Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het financieel geluk aantrekken, wat betekent dit en is dat mogelijk? Hiermee wordt bedoeld: geld aantrekken. Geld is er in overvloed dus dat zou geen probleem moeten zijn. Met een paar goede acties creëer je jouw eigen financieel geluk.

Geld en geluk, wat hebben deze twee met elkaar te maken?

Geld maakt niet gelukkig, een veelgehoorde uitspraak. Geen idee wie dit verzonnen heeft maar geld helpt zeker om je gelukkiger te voelen. Wanneer je elk dubbeltje drie keer moet omdraaien voordat je het kunt uitgeven ben je echt niet happy.

Aan de andere kant maakt heel veel geld niet super gelukkig. Het is de rijkdom die ons fascineert, een droom die voor velen altijd een droom zal blijven. Misschien is het dat waarom we graag rijk willen zijn: we blijven onze dromen achternajagen. Laten we eerlijk zijn, hier hoef je niet stinkend rijk voor te zijn. Toch laat ik je in 5 tips zien hoe financieel geluk aantrekken werkt.

1. Ken de waarde van geld

Misschien klinkt het een beetje vreemd, want €1 is toch €1? Dat klopt, maar je moet wel de waarde van geld kennen. Kinderen of volwassenen met een beperking kennen bijvoorbeeld de waarde van geld niet. Ze staan niet stil bij wat iets kost en dat het ook goedkoper kan. De waarde van geld is het besef dat:

  • Een euro ook echt een euro waard is en geen vijf euro
  • Dingen goedkoper of duurder kunnen zijn
  • Geld nodig is voor het betalen van vaste lasten
  • Geld alleen binnenkomt wanneer je hier iets voor doet

Financiële waarde is iets anders dan emotionele waarde. Een oude teddybeer kan voor jou een miljoenen euro waard zijn terwijl de ander deze het liefst bij het grofvuil gooit. Houd deze twee zaken gescheiden.

2. Vergroot je kansen

Financieel geluk aantrekken begint met het vergroten van je kansen. Achterover leunen en wachten tot het geld binnen stroomt gaat niet gebeuren. Zorg dat je altijd kans maakt om geld te ontvangen. Dit betekent werken maar ook sparen, beleggen, investeren of ondernemen. Ja, zelfs meedoen aan een loterij vergroot je kansen op financieel geluk.

Wees wel realistisch. De kans dat je de hoofdprijs in de Staatsloterij wint is ongeveer 1 op 5 miljoen. Bij de bankgiro loterij mak je meer kans op de hoofdprijs: 1 op 83.000. Investeer je in cryptocurrency zoals Bitcoin of de Nederlandse Gulden? Dan is de kans dat je ‘wint’ 1 op 2 (50 procent). Mits je natuurlijk tijdig weer uitstapt.

3. Passief inkomen opbouwen

Passief geld verdienen, steeds meer mensen doen het. Een passief inkomen is inkomen waar je niet steeds voor hoeft te werken. Je ontvangt geld dat je niet direct inruilt voor uren. Houd er wel rekening mee dat je met een passief inkomen in het begin heel veel werkt. Wanneer het inkomen eenmaal loopt, werk je minder maar blijft het geld binnenstromen. Dit zijn voorbeelden van een passief inkomen:

  • Royalty’s van een boek of muziek
  • Huurinkomsten (woonhuis of vakantiewoning)
  • Affiliate marketing (advertenties op je website)
  • Beleggen in aandelen en cryptocurrency
  • Investeren in een bedrijf

Dit zijn de meest populaire methoden om een passief inkomen op te bouwen. Een rendement tot ongeveer 18%? Investeer in consumentenleningen.

[do_widget id=text-17]

Bekijk het op Fast Invest

De Nederlandse versie: investeer in leningen met een verwacht netto rendement van circa 6 – 8%.

Ga naar Funding Circle

4. Minder afhankelijk van je inkomen

Nog een goede manier om financieel geluk aan te trekken: minder afhankelijk worden van je inkomen. Waarschijnlijk heb je weinig overzicht in je financiën en geef je teveel uit. Maak inzichtelijk wat er maandelijks binnenkomt en belangrijker nog: wat er uit gaat. Vaak kun je op veel dingen besparen.

Overstappen van energieleverancier of zorgverzekering kan je enkele tientjes per jaar opleveren. Waarschijnlijk kan de energierekening sowieso al omlaag, door zuiniger met energie om te gaan. Denk ook eens aan je waterverbruik, neem wat vaker de fiets in plaats van de auto en koop geen A-merken boodschappen of kleding. Je kunt op zoveel dingen besparen met je maandelijks veel meer overhoudt. Zo ben je minder afhankelijk van je inkomen.

5. Wees niet bang om te investeren

Financieel geluk aantrekken lukt niet wanneer je hier eigenlijk bang voor bent. Je kunt geld alleen aantrekken wanneer je hier actief iets aan doet. Soms betekent dit investeren in jezelf, in een bedrijf of een product.

Investeren kost tijd en geld. Voor veel mensen is dit een struikelblok en durven ze niet goed te investeren. Bedenk dat, zolang jij niks doet, er ook niks binnenkomt.

Dit waren een aantal tips voor het aantrekken van financieel geluk. Natuurlijk zijn er nog veel meer ideeën, maar daar kom je vast zelf op. Of je neust nog even op deze website rond, want ook hier staan nog meer tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.