Bijgewerkt: 27 maart 2023

Sommige websites zijn compleet gericht op het invullen van enquêtes. Je zou hier veel geld mee verdienen. GeldKip onderzoekt dit soort beloftes. Wat blijkt? Enquêtes invullen voor geld is tegenwoordig niet meer zo interessant. Het levert weinig op en er zijn betere manieren om aan geld te komen.

Geld verdienen met crypto! Geen handelskosten (de eerste € 1000 vrij verhandelen). Ontvang de welkomstbonus via de aanmeldlink.

Meld je aan bij Bitvavo

Voorbeelden van enquêtesites

Op verschillende websites maak je een account aan. Vul enquêtes in voor geld of cadeaubonnen. Inwisselbaar vanaf € 2,50, maar soms moet je wachten tot je minimaal € 10 bij elkaar hebt gespaard.

Bekende enquêtesites zijn:

  • Opinieland
  • Panelclix
  • BeenQ
  • Toluna
  • GFK Panel
  • Lifepoints
  • Euroclix

Er zijn nog wel een aantal enquêtesites, maar bovenstaande zijn de meest bekende.

Enquêtes invullen voor geld: wat schuift het?

Met het invullen van online enquêtes ben je tussen de 15 en 20 minuten per keer kwijt. In sommige gevallen ben je langer dan een uur bezig, helaas maar waar. Gratis werken is niks voor een GeldKip, dus hier mag wel een beloning tegenover staan. Kun je echt tot € 400 per maand verdienen met het invullen van online enquêtes, zoals vaak in een advertentie beloofd wordt?

Nee! Dit soort advertenties zijn misleidend. In de praktijk blijkt enquêtes invullen voor geld bedroevend weinig te verdienen. Wat op zich wel logisch is, want voor het onderzoek zou het niet goed zijn wanneer mensen het alleen maar voor het geld doen.

Maar wat schuift het dan? Per ingevulde enquête ontvang je tussen de 1 en 50 cent. Soms één euro en heel soms zelfs twee eurootjes. Maar dan ben je toch al snel een half uur of langer voor die euro bezig.

Het maandinkomen

Je aanmelden bij een enkele site heeft weinig zin, het levert je hooguit € 5 per maand op. Met een beetje geluk, want in de praktijk blijkt het vaak nog minder te zijn. Enquêtes invullen voor geld is alleen lucratief wanneer je dit bij zeker 10 verschillende sites doet.

Sommigen weten met een uurtje werk per dag maandelijks toch wel € 25 op te strijken. Maar meer dan die € 25 zit er een veel gevallen niet in. Stinkend rijk worden met enquêtes invullen? Zoek liever een ander en beter betaald baantje.

Lang niet altijd betrouwbaar

Opvallend veel jongeren krijgen uiteindelijk helemaal niets betaald. Ze zijn maandenlang bezig met het invullen van enquêtes, maar achteraf voor noppes.

Is enquêtes invullen voor geld betrouwbaar of toch niet? De meeste aanbieders zijn betrouwbaar. Dat jongeren niet uitbetaald krijgen heeft vooral met de leeftijdsgrens te maken. Veel enquêtesites vereisen dat deelnemers minimaal 16 jaar oud zijn. Als je als veertienjarige een account aanmaakt dan kun je wel verwachten dat je niet krijgt uitbetaald.

Wil je enquêtes invullen voor geld, lieg dan in ieder geval niet over je leeftijd.

Meest gekozen

Samsung Galaxy A52

Gegevens worden soms doorverkocht

Sommige enquête sites doen niks anders dan gegevens verzamelen. E-mailadressen bijvoorbeeld, die leveren veel geld op. Die gegevens worden doorverkocht aan anderen. Voordat je het weet zit je e-mailadres in een of ander commercieel bestand en ontvang je ongevraagde reclames en nieuwsbrieven. Het is vaak lastig om je voor dit soort mails uit te schrijven, omdat je gegevens misschien wel 10 keer door worden verkocht.

Wettelijk gezien mag dit niet, maar begin maar eens de dader op te sporen. Wie zich aanmeldt bij een enquêtesite kan beter eerst even kijken of deze wel over een ISO-certificaat beschikt. Websites met dit certificaat mogen gegevens niet doorverkopen en ook geen ongevraagde reclame sturen.

Het alternatief voor enquêtes invullen voor geld

Een echte GeldKip houdt zich niet bezig met enquêtes invullen voor geld. Urenlang zwoegen zonder dat het echt iets oplevert, dat schiet niet op. Hieronder wat alternatieven, waarbij online geld verdienen veel leuker én beter betaald is.

Social content specialist

Ben je veel op social media actief? Weet je hoe het algoritme werkt of trek je met je post altijd veel likes? Start een job als social content specialist. Dat hoeft niet in loondienst te zijn, voor jezelf beginnen kan en mag. Bedrijven betalen veel geld voor mensen die alle ins en outs van social media kennen. Per post die je namens het bedrijf plaatst krijg je tot wel € 50.

Influencer

Blijf nog even op social media, want daar valt nog veel meer geld mee te verdienen. Als influencer, waarbij je producten of diensten van bedrijven promoot. Heb je een social media-account met meer dan 10.000 volgers, dan ben je zeer interessant voor bedrijven. Benader actief dit soort bedrijven en vraag of ze interesse hebben. Of meld je bij een bemiddelaar (agency) aan. De verdiensten: tot € 500 per post.

Meedoen aan medisch onderzoek

Vind je het meedoen aan onderzoekjs toch leuker, meld je dan aan als proefpersoon voor medische onderzoeken. De dagvergoeding ligt tussen de € 100 en € 250. Meedoen aan het totale onderzoek levert tussen de € 500 en € 2000 op. Alleen geschikt voor GeldKippen die het aandurven, want er wordt met je gezondheid geëxperimenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.