Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een gids voor het verkopen van gedragen herenondergoed

Ben je op zoek naar een unieke manier om geld te verdienen? Dan is de verkoop van gedragen heren ondergoed misschien iets voor jou. Je hoort er niet veel over want er worden voornamelijk veel damesslipjes aangeboden. Ben jij de eerste met een groot aanbod aan gedragen heren boxershorts, herenslipjes en ander mannelijk ondergoed? Dan ligt er een wereld voor jou open.

Bedenk welk soort ondergoed je wil verkopen

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over het soort ondergoed dat je aan wil bieden. Bijvoorbeeld boxers, strings, slipjes of ander ondergoed. Je kunt ook voor katoenen of juist zijden ondergoed gaan.

Het een is populairder dan het ander. Vaak weet je in het begin niet wat het beste verkoopt. Al helemaal omdat de markt met betrekking tot gedragen herenonderbroeken niet zo groot is. In het begin zul je misschien verschillende items te koop aan moeten bieden. Om zo te achterhalen wat populair is.

Draag het ondergoed

Dit is ook wel handig: draag het ondergoed. Wanneer je gedragen ondergoed verkoopt is het namelijk de bedoeling dat je deze belofte waarmaakt. Maar hoe lang moet je het dragen? Minimaal 24 uur. Sommige klanten willen dat je het gedurende twee of drie dagen draagt.

Doe dit alleen wanneer jij je hier comfortabel bij voelt. Wanneer je het erg onhygiënisch vindt dan moet je niet doen. Aan de andere kant kan het wel meer geld opleveren. Het is dus een afweging maken tussen je geweten en het geld.

Nog een tip: draag het ondergoed zeker niet te lang. Wanneer je het bijvoorbeeld vijf dagen achter elkaar draagt dan gaat de kwaliteit van het materiaal achteruit. Je wil zeker geen onderbroek met gaten verkopen.

Draag het altijd op bestelling

Het is niet aan te raden om ondergoed een tijdje te dragen en dan pas te koop aan te bieden. Tegen de tijd dat het item verkocht wordt is de geur alweer verdwenen. En dat is voor veel klanten belangrijk: de geur die erin hangt.

Koop nieuwe onderbroeken

Het beste is wanneer je nieuwe onderbroeken koopt, draagt en vervolgens verkoopt. Duik zeker niet in je ondergoedlade om oude boxershorts of slipjes op te vissen. Kopers zitten niet te wachten op ondergoed dat gaten bevat of waar de draden los aanhangen. Bovendien zal oud ondergoed vaak verkleurd of verbleekt zijn. Niet echt verkoopstimulerend.

Maak foto’s van het ondergoed

Klanten willen weten wat ze krijgen. Maar daarom foto’s van het ondergoed dat je gaat dragen. Zorg dat de foto’s duidelijk zijn. Kleuren moeten (nagenoeg) overeenkomen. Je kunt ook aangeven dat je op bestelling ondergoed kunt kopen en dragen.

Verkoop het online

Zoek een platform dat het beste bij je past. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld Marktplaats, een platform voor de handel in gedragen ondergoed of social media. Er zijn ook enkele Nederlandse websites maar die lopen niet zo goed. Kies liever voor een platform dat in heel Europa of misschien wel wereldwijd actief is. Hier zitten veel Nederlandse kopers en verkopers. Je doet ook zaken met buitenlandse kopers waardoor je je inkomsten verhoogt.

Is er vraag naar gedragen heren ondergoed?

Er is redelijk wat vraag naar gedragen damesondergoed. Toch is het niet zo dat dit een grote markt is. De meeste dames verdienen hier tussen de 100 en 300 euro per maand mee. Zelden komt dit boven de € 600 uit.

Voor heren liggen de verdiensten nog lager. Er is namelijk veel minder vraag naar mannelijk ondergoed dat gedragen is. Aan de andere kant is dit zo’n specifieke markt dat het aanbod ook een stuk kleiner is. Daar kun je voordeel uithalen. Een gedragen damesslip kost tussen de 20 en 50 euro. Voor een gedragen herenslip kun je makkelijk tussen de 40 en 60 euro vragen.

Per item levert dat je meer op. Maar omdat er minder potentiële kopers zijn liggen de maandelijkse inkomsten een stuk lager.

Moet ik belasting betalen?

Wanneer je het ondergoed via een speciaal platform verkoopt dan moet je commissie afdragen. Dit ligt tussen de 5% en 20% van de verkoopprijs. Met de lage verdiensten is het dus niet zo interessant om voor een platform te kiezen. Beter regel je de verkoop in eigen beheer.

De vraag is of je er uiteindelijk inkomstenbelasting over moet betalen. Dat hangt van de inkomsten af maar in veel gevallen niets. Kijk, wanneer je er € 150 per maand mee verdient dan zal de belastingdienst echt niet bij je aankloppen. Vaak kunnen ze dat ook niet omdat je de items anoniem verkoopt.

Maar stel nu dat je een complete business in de verkoop van gedragen onderbroeken opzet. Je verdient er elke maand € 2000 of meer mee. Ja dan moet je wel belasting betalen!

Waar ligt die grens? Dat is ook weer afhankelijk van de inkomsten die je momenteel hebt. Wanneer je al inkomstenbelasting betaalt dan is zeker dat je ook over de opbrengsten van het ondergoed belasting moet betalen.

Maar of je het ook daadwerkelijk aan de belastingdienst opgeeft? Dat blijft je eigen keuze.

Enkele tips omtrent je veiligheid

Of je nu man of vrouw bent, het is belangrijk dat je aan je eigen veiligheid denkt. Wil je jouw ondergoed verkopen? Doe dit altijd op een anonieme, snelle en discrete manier.

Voor welk verkoopplatform je ook kiest, maak hier een profiel aan. In het profiel zit je wat informatie over jezelf, zodat kopers weten met wie ze zaken doen.

Bij het aanmaken van het profiel houd je rekening met je eigen privacy en veiligheid. Je toont niet je echte naam maar een nickname. Ook toon je niet je echte foto maar maak je bijvoorbeeld een avatar. Of toon je een foto van een onderbroek die je aan hebt.

Verder is het belangrijk dat je je leeftijd vermeldt maar dit hoeft niet je echte leeftijd te zijn. Je mag hier best een paar jaartjes van afwijken, uiteraard in je voordeel.

Veel kopers willen weten waar je vandaan komt ze. Vermeld in ieder geval dat je in Nederland komt. Ook kun je de regio vermelden. Maar zeker niet de stad of het dorp waar je woont. Je kunt eventueel wel een stad in jouw regio kiezen en die in je profiel plaatsen.

Een goede klantenservice

Verder is het belangrijk dat je vragen van kopers beantwoordt. Het liefst binnen enkele uren. Wanneer je te lang met reageren wacht dan is de kans groot dat de potentiële koper naar een ander toegaat.

Zorg altijd voor een snelle en discrete verzending. Verpak het product zonder dat iemand ziet waar het vanaf komt. Houd ook rekening met de privacy van de koper. Misschien wil deze het product niet op zijn woonadres ontvangen. In dit geval kun je het ook naar een DHL-servicepunt verzenden. Zo kan de koper anoniem blijven.

Denk ook even goed over de betaalmethode na. Zowel jij als de koper moeten anoniem kunnen blijven. Denk bijvoorbeeld aan overschrijving via PayPal of de betaling en crypto accepteren. Maar je kunt ook met een betaallink werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.