,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Vaak wordt gezegd dat daytraden met weinig geld niet effectief is. Het omgekeerde is waar: ook met een kleine investering kun je binnen een jaar je vermogen flink laten groeien. Daytraden met weinig geld levert het meest op wanneer je dit in cryptocurrency steekt. Met aandelen verloopt alles een stuk trager.

Het idee achter daytraden

Voordat je gaat daytraden met weinig geld moet je eerst weten wat dit precies inhoudt. Daytraden betekent dat je dagelijks handelt in cryptocurrency, aandelen of opties. Dit doe je minimaal vijf dagen per week. Ook besteed je hier dagelijks enkele uren aan. Daytraden kan uiteindelijk een fulltime baan zijn.

Bij daytraden draait het om snelle en dagelijkse winsten. Je kiest niet voor de allerhoogste winst, 0,5% tot 3,5% per keer is voldoende. Doordat je dit dagelijks doet loopt de weekwinst hoog op.

Koop crypto bij Litebit en betaal met iDEAL

Daytraden met crypto

Cryptocurrency is zeer volatiel. Dit betekent dat koersen dagelijks sterk wisselen. Een koersverschil van 10% per dag of meer is vrij normaal. Soms kan de koers binnen één dag meer dan 100% oplopen. Maar ook 80% of meer dalen.

Daytraden met crypto brengt grote risico’s met zich mee. Aan de andere kant vang je deze risico’s goed op dankzij hogere winsten.

Dit verdient een daytrader

Houd er rekening mee dat daytraden met weinig geld in het begin niet zo snel gaat. Mogelijk bestaat je winst uit enkele centen. Pas wanneer je een paar weken verder bent dan gaat het om enkele euro’s per dag. Om vervolgens op te lopen tot € 100 of meer per dag aan winst.

Wat verdient een daytrader? Zet je groot geld in dan kun je hier dagelijks goed mee verdienen. De meeste traders verdienen dagelijks tussen de 1% en 2% winst. Daytraden met weinig of veel geld ziet er als volgt uit:

  • Traden met € 100: € 1 euro tot € 2 winst per dag
  • Traden met € 10.000: € 100 tot € 200 winst per dag

Rente op rente

Wanneer je met € 100 per dag begint dan haal je hier winst uit. Die winst investeer je opnieuw. Zo creëer je rente op rente. Stel dat je dagelijks een winst van 1% weet te realiseren. Terwijl een ander een dagelijkse winst van 2% realiseert. Wanneer beide personen met € 100 starten dan ziet het totaalbedrag er na een jaar zo uit:

  • 1% per dag: na 365 dagen € 3778
  • 2% per dag: na 365 dagen € 137.740

Stel nu dat je dagelijks 3% aan winst realiseert. Dan zou je met een startkapitaal van € 100 na 365 dagen maar liefst 4,8 miljoen euro hebben. Helaas lukt het niemand om dagelijks 3% winst te halen. Je maakt namelijk ook altijd verlies. Die 1% winst per dag is daarom heel realistisch.

Startkapitaal van € 1000

Daytraden met weinig geld kan, maar met een startkapitaal van € 1000 kom je veel verder. Behaal je dagelijks 1 procent winst? Investeer de winst opnieuw en bekijk wat je na 6, 12, 18 en 24 maanden bij elkaar hebt gehandeld:

  • Na 6 maanden: € 5995
  • Na 12 maanden: € 37.783
  • Na 18 maanden: € € 226.541
  • Na 24 maanden: € 1.427.587

Rekening houden met verlies

Helaas gaat daytraden met weinig geld niet altijd over rozen. De meeste traders gaan voor een dagelijkse winst van 1% tot 1,5%. Beginners maken nog veel fouten. Je durft bij verlies niet te verkopen of bijkopen. Hierdoor kan het verlies hoger oplopen dan gewenst. Dit betekent dat de eventuele winst teniet wordt gedaan.

