,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bitcoin heeft in de tweede week van maart 2021 een recordhoogte van $ 60.000 bereikt. In datzelfde weekend zakte bitcoin flink terug, om maandag nog meer te verliezen. Op het moment van schrijven staat de koers rond de $ 56.000. Paniek bij kleine beleggers, want gaat bitcoin definitief down? Niet wanneer je naar de ware reden achter deze koersdaling kijkt.

Record na record

Toegeven, er is niets of niemand dat ooit zoveel records heeft weten te verbreken. Bitcoin doet het toch maar even. Van een koers van € 0,10 in 2009 tot een koers van € 51.000 in 2021. Dit komt overeen met een rendement van een dikke 50 miljoen procent. En dat in slechts 12 jaar tijd.

Wat flink omhooggaat zal vroeg of laat ook weer omlaag vallen. Wat niet betekent dat het dan helemaal omlaag valt. En dat is precies wat de moeder der cryptocurrency laat zien.

Dit is de reden achter de flinke daling

Ja, een daling van € 51.715 (top van 13 maart) naar 46.398 (15 maart) is een zure daling van 10,28%. En dat in twee dagen tijd. Natuurlijk gaat dit hard. Hoe kan het dat bitcoin in een korte periode zo snel daalt?

Dat is eenvoudig te verklaren. Ten eerste is het tijd voor een adempauze. Bitcoin is de afgelopen tijd zo hard gestegen, dan kun je verwachten dat vroeg of laat beleggers uitstappen. Ze verzilveren hun winst.

De tweede reden voor de daling is een opmerkelijke verplaatsing van 8.648 BTC, iets dat op zondag 14 maart plaatsvond. Een whale heeft 8648 bitcoins van zijn wallets naar een uitwisseling verplaatst. Dit zou betekenen dat de whale zijn bitcoin gaat verkopen. Een verkoop van ruim $ 500.000.000, dat zorgt natuurlijk voor paniek.

De derde reden dat bitcoin daalt: er is slecht nieuws vanuit India. Dit land heeft bitcoin nu definitief verboden. Inwoners mogen er niet in handelen, ermee betalen of het in bezit hebben. Bezitters van cryptomunten hebben zes maanden de tijd om alles te verkopen. Zo niet dan kunnen ze een flinke boete verwachten.

Paniek bij kleine beleggers

Wanneer de bitcoin koers daalt zie je altijd paniek bij kleine beleggers. Ze verkopen hun cryptomunten massaal, iets dat voor een nog sterkere daling zorgt. Toch is nu al duidelijk dat deze daling slechts tijdelijk is. Niet voor niets hebben bedrijven het afgelopen kwartaal miljarden in bitcoin geïnvesteerd. Het zijn juist de grote beleggers die over stalen zenuwen beschikken. Die koers, dat komt wel weer goed.

Ondertussen is het ook een mooi moment om bij te kopen. Dat is wat grote beleggers ook stiekem achter de schermen doen. Ze profiteren van dit soort paniekmomenten en kopen alleen maar bij. Hierdoor ontstaat er een nog groter verschil tussen de rijken en de armen. De kleine beleggers verliezen hun inzet, de grote beleggers vangen dit op en worden alleen maar rijker.

Halte om in te stappen

Sommige beleggers hebben de bitcoin trein gemist en vonden het te laat om te investeren. Met deze daling lijkt er een nieuwe halte te komen om op te stappen. Maar dat is alleen weggelegd voor beleggers die ook echt durven. Het is namelijk niet te zeggen of er weer een volgende halte (daling) aankomt of dat de trein hierna doorrijdt. Het is en blijft toch een gok.

Een aantal kleine winnaars

Wanneer bitcoin daalt worden over het algemeen bijna alle cryptomunten meegetrokken. Toch zijn er op 14 en 15 maart toch een aantal opvallende winnaars. Dit zijn de populaire stijgers:

  • VeChain +2,89%
  • Algorand + 7,17%
  • Hedera Hashgraph + 5,38%
  • Enjin Coin + 28,25%
  • Holo + 27,81%
  • Harmony + 44,12%
  • Reef + 5,97%
  • Verge + 8,31%

Dit laat maar weer eens zien waarom het zo belangrijk is om je portfolio goed te spreiden. Dus niet alleen bitcoin aankopen maar je geld over meerdere cryptomen te verdelen. Waar je bij de een verlies moet incasseren hef je dit bij de ander weer middels een winst op. Dit scheelt je ook een hoop kopzorgen en je zult merken dat je hierdoor minder snel in paniek raakt en op de verkoopknop drukt. Be cool when bitcoin is down.

Geldkip koopmoment

Natuurlijk zit Geldkip ook volop in de crypto. Dit zijn onder andere bitcoin, cardano, een aantal NFT’s, groestlcoin, gulden en nog meer. Voor Geldkip ligt het koopsignaal van bitcoin op € 46.300. Het is afwachten of de koers hier op of onder komt, want dan koopt Geldkip weer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.