beoordeling inleveren. Zo weet je of je het geleerde goed in de praktijk brengt.

Geschikt voor:

 • Ondernemers die aan hun online zichtbaarheid willen werken
 • Mensen die met bloggen geld willen verdienen
 • Bij (zakelijke) interesse in SEO en sociaal media

Welke cursus bloggen en geld verdienen is het meest geschikt?

Een van bovenstaande cursussen sluiten zeer goed bij je ideeën aan. De eerste cursus, Internet Ondernemen, is het meest uitgebreid. Hij gaat namelijk over alle aspecten van online geld verdienen. Ideaal want wanneer je eenmaal met bloggen begint dan merk je dat er veel meer methoden zijn om een passief inkomen te realiseren.

Om je hierop voor te bereiden is deze cursus zeker een aanrader.

Wil je dat jouw blogs goed in zoekmachines gevonden worden? Wil je aan jouw online zichtbaarheid werken? Kies dan voor de cursus SEO & social media. Deze cursus is een stuk duurder maar dankzij de online klassikale lessen leer je ontzettend veel. Bovendien is hij specifiek gericht op ondernemers en affiliates.

Het alternatief is de kleine cursus Actieve Affiliates waarbij je in je eigen tempo studeert. Je plant zelf een chatsessie in, op een moment dat het jou uitkomt.

Je ziet, er zijn verschillende cursussen die perfect bij jou passen. Het is aan te raden om de inhoud van de cursussen te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Wat kost een cursus bloggen en geld verdienen?

Een cursus over bloggen en geld verdienen is verkrijgbaar vanaf € 19,99. De online klassikale cursus kost rond de € 1500. Bedenk dat dit nog steeds goedkoop is, want voor een online klassikale cursus betaal je ergens anders meer dan € 2500. Sommigen bieden dit soort cursussen zelfs voor € 4000 aan!

Schaf je de cursus aan voor je bedrijf of toekomstige business? De btw is aftrekbaar van de voorbelasting. Soms zijn de kosten van de cursus ook aftrekbaar. Je moet dan aan kunnen tonen dat je de cursus voor je (toekomstige) bedrijf hebt gevolgd.

Kun je echt geld verdienen met bloggen?

Ja, het is zeker mogelijk om maandelijks een mooi inkomen met bloggen te verdienen. Toen ik nog maar net begon, dat was in 2003, verdiende ik in de eerste maand € 200. Ik was helemaal verbaasd, kon je met schrijven echt zoveel verdienen? De maand daarop had ik al € 300 en een jaar later zat ik op € 800 per maand.

Ik dacht dat het hiermee zou stoppen. Toch groeide mijn inkomen door naar € 2200 per maand. Dat was in 2013. Ik schreef toen voornamelijk blogs en plaatste hier affiliate linkjes bij. Uiteindelijk begon Google met een aantal algoritme-updates. Dat leidde ertoe dat mijn inkomen weer terugzakte naar minder dan € 1500.

Ik moest manieren vinden om het inkomen weer omhoog te krijgen. Dus startte ik een aantal andere websites. En begon ik met bloggen voor bedrijven. Uiteindelijk groeide mijn inkomen tot boven de € 5000 per maand. En het groeit nog steeds.

Dus ja, met de juiste aanpak kun je € 100.000 per jaar genereren. Alleen door het runnen van een succesvolle blog.

Mooie praatjes, toch?

Soms zie ik websites die beloven dat je € 25.000 per maand met je blogwebsite kunt verdienen. Weet je, dat is zeker mogelijk. Maar geloof maar dat iedereen dit realiseert. Bloggen en geld verdienen is alleen voor de doorzetters weggelegd. Velen vinden het teleurstellend dat ze niet na drie maanden een fulltime inkomen hebben. Dus stoppen ze ermee.

In al mijn cursussen motiveer ik je om door te blijven gaan. Ik laat je zien hoe je langzaam een passief inkomen opbouwt. Of hoe het je lukt om als online ondernemer succesvol te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.