,

Een crypto uitwisseling wordt ook wel een cryptocurrency exchange genoemd. Hier vindt de uitwisseling van cryptogeld plaats. De meeste crypto uitwisselingen zijn gevestigd in Korea, China of Amerika. Ook Nederland kent een paar van deze uitwisselingen. We nemen je mee naar de meest betrouwbare crypto uitwisselingen.

Beste crypto uitwisseling

De beste cryptocurrency uitwisseling biedt de mogelijkheid om in verschillende munten te handelen. Dit moeten sowieso Bitcoin en Ethereum zijn. Hoe meer verhandelbare munten, hoe beter de crypto uitwisseling is. De volgende crypto uitwisselingen zijn zeker een aanrader:

Coinbase

 • Ondersteunt fiat geld
 • Verschillende ordertypen
 • Lage transactiekosten
 • Actief in ruim 32 landen waaronder Europa

Coinbase heeft in april 2018 eurn.com aangekocht. Het is de enige grote aankoop die Coinbase ooit heeft gedaan.

[do_widget id=custom_html-4]

Binance

 • Ondersteunt geen fiat geld
 • Stoplimit en marktlimit mogelijk
 • 0,1% transactiekosten
 • Wereldwijd actief, Binance is in Hongkong gevestigd

Binance maakt meer winst dan de bekende Deutsche Bank.

Kraken

 • Ondersteunt fiat geld
 • Meerdere ordertypen mogelijk
 • Acceptabele transactiekosten
 • Gevestigd in San Francisco en vooral populair onder Europese beleggers

Crypto uitwisseling Kraken heeft in april 2018 bekend gemaakt dat het zich terugtrekt uit Japan. Dit heeft te maken met strengere regelgeving rondom de cryptohandel.

Bittrex

 • Geen ondersteuning voor fiat geld
 • Limit order, marktorder en stop limiet
 • Hoge transactiekosten van gemiddeld 0,25%
 • Gevestigd in de VS, actief over de hele wereld

Bittrex ondersteunt meer dan 180 cryptomunten.

Tip: bewaar cryptomunten veilig in een van deze hardware wallets

Andere crypto uitwisseling

Staat hierboven niet de crypto uitwisseling die je zoekt? Misschien is Bitfinex meer geschikt, een professionele uitwisseling dat fiat geld ondersteunt. Het biedt verschillende ordertypen en heeft gemiddelde transactiekosten. Bitfinex is in 2016 gehackt en heeft beveiliging nu op de hoogste plaats staan.

Ook de crypto uitwisseling Kucoin is interessant. Het heeft een grote altcoin ondersteuning. Het is wel even opletten, bij Kucoin is hier niet mogelijk om met fiat geld te handelen. Wel heeft het een eigen munt: Kucoin Shares. Hiermee is het mogelijk om deze te verhandelen tussen Bitcoin en Ethereum of meer dan 50 andere altcoins.

Aanmelden bij een crypto uitwisseling

Wie cryptomunten wil verhandelen moet zich eerst aanmelden bij een crypto uitwisseling. Veel Nederlanders zijn actief bij de crypto uitwisseling Binance. Onze tweede keus valt op crypto uitwisseling Coinbase.

Aanmelden bij de twee bovenstaande crypto uitwisselingen is heel eenvoudig. Registreer door middel van het invullen van naam, adres en overige gevraagde gegevens. Wie actief wil handelen op een crypto uitwisseling moet zijn gegevens laten verifiëren. Dit gebeurt door middel van het uploaden van een ID bewijs.

Nederlandse crypto uitwisseling

Het zijn er niet veel, maar er zijn toch een aantal Nederlandse crypto uitwisselingen. De eerste is Litebit, dat de handel in meer dan 50 verschillende cryptomunten mogelijk maakt. Litebit is Nederlandstalig en heeft dan ook een Nederlandstalige klantenservice. Het voldoet aan de Nederlandse wetgeving op het gebied van crypto uitwisselingen. Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen kan door middel van iDEAL, Sepa of verschillende andere betaalmethoden.

Een tweede Nederlandstalige crypto uitwisseling is AnyCoinDirect. Het is gevestigd in het Nederlandse Veghel en biedt een Nederlandstalige klantenservice. Bij AnyCoinDirect handel je in ruim 25 verschillende soorten cryptomunten waaronder Bitcoin, Ripple en Gulden.

Overige Nederlandse crypto uitwisselingen zijn minder interessant. Ze bestaan nog niet lang genoeg of hebben een laag handelsvolume. Kies altijd voor een betrouwbare crypto uitwisseling, zo blijft je investering veilig.

Is een lage vergoeding beter?

Een crypto uitwisseling met een lage vergoeding lijkt veel aantrekkelijker. Toch hoeft het dit niet altijd te zijn. Een crypto uitwisseling moet vooral betrouwbaar zijn. De grootste cryptocurrency exchanges vallen weleens ten prooi aan hack pogingen. Dit is ook gebeurd bij het Nederlandse Litebit, toch hebben ze de hackpoging uitstekend weten te weren. Tevens brengen ze hun klanten hier direct van op de hoogte. Dit geeft maar eens aan hoe belangrijk het is om te kiezen voor een betrouwbare crypto uitwisseling. Ga daarom niet voor de laagste transactiekosten, maar wel voor de hoogste betrouwbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.