,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Ethereum is naast bitcoin de grootste cryptomunt. Deze munt staat al lange tijd op positie twee, kijkende naar de marktetcap (totale waarde). Ethereum maakt gebruik van zijn eigen blokchain. In 2013 was het de Russische computerprogrammeur Vitalik Buterin die deze cryptomunt ontwikkelde. Sinds 2016 is de populariteit van ethereum enorm toegenomen.Het idee achter ethereum

Het verschil tussen bitcoin en ethereum is dat laatstgenoemde gebruik maakt van smart contracts. Dit maakt de blokchain nóg veiliger. Transacties worden bevestigd en zijn niet meer om te keren. Er kunnen wel programma’s aan de database van ethereum worden toegevoegd maar er kan niet met de code geknoeid worden. Veel nieuwe cryptomunten zijn gebaseerd op de bockchain van ethereum.

Ook ethereum dient als digitaal betaalmiddel. Toch wordt het niet zoveel geaccepteerd als bitcoin. Aan de andere kant is betalen met ether ontzettend veilig en gebeurt het ook nog eens razendsnel. Bovendien wordt ethereum gezien als een goed beleggingsobject. Dit is ook te zien aan de koersontwikkelingen.

Aantal ether

Een munt van ethereum noem je ook wel ether. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel ethereum er uiteindelijk op de markt komen. In 2021 zijn er ruim 114 miljoen van deze munten in omloop. Opmerkelijk is de hoge koers die hierbij gepaard gaat. Dit laat zien dat veel munten niet direct betekent dat er schaarste en hiermee een hoge koers ontstaat. Dit is dus ook mogelijk met munten die voldoende beschikbaar zijn.

Historische en toekomstige koersontwikkeling

De koers ontwikkeling van ethereum is zeker opmerkelijk te noemen. In 2015 stond de koers nog op € 1,80. In januari 2018 bereikte de koers een hoogtepunt van € 1059. Dit zakte daarna weer weg om in 2021 explosief te stijgen gaan. In februari 2021 stond de koers op € 1625. Het is uiteraard niet te zeggen wat koers in de toekomst gaat doen. Dit hangt voornamelijk van de interesse van beleggers af.

Voor- en nadelen ethereum

Grootste voordeel van ethereum is dat veiliger en sneller dan bitcoin is. Om transacties te bevestigen is er veel rekenkracht nodig. Dit gaat gepaard met een hoog energieverbruik. Ethereum is dus naast bitcoin een energievretend betaalmiddel. Aan de andere kant zijn de transacties van ethereum een stuk duurder. Dit maakt de handel in ethereum minder interessant. Dit is misschien wel het grootste nadeel van deze cryptomunt.

Toch blijft de ethereum blockchain voor veel ontwikkelaars interessant, simpelweg omdat het ontzettend veel mogelijkheden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.