Bijgewerkt: 27 maart 2023

Schrik je wanneer je in een restaurant € 50 per persoon af moet geven? Natuurlijk is dat veel geld maar het kan nog veel erger. In deze geweldige blogpost vind je een overzicht van de 40 duurste restaurants ter wereld. Een aantal van die dure aanbieders zitten bijna bij jou om de hoek.

De gemiddelde prijs per persoon

Het lijstje hieronder is samengesteld op basis van de gemiddelde prijs per persoon. Het gaat dan om een volledige maaltijd exclusief drankjes, het geven van fooi en eventuele belastingen die je moet betalen. In Nederland, België en veel andere Europese landen is het gebruikelijk dat belasting en fooi bij de prijs het inbegrepen. Dat is echter niet overal het geval.

Top 40 duurste restaurants van de wereld

Houd je creditcard gereed want hier komen ze: de 40 alle duurste restaurants ter wereld. De lijst bestaat uit de naam van het restaurant, vestigingsplaats en land, gevolgd door de prijs per persoon.

 1. Sublimotion, Ibiza, Spanje – $1,790
 2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China – $1,500
 3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan – $600
 4. Maison Pic, Valence, Frankrijk – $550
 5. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Zwitserland – $500
 6. The Fat Duck, Bray, Verenigd Koninkrijk – $500
 7. Per Se, New York City, Verenigde Staten – $475
 8. Guy Savoy, Parijs, Frankrijk – $450
 9. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Parijs, Frankrijk – $430
 10. Masa, New York City, Verenigde Staten – $420
 11. Noma, Kopenhagen, Denemarken – $400
 12. L’Ambroisie, Parijs, Frankrijk – $380
 13. Ithaa Undersea Restaurant, Maldiven – $370
 14. Le Bernardin, New York City, Verenigde Staten – $365
 15. Restaurant de l’Hôtel de Ville, Crissier, Zwitserland – $360
 16. Ryugin, Tokio, Japan – $350
 17. Osteria Francescana, Modena, Italië – $350
 18. Aragawa, Tokio, Japan – $350
 19. Joel Robuchon, Las Vegas, Verenigde Staten – $350
 20. Alinea, Chicago, Verenigde Staten – $345
 21. Azurmendi, Larrabetzu, Spanje – $340
 22. Quintessence, Tokio, Japan – $330
 23. Guy Savoy, Las Vegas, Verenigde Staten – $325
 24. Sukiyabashi Jiro, Tokio, Japan – $320
 25. Gaggan, Bangkok, Thailand – $315
 26. Le Calandre, Rubano, Italië – $310
 27. Atelier Crenn, San Francisco, Verenigde Staten – $305
 28. Restaurant Gordon Ramsay, Londen, Verenigd Koninkrijk – $300
 29. The Table at Season to Taste, Cambridge, Verenigde Staten – $300
 30. Mugaritz, San Sebastian, Spanje – $295
 31. Saison, San Francisco, Verenigde Staten – $290
 32. Mirazur, Menton, Frankrijk – $285
 33. Osteria Francescana, Modena, Italië – $280
 34. Faviken, Järpen, Zweden – $275
 35. Amber, Hong Kong, China – $270
 36. Restaurant Andre, Singapore – $265
 37. Aqua, Wolfsburg, Duitsland – $260
 38. Aponiente, El Puerto de Santa Maria, Spanje – $255
 39. Gion Sasaki, Kyoto, Japan – $250
 40. Le Louis XV, Monte Carlo, Monaco – $245

Het beste restaurant ter wereld

Is het duurste restaurant ook gelijk het beste restaurant ter wereld? Er is geen objectief antwoord op de vraag wat het beste restaurant ter wereld is. Smaken en voorkeuren van personen verschillen. Er zijn verschillende jaarlijkse lijsten van gerenommeerde culinaire experts en organisaties die restaurants rangschikken. Dit doen ze op basis van verschillende criteria zoals de kwaliteit van het eten, de service, de sfeer en de prijs.

