Bijgewerkt: 27 maart 2023

Moet je ook zo vaak dromen over geld? Het kan natuurlijk dat je hier tijdens je slaap echt over droomt. Of dat je hoopt om ooit rijk te worden. Hoe dan ook, dromen over geld  staat vaak voor een verborgen verlangen. Laten we eens gaan kijken wat deze dromen betekenen en hoe je  een droom werkelijkheid gemaakt.

Macht, welvaart, rijkdom en succes

Dromen over geld heeft vaak een betekenis. Het staat voor macht en welvaart maar ook voor rijkdom en succes. Mensen die vaak dromen over geld hebben het over het algemeen meer zelfvertrouwen. Natuurlijk heeft elke droom zijn eigen betekenis. Daarom vind je hieronder een wat meer uitgebreide omschrijving van de meest voorkomende dromen over geld.

Tip: bekijk gelijk even de beste dekbedden zodat je nóg beter droomt

Dromen over geld vinden

Wanneer je droomt over het vinden van geld dan wijst dit vaak op nieuwe mogelijkheden. Iets gaat er in de toekomst veranderen, waardoor je je doelen bereikt. Maar wanneer je geld in kleding vindt dan heeft dit weer een andere betekenis. Waarschijnlijk sta je voor een periode met financiële problemen.

Vind je in je droom een portemonnee met geld? Dit is dan weer een goed teken voor de toekomst. Er verandert iets in je persoonlijke leven maar het kan ook dat je meer succes met je onderneming of werk hebt.

Dromen over geld winnen

Bij dromen over geld winnen ben je over het algemeen tevreden met je leven. Het kan ook dat je onlangs een beslissing hebt gemaakt. De droom over geld winnen gaat dan over deze beslissing: je hebt een goede keuze gemaakt. Het kan ook dat zich nieuwe kansen voordoen, houd de toekomst dus goed in de gaten.

Dromen over geld krijgen

Je krijgt in je droom geld van iemand anders. Wat is hier de betekenis van? Wanneer je hierover droomt dan betekent dit dat je iemand wil helpen. Maar het kan ook dat je te negatief in het leven staat en dit graag wil veranderen, waarbij je dus jezelf helpt.

Dromen over geld stelen

Het komt soms voor en dromen over geld stelen is natuurlijk nooit leuk. Maar ook dit heeft een achterliggende betekenis. Mogelijk vormen zich een aantal gevaren, wees dus op je hoede. Maar het kan ook dat je een doel wil bereiken en dat hier veel voor nodig is. Er is dus nog een lange weg te gaan.

Dromen over geld verliezen

Niemand wil geld verliezen maar je kunt hier natuurlijk wel over dromen. Voel jij je misschien ongelukkig, want daar staan dromen over geld verliezen synoniem voor. Of dat iemand in je omgeving ongelukkig is en dat je niet goed weet wat je hiermee aan moet.

Dromen over geld kwijtraken

Een droom over het kwijtraken van geld heeft dezelfde betekenis als een droom over het verliezen van geld. Maar het kan ook betekenen dat jij je leven nodig moet reorganiseren.

Dromen over geld weggeven

We geven allemaal wel eens wat geld weg, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of aan een goed doel. Maar wat betekent het wanneer je droomt over het weggeven van geld? Zeer waarschijnlijk hebben anderen jouw hulp nodig en wil je deze hulp bieden. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je zelf hulp nodig hebt en hiernaar op zoek bent. Wanneer je droomt over geld weggeven kan het ook over leiderschap of macht gaan, iets dat je uit handen geeft.

Dromen over geld op de bank

Bij het dromen over geld op de bank kunnen er verschillende betekenissen naar voren komen. Overval je een bank dan kost iets je veel energie of maak jij je ernstig zorgen over iets. Maar wanneer je getuige bent van een bankoverval dan betekent dit vaak een financiële instabiliteit. Haal je veel geld van de bank dan betekent het dat je een beetje op je uitgaven moet letten. Mogelijk geef je meer uit dan dat er binnenkomt.

Rijk worden? Maak dromen werkelijkheid

Je droomt niet zomaar over geld. Soms heeft dit met je financiële situatie of je werk te maken. En het is een feit: we allemaal willen allemaal rijk zijn. Want hoewel geld niet gelukkig maakt draagt het hier zeker toe bij.

Rijk worden, hoe werkt dat eigenlijk? Helaas wordt niemand vanzelf rijk,  tenzij je een erfenis ontvangt. Voor alle andere vormen van rijk worden is er een investering nodig. Dit betekent een investering van tijd of geld.

Ik kan jou niet beloven dat je rijk wordt. Ik heb wel een aantal ideeën hierover. Welke ideeën dit zijn, dat vind je op mijn website. Gebruik de zoekfunctie of kijk in het menu. En ik hoop natuurlijk dat je hartstikke rijk wordt en niet langer hoeft te dromen over geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.