Je hebt via de zoekmachine gezocht naar geld lenen voor auto verstandig. Dit komt omdat je twijfelt of het wel verstandig is om een autofinanciering aan te vragen. Belangrijk om te weten: er zijn verschillende manieren om je auto te financieren. De een is een stuk duurder dan de ander. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Dit kost een nieuwe auto gemiddeld

De prijs van een nieuwe auto hangt natuurlijk van het merk en het model af. Maar ook van de opties waar je nog voor kiest. Een gloednieuwe Fiat panda is verkrijgbaar vanaf € 12.000. Terwijl een nieuwe Fiat typo verkrijgbaar is vanaf € 19.000. Je ziet dat de prijzen binnen een en hetzelfde merk dus ook erg kunnen verschillen.

Voor een elektrische auto (Tesla) betaal je al snel € 85.000. Ga je voor de gemiddelde gezinswagen (benzine of diesel) dan betaal je tussen de € 18.000 en € 30.000.

Geld lenen voor een auto of sparen?

Het is natuurlijk altijd verstandiger om eerst te sparen en dan pas iets aan te schaffen. Dit is de goedkoopste optie want je betaalt namelijk geen rente. Veel mensen rijden gemiddeld 5-8 jaar met een auto rond voordat ze een nieuwe aanschaffen.

Koop je elke zes jaar een nieuwe auto van ongeveer € 25.000? Dan zul je maandelijks € 347 moeten sparen. Dit is een flink maandbedrag, niet iedereen heeft de mogelijkheid om te sparen.

Geld lenen voor een auto is een tweede optie. Omdat je hier rente over betaalt is het belangrijk om voor de juiste geldlening te gaan. Je hebt namelijk hele dure autoleningen maar ook leningen die een stuk goedkoper zijn.

Een autolening bij de dealer? Liever niet!

Zodra je een voet over de drempel van de dealer zet word je direct aangesproken op de financieringsmogelijkheden. Het is bij aanschaf van een nieuwe auto namelijk (bijna) altijd mogelijk om dit via de dealer of aanbieder de financieren.

Wat veel mensen niet weten is dat je feitelijk een doodnormale lening aangaat, maar dan wel een tegen een zeer hoge rente. Over het algemeen zijn autoleningen die je bij de dealer of garage afsluit dan ook een stuk duurder. Het is daarom altijd verstandig om ook eens naar andere mogelijkheden te kijken.

Ook een doorlopend krediet is niet verstandig

Hoewel het doorlopend krediet in populariteit afneemt zijn er nog steeds mensen die voor deze leenvorm gaan. Bij het doorlopend krediet ontvang je een geldbedrag dat je kunt besteden. Vervolgens begin je met aflossen. Alle bedragen die je hebt afgelost zijn weer opnieuw opneembaar. Dit kan tot aan de maximale kredietlimiet.

Met een doorlopend krediet is er dus altijd opnieuw geld beschikbaar. Nadeel is dat je met een variabele rente krijgt te maken. Wanneer de rente stijgt dan betaal je dus meer aan de lening terug. De looptijd van het doorlopend krediet mag op maximaal 15 jaar liggen.

Ontdek het doorlopend krediet bij Krediet Groep Nederland

Geld lenen voor een auto doe je liever niet met een doorlopend krediet maar met een persoonlijke lening. Dit is namelijk een stuk goedkoper.

Geld lenen voor een auto: de persoonlijke lening

Wist je dat de meeste leningen worden afgesloten voor aankoop van een auto? Als tweede wordt het vaakst voor een verbouwing gekozen. Geld lenen voor een auto doe je het beste met een persoonlijke lening. Je ontvangt in een keer het geldbedrag op je rekening. Hiermee kun je dus direct de auto betalen.

[do_widget id=text-19]

Daarna betaal je in maandelijkse termijnen terug waarbij zowel de rente, de maandlasten als de looptijd vaststaan.

Vergelijk persoonlijke leningen bij Kredietconcurrent

Tweedehands auto en de minilening

Is je budget niet zo groot of ben je tevreden met een tweedehands auto? Je hebt al een tweedehands auto vanaf € 500, oplopend tot enkele duizenden euro’s. Met een beperkt budget kun je best een leuk tweedehands model voor een bedrag tussen de € 700 en € 2000 scoren.

Het probleem is dat je dit geld niet altijd direct beschikbaar hebt. Vooral niet wanneer je huidige auto ermee ophoudt en een reparatie te duur wordt. Dan is het soms beter om voor een andere auto te gaan. Misschien kun je zo lang geld van vrienden of familie lenen. Wanneer dit niet lukt dan is er altijd nog de minilening.

[do_widget id=text-18]

Dit is een lening tot maximaal € 1500. Je moet wel weten dat je deze lening in een tot twee maanden terugbetaalt. Soms drie maanden maar dit hangt een beetje van de aanbieder af. De rente van een minilening ligt wel hoger maar door de korte looptijd merk je hier weer wat minder van. Dat is tenminste mijn persoonlijke mening.

Bekijk de minilening op Ferratum

En dan natuurlijk nóg een aanbieder van de minilening:

Ontdek het op Saldodipje

Looptijd van de lening goed afstemmen

Geld lenen voor een auto zorgt ervoor dat je direct een nieuwe auto aan kunt schaffen. Maar het is wel belangrijk om even goed naar de looptijd van de lening te kijken. Zorg dat de looptijd niet langer is dan de periode dat je met je nieuwe auto rondrijdt.

Stel dat je over zes jaar weer een nieuwe auto wil kopen. Dan mag de looptijd van de lening bij voorkeur niet langer zijn dan zes jaar. Zodra je jouw auto verkoopt ben je tegelijkertijd ook van de lening af (mits goed op elkaar afgestemd). Zo is geld lenen voor een auto verstandig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.