Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt geld nodig en een lening lijkt de meest gepaste optie. Heb je een (negatieve) BKR registratie? Dan krijg je vaak geen lening. Toch is geld lenen zonder BKR toetsing wel mogelijk. In dit blog laat ik jou zien hoe je een geldlening krijgt zonder dat je BKR getoetst wordt.

Uitleg BKR toetsing

BKR staat voor bureau krediet registratie. Doel van deze stichting is het financieel welzijn van Nederlanders bevorderen. Dit betekent dat je beschermd wordt tegen overfinanciering.

Meer dan de helft van alle Nederlanders staat BKR geregistreerd. In veel gevallen betreft het hier een positieve BKR registratie. Bij het afsluiten van een lening (krediet) sta je dus positief geregistreerd. Andere kredietverstrekkers kunnen bekijken of en hoeveel leningen je al hebt lopen. Afhankelijk van je maximale kredietlimiet kun je nog steeds een lening krijgen.

Heb je een betalingsachterstand? Dan ontvang je een negatieve BKR notering. Bij een negatieve BKR notering kun je geen nieuw krediet afsluiten.

Let op: het afsluiten van een hypotheek levert je geen BKR registratie op. Heb je een betalingsachterstand van 4 maanden of meer, dan krijg je een negatieve BKR notering achter je naam staan.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Waarom zou je geld lenen zonder BKR toetsing? Waarschijnlijk omdat je al een aantal leningen hebt lopen of een negatieve BKR notering hebt. Je weet vrijwel zeker dat je door een BKR toetsing geen geld kunt lenen.

Ga je naar een normale kredietverstrekker, dan zal deze jou altijd BKR toetsen. Toch kun je in sommige gevallen wél geld lenen, zelfs met een BKR registratie. Dit ligt helemaal aan de codering. Vraag daarom altijd je codering op en bekijk of je toch geld kunt lenen. Informeer eens bij Krediet Groep Nederland (lenen vanaf €10.000). Er zijn natuurlijk nog meer aanbieders.

Hieronder 3 methoden om geld te lenen zonder BKR toetsing.

1. Klein geldbedrag lenen zonder BKR (minilening)

Heb je een klein geldbedrag nodig, ga dan voor een minilening (microkrediet). Je kunt tot maximaal €1500 lenen zonder BKR toetsing. Zelfs met een negatieve BKR registratie krijg je dit geld! De minilening is wat duurder (tussen de 10% en 15% rente) maar dankzij de korte looptijd merk je dit minder. Leen je bijvoorbeeld €500, dan betaal je tussen de €504 en €510 terug. Je moet dit bedrag wel tussen de 30 – 45 dagen terugbetalen.

Minilening bij Ferratum

Minikrediet bij Saldodipje

Heb je iets meer dan €1500 nodig, dan kun je ook meerdere minileningen afsluiten. Je leent dus een klein bedrag, betaalt deze af en leent opnieuw. Let er wel op dat je dit overal binnen 30 – 60 dagen terug moet betalen (afhankelijk van de aanbieder). Je ziet: geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk.

[do_widget id=text-18]

2. Particulier geld lenen

Een tweede goede optie is particulier geld lenen. Je leent een bedrag van een particuliere geldverstrekker. Dit heet ook wel een onderhandse lening. Het rentepercentage van de onderhandse lening ligt vaak rond de 6%, maar kan ook hoger liggen. Voordeel van particulier geld lenen is dat je niet te maken krijgt met een BKR toetsing. Nadeel is dat particulieren soms met zeer hoge rentes rekenen. Ze weten dat jij met je negatieve BKR-registratie geen andere keuze hebt.

Zorg dat bij een particuliere geldlening alles goed op papier staat. De hoogte van het leenbedrag, rente, looptijd en afspraken over de aflossing leg je vast.

3. Rood staan of creditcard

Misschien kun je al rood staan bij de bank of heb je een creditcard. Via deze wegen kun je extra aankopen doen of geld pinnen. Heb je een negatieve BKR-registratie en wil je rood staan of een creditcard aanvragen? Dit gaat niet lukken. Deze methode is dan ook alleen geschikt voor mensen die hier al over beschikken.

Houd bij rood staan wel rekening met een hoge rente. Je betaalt gemiddeld 10% aan rente over het negatieve banksaldo.

Geen geld lenen maar extra inkomen creëren

Lukt het niet om ergens geld te lenen, ook niet via familie of vrienden? Kijk dan eens verder dan je neus lang is. Soms lukt het om extra inkomen te creëren. Hier zijn verschillende manieren voor, kijk vooral eens bij het onderdeel goed idee.

Het helpt natuurlijk ook om flink op de vaste lasten en overige kosten te besparen. De energierekening kan omlaag, een telefoonabonnement kan goedkoper en je kunt ook veel op een boodschappen besparen.

Tip: Picnic is een volledig online supermarkt en ook nog eens de goedkoopste. Dit hebben diverse onderzoeken bewezen. Meld je hier aan en ontvang direct €5 gratis aan boodschappen.


? Wat betekent BKR?

BKR is de afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Deze stichting registreert alle Nederlandse kredieten.

? Wat registreert BKR?

Ze registreren leningen vanaf €250.

? Hoe ziet een negatieve BKR registratie eruit?

Bij een negatieve BKR registratie heb je een betalingsachterstand opgelopen.

Ads: ferratum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.