Cryptomunt Luna Classic staat sinds mei 2022 flink onder de aandacht. Dat was de dag waarop de koers steeds meer begon te dalen. Toen nog € 81, een week later slechts € 0,29. Om vervolgens op een dieptepunt van € 0,00005 uit te komen. Gaat LUNC weer stijgen tot 1 dollar? De kans hierop lijkt betrekkelijk klein. Toch wagen veel beleggers de gok, want er doen wat geruchten de ronde.

Handel in LUNC en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Maak een gratis account aan bij Bitvavo en ontvang die bonus.

Aanbod van bijna 7 biljoen coins

Toen stablecoin UST instortte, werd hij massaal ingeruild voor Luna. Dit had tot gevolg dat er ontzettend veel Luna bij werden gedrukt. Vervolgens werden de Luna munten tegen dumpprijzen verkocht. Van enkele miljoenen stuks groeide Luna naar bijna 7 biljoen. Totdat de blockchain op pauze werd gezet.

Hierna zijn er geen nieuwe munten meer bijgedrukt, hoewel sommigen het tegendeel beweren. Het maximale aantal ligt op 6,9 biljoen, met een circulerende voorraad van 6,5 miljoen. De rest van de munten zit vast middels staking. Bijdrukken (minten) is niet meer mogelijk!

Gaat Luna Classic weer stijgen?

Goed om te weten: de oude naam Luna veranderde naar Luna Classic (LUNC). De nieuwe mens die de oude moest vervangen kreeg de benaming Luna (LUNA).

Veel investeerders kopen Luna Classic tegen een lage prijs in, met de verwachting dat deze weer zal stijgen. De vraag is: gaat LUNC weer stijgen? Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig als gedacht. Met de huidige enorme voorraad is de kans op een fikse stijging vrij klein. Theoretisch gezien zou de koers rond het prijsniveau van € 0,0001 tot € 0,0002 kunnen blijven hangen. Maar hij kan ook verder dalen. Toch zijn er wat lichtpuntjes aan de horizon, waardoor LUNC kan stijgen.

Een brandmechanisme inzetten

Het bijdrukken van biljoenen munten heeft voor flinke verwatering van de waarde gezorgd. De enige methode om dit ongedaan te krijgen is het inzetten van een brandmechanisme. Een groot deel van de Luna Classic gemeenschap heeft hierom gesmeekt waardoor het uiteindelijk is opgezet. Ondertussen hield de oprichter van de munt zich bezig met een hard fork.

Tóch een burn (door de gemeenschap)

Goed, na diverse smeekbeden maakte Do Kwon op 21 mei een burnadres aan. Binnen 24 uur wist de gemeenschap 200 miljoen munten te verbranden. Hierop steeg de koers met 100%. Tegenwoordig ligt de brandsnelheid ergens tussen de 15 miljoen en 300 miljoen mensen per dag. Cryptobeurs Binance helpt af en toe een handje door een hoop extra munten te verbranden.

Dit gebeurt er bij het verbranden van coins

Een brandmechanisme bestaat uit een ‘dode portemonnee’, waar niemand bij kan. De munten worden naar deze portemonnee gestuurd zodat ze voor eeuwig uit de circulatie verdwijnen. Een minder grote voorraad betekent dat de prijs over minder munten wordt verdeeld. Hierdoor kan de totale marktwaarde omhoog, en stijgt dus ook de prijs per munt.

Dus: Luna Classic kan stijgen wanneer munten veel meer verbrand worden. Je zou dan moeten denken aan een verbranding van 1 miljard munten per dag, of meer.

Burn bij elke Luna Classic transactie

In 2022 kwam er een voorstel tot het gedwongen branden van Luna munten. Er zou een invoering van 3% verbrandingsbelasting plaats vinden. Zowel bij een koop- als verkooptransactie raakt een ieder 3% van zijn munten kwijt, die dan naar een dode portemonnee gaan. Dankzij het hoge handelsvolume zou dit het aanbod Lunamunten op korte termijn flink laten dalen.

61% van de gemeenschap zag dit voorstel zitten, 8% stemde nee en 2,30% ‘nee met veto’. 28% van de stemmers had geen mening. Met een tekort aan stemmen is dit voorstel ongeldig verklaard. Uiteindelijk werd het een gedwongen hoe burn van 0,02%. Er zijn nog steeds mensen die dit willen verhogen, maar dat heeft nogal wat haken en ogen. Bij een hogere gedwongen burn zal de munt onbruikbaar worden waardoor de interesse afneemt.

Waarom pumpt Luna Classic?

Er zijn twee kampen met betrekking tot Terra Luna. Het ene kamp blijft de munt steunen en gelooft dat deze weer gaat stijgen. Het andere kamp zegt dat de munt een wrede dood is gestorven. De koers blijft maar dalen, maar af en toe pumpt Luna. Binnen enkele minuten tot uren stijgt de koers met soms wel 20%, om vervolgens opnieuw in te storten.

Waarom gebeurt dit? Dit heeft puur met speculatie te maken. Maar er zijn ook zogenaamde pump & dump groepen actief. Groepjes beleggers kopen tegelijkertijd veel munten in, waardoor de prijs stijgt. Wanneer andere beleggers ook beginnen te kopen en de prijs verder stijgt, dumpt de eerste groep de munten snel tegen een flinke winst. Dat is waarschijnlijk de grootste oorzaak van een korte opleving.

Gaat Luna weer stijgen? Een eindconclusie

Gezien het te kleine en trage brandmechanisme, is de kans klein dat Luna naar 1 dollar gaat. Maar hoop doet leven, en dat is waarom veel investeerders het er toch op wagen en voor de zekerheid wat Luna munten inslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.