Bijgewerkt: 27 maart 2023

Oh jee, je wil geld lenen met een betalingsachterstand. Je gaat dus een nieuwe lening aan terwijl je een lopende lening of hypotheek niet terug kunnen betalen. Een betalingsachterstand kan jou bij de aanvraag van een nieuwe lening aardig in de weg zitten. Gelukkig zijn er toch wat mogelijkheden om geld te lenen.

[do_widget id=custom_html-2]

Dit is een betalingsachterstand

Wanneer spreek je eigenlijk van een betalingsachterstand? Wanneer je een enkele keer je lening niet betaalt betekent dit niet direct dat je een betalingsachterstand hebt. Je gaat namelijk een bepaalde termijn overheen. Wanneer je niet aan je betalingsverplichting voldoet dan ontvang je eerst een herinnering, deze moet je binnen twee weken betalen. Hierna volgt een aanmaning of maatregelen.

Afhankelijk van de kredietverstrekker of hypotheekverstrekker heb je een betalingsachterstand wanneer je gedurende drie maanden niet aan je betalingsverplichting voldoet. Op dat moment kan de kredietverstrekker jou BKR laten registreren (negatieve BKR registratie).

Geld lenen met een betalingsachterstand

Het probleem is dat een (flinke) betalingsachterstand je een negatieve BKR registratie oplevert. Kredietverstrekkers checken bij de aanvraag van een nieuwe lening altijd of je BKR geregistreerd staat. Wanneer je een codering achter je registratie hebt dan betekent dit een betalingsachterstand. De kredietverstrekker ziet aan de codering hoe het met de betalingsachterstand gesteld is.

Bijvoorbeeld of er een betalingsregeling is getroffen of dat je niet bereikbaar bent. Geld lenen met een betalingsachterstand en een negatieve BKR registratie wordt heel erg lastig. Kredietverstrekkers staan niet te springen om jou een lening te geven. Wat kun je dan doen?

Een minilening oftewel een flitskrediet

Heb je een betalingsachterstand aan wil je een klein bedrag lenen dan ben je het beste uit met een minilening. Maar alleen wanneer je dit bedrag niet van familie kunt lenen. Want bij het afsluiten van een minilening betaal je deze met rente terug. Dit is overigens iets dat voor alle leningen geldt. Ja, officieel moet je ook een lening bij je familie met rente terugbetalen. Anders zou het een schenking zijn.

Goed, de minilening dus. De naam zegt het al: je leent een klein geldbedrag. Dit bedrag ligt ergens tussen de € 100 en € 1500. De rente bij de minilening is een stuk hoger dan bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Aan de andere kant merk je hier niet schrikbarend veel van. Dit komt omdat je deze kleine lening in een of twee maandelijkse termijnen terugbetaalt. Hoe korter de looptijd van een lening, hoe minder je op de eindstreep aan rente betaald hebt.

Een minikrediet met een betalingsachterstand afsluiten

Je wil geld lenen met een betalingsachterstand en gaat voor de minilening/minikrediet. Kan dit eigenlijk wel met een betalingsachterstand? Ja, veel van dit soort aanbieders checken niet jouw BKR registratie. Je kunt dus gewoon geld lenen zonder dat er gekeken wordt naar de aanwezigheid van andere leningen of een hypotheek.

Dit heeft wat voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat je geld kunt lenen ondanks je betalingsachterstand. Geen probleem dus! Nadeel is dat je misschien wel teveel leent. Als je de andere lening al niet kunnen terugbetalen, hoe ga je dit dan bij het minikrediet doen? Want deze oortje op een korte termijn terugbetalen. Doe je dit niet, dan heeft dit natuurlijk ook weer gevolgen.

Zo sluit je een minilening af

Voor het afsluiten van een kleine lening hoef je geen bewijs van inkomsten aan te tonen. Bijna iedereen kan dus een minilening afsluiten. Hiervoor ga je naar een bekende aanbieder, bijvoorbeeld:

Ferratum

Saldodipje

Wanneer je op een van bovenstaande linkjes klikt dan kom je vanzelf op de website van de aanbieder uit. Hier zie je ook hoe de minilening werkt.

Geld lenen met betalingsachterstand: bij familie

De makkelijkste manier is om geld te lenen bij je familie, vrienden, werkgever of een goede kennis. Afhankelijk van hoeveel je leent zul je je wel afspraken over moeten maken. Wanneer je een tientje of € 50 leent dan zal niemand hier moeilijk over doen. Je betaalt geen rente en er is geen sprake van een leen contract. Ze vertrouwen je op je blauwe ogen dat je het geld terugbetaalt.

Maar wanneer je een groter bedrag leent dan is het zeker zinvol om afspraken op papier te zetten. In het contract moet ook iets over de rente staan. Wanneer je namelijk geen rente over de lening betaalt dan ziet de belastingdienst het geldbedrag als een schenking. Je moet dan schenkbelasting betalen, dit kan een stuk hoger uitvallen dan wanneer je rente zou betalen.

Toch een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten

En toch wil je ondanks je betalingsachterstand geld lenen waarbij het over een groter bedrag gaat. Niet bij familie maar wel bij een kredietverstrekker. Hierbij ga je voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm waarbij de rente en looptijd vaststaan. Je ontvangt het geldbedrag in een keer op je rekening en betaalt in maandelijkse termijnen terug.

Het doorlopend krediet kenmerkt zich door een variabele rente en looptijd. Reeds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar. Hierdoor heb je wat meer financiële ruimte maar deze lening is op de eindstreep wel duurdag.

Ben je benieuwd of je ondanks een betalingsachterstand toch in aanmerking komt voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dan is het goed om wat offertes aan te vragen. Dit doe je bij een van de volgende aanbieders:

Krediet Groep Nederland

Deze aanbieders werken samen met een aantal grootbanken. Dit is handig, want zo kun je meerdere offertes tegelijkertijd aanvragen. En dat tegen de laagst mogelijke rente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.