Geld verdienen met enquêtes. Met deze methode verdien je van huis uit online (extra) geld. Waar kan dit en levert het ook wat op? Ik geef antwoord op deze en nog veel meer vragen. Daarnaast ontvang je een aantal betrouwbare aanbieders voor betaald onderzoek en het invullen van vragenlijsten.

Enquêtes invullen: zin of onzin?

Hoe werkt het invullen van enquêtes? Je krijgt een vragenlijst voorgelegd. Dit kan om boodschappen, vervoer, inkomen of verzekeringen gaan. Het zijn vaak marketingbedrijven, producenten en verzekeraars die deze versturen. Waarom doen ze dit?

Stel dat een producent van smartphones een geheel nieuw model wil uitbrengen. De producent twijfelt of dit model wel in de smaak valt en wat consumenten hiervoor willen betalen. Middels een enquête komt het bedrijf hier snel achter. Voor bedrijven zijn ingevulde enquêtes dus heel waardevol.

Degene die de enquête invult ontvangt in ruil hiervoor een kleine vergoeding. Het is niet veel, maar alles bij elkaar opgeteld kan dit bedrag aardig oplopen. Of dit voor jou zinvol Is? Dat moet je zelf bepalen. Lees hieronder wat je met het invullen van vragenlijsten verdient.

Vergelijk direct de beste offertes voor:

  • – Zonnepanelen
  • – Dakisolatie
  • – Spouwmuurisolatie
  • – Vloerisolatie
  • – Vochtbestrijding

Geld verdienen met enquêtes: dit levert het op

Wat verdien je per ingevulde vragenlijst? Dit hangt er helemaal vanaf hoe lang de vragenlijst is en tot hoe ver je komt. Soms behoor je niet tot de doelgroep en wordt de vragenlijst al vrij snel afgebroken. Je ontvangt dan geen vergoeding of een kleine vergoeding van 10 of 20 cent. Vul je de lijst helemaal in? Dan ligt de vergoeding tussen de €0,50 en €2. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van €1 per ingevulde lijst.

Is geld verdienen met enquêtes tijdverspilling of zinvol? Laat ik eerlijk zijn: je gaat er niet rijk mee worden. Helaas maar waar. Wanneer jij je bij verschillende aanbieders aanmeldt, ontvang je hooguit €100 per maand. Je moet het dus vooral als een leuke bijverdienste zien. Tip: spaar alles op en laat eenmaal per jaar uitbetalen. Zo heb jij je vakantiegeld bijeen gespaard.

Betrouwbare enquête sites

Er zijn wat sites die de boel belazeren. Je vult enquêtes in en ontvangt hier nooit een vergoeding voor.Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar betrouwbare sites. Hieronder de 5 meest betrouwbare Nederlandse panels. Ontdek hoe deze te werk gaan en hoe jij je kunt inschrijven.

Opinionbar

Een bekende en betrouwbare website. Ik noem deze als eerste omdat ik mij in het verleden hier eens bij heb aangemeld. Na een verdienste van €150 een uitbetaling aangevraagd. Het bedrag stond binnen enkele dagen op de rekening. Hoe werkt Opinionbar? Meld je aan bij Opinionbar en vul je profiel in. Je ontvangt vanzelf een uitnodiging voor een onderzoek. Gemiddeld verdien je €1 per ingevulde enquête. Het minimale uitbetaling bedrag bedraagt €10.

  • Voordeel: leuke vragenlijsten, betrouwbaar
  • Nadeel: sommige enquêtes duren erg lang

Opinieland

De naam lijkt een beetje op de vorige, maar is zeker niet dezelfde. Opinieland werkt wel (bijna) hetzelfde. Registreer je bij deze website en neem deel aan online enquêtes. Voor elke vragenlijst die je invult ontvang je punten. Deze zijn inwisselbaar voor cadeaubonnen of geld. Vanaf 1000 punten mag je inwisselen.

Panelclix

Ook Panelclix is een zeer bekende website. Je kunt je gratis aanmelden via een e-mailadres of Facebook account. Bij Panelclix ontvang je punten die je later in wisselt voor geld.

Toluna

Eindelijk een app voor je smartphone, waar je leuk geld mee verdient. Via de app geef je jouw persoonlijke mening of feedback. Voor elke mening of online enquête krijg je een beloning in de vorm van punten. Deze punten kun je inwisselen voor waardebonnen, loten of leuke gadgets. Soms is dit zelfs in te wisselen voor geld. Bij Toluna kun je ook nog eens meedoen aan een virtueel krasspel. Misschien win je hier wel leuke prijzen mee.

Panelwizard

Nog meer geld verdienen met enquêtes bij panelwizard. Minder bekend dan voorgaande aanbieders, maar zeker betrouwbaar. Volgens Panelwizard zelf zijn ze ook nog eens een van de oudste onderzoekspanels van Nederland. Er staat in ieder geval een betrouwbaar marktonderzoeksbureau achter deze website. Bovendien krijg je bij Panelwizard het best betaald per vraag.

  • Voordeel: uitstekende betaling
  • Nadeel: aanmelden vraagt veel tijd

Andere aanbieders

Natuurlijk zijn er nog veel meer panels. Dit zijn onder andere Gfk panel en LifePoints. Dan is er ook nog Factsnap, het zusje van Panelwizard. Belgische lezers kunnen terecht bij Opinionworld, toluna.be of Gfk mediajury. Deze laatste is alleen beschikbaar voor mannen in de leeftijd van 16 tot 34 jaar oud.

Online geld verdienen en belasting betalen

Moet je over de vergoedingen belasting betalen? In principe wel. Door heffingskortingen kan het best voorkomen dat je helemaal geen belasting hoeft te betalen. Bekijk even wat op jouw situatie van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.