Ook kan het niet elke dag feest zijn. Er zijn van die dagen dat je helemaal geen winst haalt maar alleen op verlies staat. Dit overkomt zelfs de allerbeste daytrader. Uiteindelijk weten de professionals dit wel recht te trekken, simpelweg door het nemen van de juiste beslissingen.

Zo werkt daytraden

Sommigen kopen cryptomunten aan om ze pas 1-3 dagen later met winst te verkopen. Is dit geval gaat het niet om daytrading. Bij daytrading is het de bedoeling dat je de posities dezelfde handelsdag sluit. Het maakt hierbij niet uit of je op winst of verlies staat: het is de bedoeling dat je tijdens de nachtelijke uren geen crypto in je account hebt staan.

Dit is hoe het moet maar eigenlijk niet te doen is. Er is bij cryptocurrency namelijk geen sprake van een vaste marktsluiting. De handelsplatformen zijn 24 uur per dag geopend. Er zijn dan twee dingen die je kunt doen.

Ten eerste kun je voor jezelf een opening- en sluitingstijd bepalen. Bijvoorbeeld elke dag om 8:00 uur of 9:00 uur starten en om 17:00 uur of 18:00 uur afsluiten. Als tweede kun je ook bepalen dat je cryptocurrency voor twee dagen, zeven dagen of misschien wel 14 dagen aanhoudt. Binnen die periode moeten cryptomunten op winst staan of je verkoopt ze.

Hoeveel uur per dag daytraden echt nodig is

Vooral wanneer je start met daytraden met weinig geld zal je hier in het begin veel tijd aan moeten besteden. Denk hierbij aan 4 tot 10 uur per dag. Dit geldt ook wanneer je flink geld wil verdienen.

Je moet ook rekening houden met de verschillende beurzen. In Europa merk je dat iedereen tussen 7:00 uur 19:00 uur handelt. De Amerikaanse beurs gaat rond 15:00 uur Amsterdamse tijd kopen. Terwijl de Aziatische beurs rond 3:00 uur ‘s nachts (Amsterdamse tijd) actief wordt. Je moet dus bepalen welke beurzen je nog mee wil nemen.

Kan je hier rijk mee worden?

In de praktijk zijn er maar weinig daytraders die hier echt rijk mee worden. Wil je toch voor rijkdom gaan, dan moet je echt goed zijn in wat je doet. Kijk maar eens naar bovenstaande rekenvoorbeelden. Houd er echter rekening mee dat deze rekenvoorbeelden alleen voor de meest gunstige gevallen tellen. Zelfs met een doel van 1% winst per dag zal dit in de praktijk vaak tegenvallen.

Rijk worden met daytraden betekent dagelijks kleine winsten maken. Hierbij moet je ook nog eens ontzettend veel kleine winsten realiseren. Dan pas behaal je een mooi rendement.

Welke broker voor daytraden met crypto

Wil je daytraden met weinig geld dan heb je twee mogelijkheden: bij een broker of handelsplatform. Voordeel van een broker is dat dit een tussenpersoon is waardoor je zelf niet veel kennis van cryptocurrency nodig hebt. Je crypto wordt in cold wallets opgeslagen zodat ze veilig staan (100% garantie is er nooit).

Bij een handelsplatform bied je mee met betrekking tot de aan- en verkoopprijs. Hierdoor heb je wat meer invloed op de prijs die je betaalt of ontvangt. Ook zijn de handelskosten hier lager maar moet je wel de nodige kennis en ervaring hebben. Voor beginners is het Nederlandse Bitvavo een absolute aanrader. Meld je aan via onderstaande link en ontvang ook nog eens de eerste € 1000 handelskosten gratis.

Meld je aan bij Bitvavo

Of je nu bij een broker of handelsplatform aanmeldt: je hebt verificatie (middeltje ID) en een startkapitaal nodig. Daarna start je met daytraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.