Wat kun je naast je werk doen?

Steeds meer mensen raken in financiële problemen. Ze zoeken naar manieren om extra geld te verdienen. Maar het kan ook dat je aan het sparen bent voor een woning, verbouwing, vakantie of nieuwe auto. Waar je het geld ook voor nodig hebt, het is altijd goed om eens naar de mogelijkheden te kijken.

Extra geld verdienen naast een baan is niet altijd makkelijk. Je moet rekening houden met de inkomstenbelasting die je betaalt. Over je eerste job ontvang je een heffingskorting, waardoor je minder belasting hoeft af te staan. Maar wanneer je extra geld naast je huidige werk verdient, dan betaal je het volle pond. Houd hier rekening mee, want mogelijk verdien je minder dan gedacht.

Extra geld verdienen met cryptohandel? Meld je aan bij Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis. Het proberen waard.

Werken van huis uit

Een van de makkelijkste manieren om extra geld te verdienen, is thuiswerk. Help anderen bij het voltooien van taken, de virtuele assistent is een populaire job. Dit is ideaal wanneer je goed georganiseerd bent. Heb je geen moeite om je tijd te beheren en heb je verschillende vaardigheden? Iedereen kan virtuele assistent worden.

Een groot voordeel van dit werk is dat je het op afstand uitvoert. Het maakt hierbij niet uit waar je woont. Je voert verschillende taken voor opdrachtgevers uit. Denk hierbij aan het beantwoorden van mails, het ordenen van documenten, social media posts plaatsen of content schrijven. De virtuele assistent is van alle markten thuis.

‘s Nachts werken? Ook een goede manier om extra geld te verdienen

Misschien ben je een echte nachtbraker, of heb je gewoon weinig slaap nodig. Wanneer je ‘s nachts werkt profiteer je van alle rust om je heen. Je hoeft niet om 9 uur ‘s morgens klaar te staan en je wordt niet afgeleid door kinderen die naar school moeten, huisdieren die om aandacht vragen of de postbode die aanbelt.

Er zijn verschillende baantjes die je ‘s nachts kunt doen, soms ook vanuit huis. Denk maar weer even aan de virtuele assistent. Veel opdrachtgevers willen dat het werk afkomt, het maakt ze niks uit wanneer je dit doet. Je zou ook als chatoperator aan de slag kunnen gaan.

Daarnaast kun je aan een tweede baantje bij een andere werkgever denken. Bijvoorbeeld nachtportier, orderpicker of in de zorg. Er zijn voldoende jobs voor de nachtelijke uren. Bekijk wel of dit mogelijk is, want overdag moet je fris en fruitig naar je werk kunnen. Werk ‘s nachts niet te lang door, neem voldoende rust tussendoor en kijk of je bij je huidige baan later kunt beginnen.

Wees voorzichtig met oplichting

Omdat zoveel mensen extra geld willen verdienen naast hun baan, maken sommigen hier misbruik van. Vooral op social media zie je dat mensen posten dat ze wel € 20.000 per maand verdienen. Wanneer je hierop reageert dan willen ze dat je een e-book of informatiepakket koopt. Uiteindelijk krijg je allemaal nutteloze informatie toegestuurd.

Trap niet in dit soort praatjes. Er zijn maar weinig mensen die € 20.000 per maand verdienen terwijl ze thuis in hun pyjama zitten. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan kan het mogelijk om oplichting gaan. Betaal nooit voor een informatiepakket of iets anders. Het is niet de bedoeling dat je betaalt om te mogen werken, het zou andersom moeten zijn.

Het contact met klanten verlengen

Misschien ben je ondernemer, of heb je een klus naast je huidige baan aangenomen. Het is fijn om te weten dat anderen tevreden zijn over je werk. Wanneer het project af is dan is het altijd goed om contact met de klant te houden. Mogelijk wil deze in de toekomst nog eens gebruik maken van je vaardigheden.

Denk ook eens aan een onderhoudsservice die je de klant biedt. Stel dat je voor een opdrachtgever wat social media posts hebt gemaakt. Je zou dan voor kunnen stellen om dit wekelijks te doen, zodat de opdrachtgever meer tijd voor andere dingen overhoudt. Of wanneer je ergens een airco gerepareerd hebt, vraag dan of de klant interesse heeft in een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Veel opdrachtgevers of klanten staan helemaal niet stil bij de positieve voordelen van onderhoudsservices. Probeer de opdrachtgever/klant hier dan ook van te overtuigen. Het verhoogt je inkomen, zonder dat je op zoek moet gaan naar ander werk.

Ruim je zolder, garage of woonkamer op en verkoop de spullen

Wanneer je kritisch door je huis rondkijkt merk je dat je heel wat spullen hebt verzameld. Met veel van deze spullen of meubels doe je helemaal niets. Kijk maar eens naar stoffige cd’s of dvd’s, een ongebruikt vloerkleedje, kleding die je niet meer draagt of speelgoed waar je kinderen te oud voor zijn.

Verzamel al deze spullen en organiseer een garageverkoop, of kofferbakverkoop. In plaats van wachten tot kopers zich aandienen kun je met je spullen ook naar een opkoopbedrijf gaan. In Nederland en België zijn er veel bedrijven die interesse hebben in jouw tweedehands spullen, mits ze in goede staat zijn.

Begin als freelancer of ondernemer

Veel mensen met een vaste baan kiezen daarnaast voor het freelancen. Je biedt zelfstandig je diensten aan, zonder tussenkomst van een werknemer. Een ondernemer of zzp’er is ook een freelancer. Je bent niet altijd verplicht om je in te schrijven jij de Kamer van Koophandel. Dit hangt een beetje van de werkzaamheden af en hoeveel je hiermee verdient.

De belastingdienst kan je als ondernemer zien, zelfs wanneer je geen eigen bedrijf hebt. Wanneer je als ondernemer wordt aangemerkt ben je verplicht om een goede administratie bij te houden.

Er zijn verschillende jobs om op freelancebasis uit te voeren. Denk hierbij aan de babysitter, hondenuitlater, receptioniste of administratief medewerker. Maar ook binnen de zorg, horeca en ICT is er veel vraag naar freelancers.

Weet je niet waar je moet beginnen? Stel dan eerst een CV op. Deel deze met vrienden en familie, met je sociale netwerk en op online marktplaatsen. Op deze manier promoot je je diensten.

Vergeet ook niet om te netwerken met lokale bedrijven. Het helpt je aan werk en om je eigen tijd in te delen. Mocht je niet aan werk kunnen komen, meld je dan aan bij een freelancer-service. Dit is een bureau dat bemiddelt tussen opdrachtgevers en freelancers.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.