Een van de meest gerenommeerde lijsten is de World’s 50 Best Restaurants. Dit is een lijst die wordt samengesteld door een panel van meer dan 1.000 culinaire experts en chef-koks. Het restaurant dat momenteel op nummer 1 staat op de lijst is Mirazur in Menton, Frankrijk. Het serveert moderne, inventieve gerechten met een focus op lokaal geproduceerde ingrediënten en heeft een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Andere restaurants die hoog op de lijst staan zijn Noma in Kopenhagen, en Asador Etxebarri in Biskaje (Spanje).

Waarom zou je in een duur restaurant eten?

Mensen hebben verschillende redenen om restaurant te gaan. Kijk maar eens wat de meest populaire redenen zijn.

Sociale ervaring: eten in een restaurant is een sociale ervaring. Mensen komen samen om van elkaars gezelschap te genieten en natuurlijk van het heerlijk eten.

Gemak: toegeven, in een restaurant eten is makkelijker dan thuis ook en. Je krijgt een smakelijke maaltijd zonder de stress van het plannen, inkopen doen, bereiden en opruimen.

Diversiteit: restaurants bieden vaak een brede selectie van gerechten uit verschillende keukens en culturen. Je ontdekt continu nieuwe smaken en doet culinaire ervaringen op.

Kwaliteit: veel restaurants beschikken over getraind personeel en een ervaren chef-kok. Die maken gebruik van hoogwaardige ingrediënten.

Gelegenheid: een bezoek aan een restaurant is een gelegenheid om iets speciaals te vieren zoals een verjaardag, huwelijk of een romantisch diner.

Tijd: sommige mensen hebben geen tijd om te koken. Ze besparen tijd door in een restaurant te eten.

Comfort: restaurants laten je genieten van een heerlijke maaltijd in een mooie omgeving. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afruimen of de afwas.

Het is echter niet zo dat je deze voordelen alleen in een duur restaurant vindt. Meestal gaan mensen naar een duur restaurant omdat het exclusiviteit biedt. De gerechten zijn bijzonder, de locatie is zeer mooi en vaak geeft het ook een bepaalde status om in een duur restaurant te eten. Het is een plek waar je door anderen gezien wil worden.

De nadelen van een (duur) restaurant

Het is geweldig om in een restaurant te eten, vooral wanneer je dit met je geliefde, een zakenrelatie, familie of vrienden doet. Ondanks de voordelen van restaurants zijn er ook enkele nadelen.

Kosten: uit eten gaan kan duur zijn, al helemaal wanneer je voor een van de duurste restaurants ter wereld ligt. Je betaalt niet alleen voor het gerecht maar ook voor de drankjes aan de servicekosten. Uit eten is altijd duurder dan wanneer je thuis een lekkere maaltijd klaarmaakt.

Wachttijden: zonder reservering moet je in een restaurant soms wachten voordat er een tafel beschikbaar is bij grote drukte kan het lang duren voordat je gerecht wordt geserveerd. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je haast hebt.

Kwaliteit: hoewel restaurants over het algemeen goede kwaliteit bieden, is dit niet altijd het geval. Sommige restaurants kunnen tegenvallen wanneer het om de kwaliteit van het eten gaat, de service, de sfeer of de prijs.

Hygiëne: alle restaurants moeten zich houden aan strikte hygiënevoorschriften. Sommige restaurants nemen deze regels niet zo serieus. Dit kan leiden tot voedselvergiftiging of andere gezondheidsproblemen.

Beperkte menukeuze: sommige restaurants hebben een beperkte menukeuze. Dit kan leiden tot beperkte opties voor mensen met speciale dieetwensen of allergieën.

Drukte: in een duur restaurant zit je comfortabel. Ga je naar een goedkoop restaurant dan kan het hier druk en lawaaierig zijn. Dit maakt het lastig om een gesprek te voeren met je gezelschap of om rustig van je maaltijd te genieten.

Reistijd: ligt je favoriete restaurants niet naast de deur? Dan moet je tijd en geld besteden aan het reizen naar de locatie. Niet altijd even prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.